Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (654)

plakát

Návrat Re-Animátora (2003) 

Výrazný propad v kvalitě oproti předchozím dvěma dílům a ani stále skvělý Jeffrey Combs to moc nezachránil, také mi místy vadil až trochu levný a nátlakový humor.

plakát

Marťanská kronika (1980) (seriál) 

Nízký rozpočet tu kouká prakticky z každého záběru a herecké výkony také nejsou nijak oslňující. Celé to vypadá jako by to bylo minimálně o 10 let starší než ve skutečnosti, i některé díly Star Trek TOS vypadají lépe. Nicméně i tak jsem si tuto skoro 5 hodinovou minisérii docela užil (i když se to chvílemi, přece jenom trochu táhlo), ale víc než slabší tři dát nemohu.

plakát

Girls and Panzer: Saišúšó - Dai ni wa (2019) 

Konečně jsme viděli i detailnější zobrazení soubojů ostatních škol a přehnané souboje byly opět dost zábavné. A nechyběla ani kulturní vložka, v tomto případě v podobě písně o cibuli (opět) a písně Chihatanské školy.

plakát

1492: Dobytí ráje (1992) 

Vizuálně opulentní, ale dějově přece jenom dost pokulhávající. Navíc my přišlo, že dost zredukovali a zjednodušili problémy počátků kolonie a neschopnosti jejího vedení, tak i konflikty s hidalgy a také o tom jak velkou roli u Kolumba hráli nějaké ideály o ideální společnosti. Depardieu my v roli Kolumba moc neseděl a v původním znění nebylo moc rozumět jeho angličtině se silným francouzským přízvukem.

plakát

Plod noci (1990) 

Skvělé masky, výborný Cronenberg a vtipná hudba. Děj byl sice poněkud zmatený některé akce dost přepálené, ale celkově to bylo dost zábavné film jsem si užil.

plakát

Stalingrad (1993) 

Hodně syrové a působivé. Drsná atmosféra a solidní herecké výkony. Potěšily mne záběry z Poldovky (to ještě na té visuté trati byly koleje) a Otto Ševčík ve své obvyklé roli německého důstojníka a který na rozdíl od jiných nemusel být dabován.

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

Po zhlédnutí traileru jsem měl velké obavy, ale výsledek mne příjemně překvapil. Kenneth Branagh a jeho interpretace Poirota rozhodně stojí za to i když je mi úplně jasné, že nemůže sednout každému. Mne jeho podání celý film hodně bavilo, a to i přesto, že se mi úplně nedařilo zvyknout si na jeho monstrózní interpretaci detektivova kníru. Herecké výkony byly obstojné a většinou mne i potěšili (no asi kromě Daisy Ridley). Trošku přehnaný mi přišel úvod v Jeruzalémě a klidně mohli seškrtat tu akční scénu na dřevěném mostě. Ale i takhle rozhodně nevynechám pokračování v podobě Smrti na Nilu.