Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (1 233)

plakát

Mama (2013) 

Zajímavý atmosférický horor o dvou vlčích dětech a nesmrtelné mateřské lásce je založený na náznacích zla a vzrůstajícím znepokojení. A příjemně jsem se při sledování opravdu necítila, navzdory obsazení Nikolaje Coster-Waldaua. V závěrečných patnácti minutách však bohužel mění žánr a stává se tak trochu v Mrtvou nevěstou Tima Burtona. (A trošku vyhrožuje sequelem.)

plakát

Julie a Julia (2009) 

Reklama na máslo a poctivou kuchařku Juliu, bohužel naprosto zabitá bloggerskou linkou nesnesitelné hysterky Julie.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

...aneb jak byl tentokrát hrdinou Tony Stark, nikoli Iron Man... Krutý pád na dno, zpochybnění vlastního statutu superhrdiny a hledání sebe sama v souboji s opravdu nepříjemnými padouchy. Úplné nadšení však brzdily neodbytné otázky, jako například: Kde se flákal Shield, když se Tony topil v největším průšvihu své Iron-Maní existence?

plakát

Spirit - divoký hřebec (2002) 

Po stránce výpravy chudší anti-western o bojích jednoho sympatického koníka s osidlováním divokého západu. Hudba Hanse Zimmera je pro film snad až příliš epická a působí nepatřičně.

plakát

Nic nás nerozdělí (2012) 

Síla filmu pramení především z nálepky "podle skutečné události" a citově vyděračských momentů. Však vedle toho ční scéna s "vlnou", na kterou nemůžu zapomenout doteď.

plakát

Profesor v ringu (2012) 

Jauvajs... po sto padesáté osmé a maximálně nevkusně.

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Vlastně neskutečně hloupý a děravý příspěvek do kategorie transformované pohádky pro dospělé. Ale narozdíl od Červené karkulky a Sněhurky krátký, svižný a se super úvodními titulky.

plakát

Lawrence z Arábie (1962) 

Utopit se v očích Petera O'Toolea a přesýpajícím se písku - pak zapomenout na to, že se v bezmála čtyřhodinovém filmu převážně konverzuje o emancipaci a národním uvědomění je nesmírně snadné. Velkolepý film Davida Leana. Jeden z těch, které je dobré vidět na velkém plátně.

plakát

Černý vlk (1971) 

Bez psího hlediska (POV), nejzajímavějšího prvku předlohy Karla Fabiána, tento námět nemůže mít grády. Nemá. Ale Peterkovi jsem toho hulvátského dřevorubce bezvýhradně věřila.

plakát

Železný obr (1999) 

Velký věčný příběh o King Kongovi a jeho malém ochránci, velmi dojemný, především proto, že z tohohle podobenství zase jako největší svině vycházejí lidé, kteří nesnáší jinakost.