Reklama

Reklama

Spirit - divoký hřebec

  • Česko Mustang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Statný mustang, vůdce stáda divokých koní, jednou podlehl zvědavosti a skončil v lidském zajetí. Chytili ho vojáci a jejich velitel se marně pokoušel divokého koně zkrotit. Celé dny ho trápil hladem a žízní, přesto jeho vůli nezlomil. V nestřežené chvíli se mustangovi a dalšímu vězni, mladému indiánovi, podaří utéct. Způsobí také zřícení lokomotivy, aby se nemohla dostat na pastviny divokých koní. Před rozlícenými staviteli železnice mustanga zachrání indián, který se stane prvním a jediným člověkem, kterého neshodil ze svého hřbetu. Na odvážné a napínavé cestě za svobodou společně prožijí nezapomenutelná dobrodružství. Potká i lásku svého života, klisnu Rain. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Koda 

všechny recenze uživatele

Spirit divoký hřebec je v mých top filmech z prostého důvodu - Hans Zimmer. Jako zkuste se zaposlouchat do té hudby hned od začátku... tak... už víte proč? To je prostě UNIKÁT!!! Je neuvěřitelné, jak Hans Zimmer dokáže z takové hudby udělat prostě světovou hudbu, která je obklopena nádechem koňských hřbetů a kapkou Vinnetou. Samozřejmě nesmím zapomenout na unikátní příběh který je netradiční v tom, že v animovaným filmu nemluví zvířata, tak jak to známe a i tak dokážeme zamáčknout slzu na konci filmu, u které díky té hudbě je to prostě neuvěřitelný doják. Už díky těm písničkám se umístil tento film k top 10 a rozhodně to měnit nehodlám! Je to drsný, je to napínavý, je to smutný ale zároveň začátek něčeho nového. V zásadě si myslím, že pokud jste tento film neviděli a i já, který moc koně nemusím, tak věřím, že tenhle film bez ohledu na to, že animované filmy jsou spíše pro děti, tak tenhle je pravý opak - je pro všechny! I pro koně, protože se tam prakticky jen řehtá. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Bohužel už mi dávno není deset a vlastního poníka jsem nikdy nechtěla, takže do cílové kategorie asi nezapadám. Animáky pro děti mám ráda, ale tohle mi nic neříká. byla jsem tu zklamaná ze dvou věcí: ta kobyla neměla žádnou loajalitu a chyběl mi tu pořádný záporák nejlépe v podání zákeřného koně. Celkově to bylo takové o ničem.... ()

Reklama

kubin. 

všechny recenze uživatele

Vynikající hudba od Zimmera a Adamse, to je hlavní plus tohoto filmu. Příběh byl poměrně povedený, možná bych trošku ubral s těmi romantickými gesty mezi koňmi, ale jinak je Spirit určitě jeden z těch kvalitnějších animovaných filmů. A přátelství mezi koněm a indiánem bylo výborně vygradováno a celkově tato rovina příběhu se mi líbila nejvíce. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Fantastická, dynamická hudba Hanse Zimmera. To asi jediné, co mě po zhlédnutí téhle kresleno-animované pohádky uvízlo v paměti. Jinak příběh byl strašně slaboučký. Animace byla ucházející, co mě na ní ale štvalo, byla mimika a chování koní (např. chlemtavé pití vody, vrtění ocasem - to dělá snad pes, ne?). Zajímavé bylo, že tvůrci místo aby namluvily koně hlasy, nahradily je typickým koňským řehotem. 60% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na tenhle animák jsem narazil úplnou náhodou, když jsem hledal animák o psech či koních, které moje dcera miluje. A objevil se Spirit - divoký hřebec ( Mustang ) o kterým jsem předtím vůbec neslyšel. Obával jsem se animace, protože dnešní děti už jsou rozmlsány počítačovou ( vymazlenou ) animací. Moje obavy ale byly zbytečný. Stará dobrá animace zapůsobyla i dnes. K tomu poutavej příběh a o zábavu je postaráno. Dál musím ocenit, to že koně nemluvili ( jak už je u dnešních animáků zcela zvykem ) a přesto se z gest, grimas a řehtání dalo poznat co chtějí říct. Za sebe, přítulkyni i dceru můžu říct, že tohle se povedlo a ani dnes se tenhle hřebec mezi záplavou všelijakejch příšerek určitě neztratí. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Zvuky, které vydávaly koně ve filmu, byly zvuky opravdových koní. (Soundtrack)
  • Písničky k filmu složil a nazpíval Bryan Adams, čeští diváci zpěv uslyší v podání Fredyho Bittnera, text z angličtiny do češtiny přeložil Petr Čejka. V originále můžeme slyšet písničky na konci filmu v titulcích. Jde o tyto songy: „Here I am“, „This Is Where I Belong“, „You Can't Take Me“, „Get Off My Back“, „Sound The Bugle“, „I Will Always Return“, „Don't Let Go“, „Brothers Under The Sun“. (mar48)

Reklama

Reklama