Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (378)

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Herry Pottra moc nemusím, ale tenhle snímek je malá domů. Výborné zpracování - Fantastické efekty no prostě dokonalá podívaná. Mohu vřele doporučit.

plakát

Dítě číslo 44 (2015) 

Vynikající film. Stalinismus byl horší totalitou než německý nacismus, tenhle kontext američtí tvůrci pojali tak bez chybně až mrazí. Divák mohl věřit každému detailu i celku. Je neuvěřitelné jak tak hrůzostrašný režim mohl existovat. Stalin zakázal vraždy vyšetřovat protože se dějí jen v odporném kapitalizmu. Film výborně ukazuje že masový vrah malých dětí je ubohý břídil než Stalinismus. Stalinský režim zabíjel a mučil bez důvodu bez váhání. Velmi důležitý a poučný film.

plakát

Kolonie (2015) 

Vynikající - ve stylu filmu Argo. Hermióna to hoc hezky zahrála. Film je skvěle natočen. Člověku se až nechce uvěřit že tento příběh je podle skutečné události.

plakát

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (2016) 

Mě se film moc líbil - byla to ve svém žánru úplná špička. Filmy podle skutečné události jsou většinou velmi povedené v tomhle případě to platí na 100%. Výborně natočené, výborný scénář (drastický velmi napínavý příběh), dokonalá režie. Komu se líbil Černý jestřáb sestřelen nebo Na život a na smrt, ten bude nadšen. Nejvíce mě zaujalo jak filmaři velmi realisticky ukázali Líbii v roce 2012 - s toho až mrazí (Hrůzostrašné místo).

plakát

Do posledního dechu (2016) 

Mě se film moc líbil, filmy podle skutečné události jsou většinou velmi povedené v tomhle případě to platí na 100%. Výborně natočené, výborný scénář (drastický velmi napínavý příběh), dokonalá režie. Rozhodně to nebyla nuda. U mě pět hvězdiček.

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

Velmi zajímavé téma, výborné obsazení ale mě se pracování nelíbilo. Bylo příliš umělecké. Jednoduší a přímý příběh by byl pro mě lepší. V některých částech jsem se hodně nudil. Někdo namítne že to byla dynamická, emotivní zábava, ale u mě spíš vyvolalo zmatek.

plakát

Rozum a cit (1995) 

Kdo je příznivec romantických filmů s vynikajícími hereckými výkony, tak tady si přijde na své. Výborný scénář a skvělá režie. Základní předpoklad pro dobrý film je zde splněn vrchovatě. Dokonale vykreslená atmosféra staré Anglie a vztahů mezi lidmi v té době s důrazem na osudovou lásku. Skvěle obsazený snímek, jemuž dominují obě hlavní představitelky, Emma Thompson a Kate Winslet. Velmi působivý je i Alan Rickman a Hugh Grant.

plakát

Hon (2012) 

Mrazivé realistické drama, které ledacos vypovídá o lidské povaze. Mads Mikkelsen je jako vždy vynikající. Snímek nikdy nesklouzne do filmových klišé a navzdory tomu, nebo možná právě proto zůstává napínavý. Není nic horšího něž křivé obvinění a fanatická davová psychóza. Lidská hloupost nemá hranice.

plakát

Na život a na smrt (2013) 

Vynikající a jeden z nejlepších akčních, válečných filmů podle skutečné události, které jsem za poslední dobu viděl. Naprosto dokonalé přestřelky doprovázené silným příběhem a perfektním, originálním způsobem efektů, které jsem doposud neznal. Je neuvěřitelné že speciální jednotka vybavena tím nejmodernější prohraje s partyzáni na úrovní 2.světové války. Film moc hezky ukazuje že v Afghánistánu jsou i lidé kteří vám pomohou zachránit život. Pravděpodobně by tento životopisný příběh nešel natočit a zpracovat lépe, než jak nám to předvedl Peter Berg.

plakát

Most špiónů (2015) 

Most špionů v režii Steva Spielberga je mistrovské dílo. Vřele doporučuji všem kdo mají rádi historické filmy podle skutečné události. Tom Hanks hraje jako vždy bravůrně. Moc hezky je natočen Berlín v době stavby Berlínské zdi. Je to prostě vynikající film plného napětí který plně zobrazuje dobu studené války padesátých let.