Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (74)

Avengers

Avengers (2012)

V závěru filmu má Hawkeye (Jeremy Renner) na sobě brýle značky Oakley, model Gascan.

Babí léto

Babí léto (2001)

Před natáčením zavolal Vlastimil Brodský Stanislavu Zindulkovi, aby mu oznámil, že si ve filmu zahrají společně. Rozhovor poté zakončil větou: "Budete hrát ale se Stellou sami, neboť já už v té době budu mrtvý,", čímž narážel na svůj kritický zdravotní stav.

Bumerang

Bumerang (1996)

Jiří Schmitzer pro svou roli odmítl trénink v posilovně, jelikož tvrdil, že svaly z posilovny vypadají jinak, než svaly z trestaneckého tábora. Jako alternativu si pro přípravu vybral rozbíjení betonových kvádrů krumpáčem, ze kterých na žádost svého švagra vysekával ocelové trubky.

Bůh odpouští, já ne!

Bůh odpouští, já ne! (1967)

Roli Buda Spencera měl původně hrát herec Peter Martell. Ten však utrpěl úraz, a tak režisér Giuseppe Colizzi zavolal Spencerově ženě a se slovy: "Je ještě Carlo tak tlustý?" oslovil právě Buda Spencera, vlastním jménem Carla Pedersoliho.

Cirkus Humberto

Cirkus Humberto (1988) (seriál)

Pavel Mang dostal dětskou hlavní roli Vaška poté, co se dostavil na konkurz jako poslední a na požádaní v kanceláři režiséra předvedl salto.

Dr. House

Dr. House (2004) (seriál)

Vždy po odvysílání nové epizody v USA se na webu PoliteDissent.com objevují její lékařská zhodnocení. Přímo na adrese http://www.politedissent.com/house_pd.html si tak můžete přečíst o všech dosud odvysílaných epizodách.

Drak přichází

Drak přichází (1973)

S rozpočtem 1 milion americkýh dolarů a výdělkem 200 milionů amerických dolarů se snímek řadí mezí nejvýnosnější tituly historie.

Dva machři mezi nebem a peklem

Dva machři mezi nebem a peklem (1972)

Bud Spencer označil film Dva machři mezi nebem a peklem mezi svými filmy za nejoblíbenější. Důvodem je skutečnost, že se po jeho dokončení stal skutečným pilotem, protože dublující pilot, který ho ve filmu zaskakoval, jej přemluvil ke složení oficiální pilotní licence.

Expendables: Postradatelní

Expendables: Postradatelní (2010)

Scéna v kostele se na žádost Arnolda Schwarzeneggera (Trench) kvůli diskrétnosti a jeho tehdejšímu pracovnímu vytížení filmovala od čtyř hodin ráno. Její natočení trvalo tři hodiny a Arnold zde hraje ve vlastním oblečení.

Expendables: Postradatelní

Expendables: Postradatelní (2010)

Stallone, který během natáčení vážil 82 kg, řekl: "Můj hrdina Barney Ross je neuvěřitelně rychlý s pistolí. Hodně jsem pracoval na vyrýsování předloktí, protože kvůli způsobu, jakým ve filmu používám zbraň, se mi hledáček kamery zaměřuje na oblast od poloviny bicepsů k zápěstím."

Expendables: Postradatelní

Expendables: Postradatelní (2010)

Sylvester Stallone (Barney Ross) v předvečer americké premiéry řekl: "Jak stárnu, přistupuji ke každému filmu s otázkou: Jestli je toto můj poslední film, mohu prohlásit, že jsem do něj dal ze sebe to nejlepší?"

Fany

Fany (1995)

Jiřina Bohdalová se před natáčením kvůli roli Fany nechala zavřít na jeden den do ústavu pro duševně choré. Učinila tak po vzoru Dustina Hoffmana, který strávil v rámci přípravy na film Rain man (1988) s autisty více než půl roku.

G. I. Jane

G. I. Jane (1997)

Stejně jako ve skutečnosti nosí ve filmu příslušnící Navy SEALs hodinky značky Traser P 6600 Type 6 MIL-G.

Reklama