Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (920)

plakát

Duna (1984) 

Pomalý, poetický, transcendentní zážitek natočený podle knihy, kterou jsem nikdy nečetl. Nepočítaje jakýsi film, který jsem viděl ve svých asi dvanácti letech, to bylo mé první setkání s tímto monumentálním universem a ač to nemá kdovíjak převratné příběhové nápady, rozhodně je to originální a kult jak kráva. Absence znalosti Herbertova díla je velkou nevýhodou pro publikum, ale jestli bude nějaký top ten sci-fi, rozhodně bych to tam šoupnul.

plakát

Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý (2014) 

Těžko to hodnotit. Je fakt, že je to debilita první třídy, to bezesporu. Čekal jsem něco jako jedničku. Takový lehce komediální brutal zombie masakr. Ale bohužel se to zvrhlo do těžce nechutného a místy rádoby vtipného patosu, ve kterém něco jako napětí zásadně chybí. Je fakt, že některé ty btiky teda stály za to a pár nápadů, třeba armáda mrtvých Němců proti mrtvým Rusům, bylo parádních. Ale bez čeho bych se teda úplně obešel, byly ty idiotský nerdi. Takže pokud máte rádi ultramasakrální krvavé a nechutné filmy plné humoru pro dnešní generaci, hurá do toho. Ale pro mě už to není.

plakát

Hon (2012) 

Já tak nenávidim tyhle filmy. Fakt je nemám rád a na tenhle konkrétně už se nikdy nepodívám. Pravda, je to filmařsky skvěle zpracované, je to i výborně zahrané a jako film je to v podstatě bez negativů, ale je to přesně ten druh filmu, na který se člověk koukne jednou a pak už vůbec, nebo až za deset let.

plakát

22 Jump Street (2014) 

Mělo to pár dobrejch frků, ale jako celek mi to nepřišlo tak úžasný a v podstatě to těží z jedničky. Navíc druhá půlka filmu má tak retardovaný dialogy, že mi při sledování muselo klesnout IQ. A především nemám rád toho tlustýho kreténa Hilla. Jednou stačilo.

plakát

Godzilla (2014) 

Nejsem z těch dědků, co byli v kině na první Godzille a ideálně ještě někdy v císařském Japonsku a proto jim teď všechno ostatní není po chuti. Viděl jsem jen tu starší s Renem a ta se mi líbila. V téhle vidím cosi nového. Především ta obrovská mrcha vypadá jako ta gumová potvora na padesát let starých obrázcích, jednak se tam promenáduje ještě další dvoukilometrová obluda a jednak se řežou uprostřed města a to je prostě hustý a proto na to snad koukáme.

plakát

Rychlejší (2010) 

Na dnes přehlceném trhu akčních filmů, na kterém dominují ty o pomstě. Proto je Faster v podstatě zbytečným filmem, i když musím samozřejmě uznat, že to mělo své světlé momenty, ale pokud má divák kam sáhnout, proč si kazit apetit něčím takovým?

plakát

Dny zrady I. (1973) odpad!

Si říkejte co chcete, ale já jsem to musel po čtvrt hodině vypnout, jak to bylo blbé. A že to moc často nedělám.

plakát

NON-STOP (2014) 

Záporáci, kteří za celý film nevyjdou na světlo a celý jejich ďábelský plán, který vymysleli před půl rokem, je do puntíku propočítaný a zohledňuje každou sebemenší eventualitu a odchylku, tihle záporáci mi začínají léze na nervy. To je asi to jediné, co mi na tom filmu vadilo. To a že hrdina je alkáč troska bez rodiny, bůbůbů chudáček. Jinak jde o napínavou akční jízdu.

plakát

Hrdina (2002) 

Člověk musí být trochu nastavený na to, aby pochopil všechny ty transcendentní souboje v oblacích, létání a neskutečné choreografie a aby ho to čínské drmolení a břinkání do strun nepřipravilo o zbytku hudebního sluchu.Ale to já naštěstí jsem a proto dokážu ocenit velmi dobrý příběh a úžasné souboje i parádní rozuzlení. Parádička na druhou, určitě jeden z top filmů svého druhu.

plakát

Don Jon (2013) 

Možná, kdyby to bylo natočené, jako studie, mohlo by to být celkem zajímavé. Ale takhle je to jen nudné a blbé. Což je celkem zklamání, protože Levit není marný tvůrce. Tohle se mu však kardinálně nepovedlo a to včetně vlastní role, do které se vůbec nehodil. Není to ani vtipné, není to ani nepínavé, poselství aby z toho člověk doloval. Víc to vidět nemusím.