Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Zajímavosti k filmům (69)

Star Trek: Hluboký vesmír devět - Doktor Bashir, předpokládám

Star Trek: Hluboký vesmír devět - Doktor Bashir, předpokládám (1997) (epizoda)

Na začátku epizody spolu Dr. Bashir a Chief O'Brien hrají šipky. Dr. Bashir pochvalně zmíní, že Chief hodil tripl 20, avšak když je záběr na to, jak Chief vytahuje šipky z terče, tak je vidět, že nehodil žádný tripl (natož 20), nýbrž 14, 16 a 6.

Kesari

Kesari (2019)

Sikhové jsou vyzbrojeni puškami Martini-Henry, které byly běžné u britského koloniálního vojska. Jednalo se o jednorannou zadovku s rychlostí střelby přibližně 10 ran za minutu, která byla vyráběna mezi lety 1871–1891. V roce 1897 se jednalo o již celkem zastaralou zbraň, ale výzbroj paštunských kmenů byla historicky mnohem horší. A to včetně na koleně dělaných napodobenin těchto samých pušek, které často při střelbě ohrožovaly své majitele.

Veneno para las hadas

Veneno para las hadas (1984)

Auto, jímž jezdí Flaviina rodina, je Cadillac Fleetwood 75 z roku 1946.

1917

1917 (2019)

Aby se Schofield (George MacKay) dostal z Croisilles do Écoust-Saint-Mein, musí překročit řeku La Sensée. Ta je však v tomto místě úzkým potokem bez peřejí, jelikož celá oblast okolo Arrasu je velká rovná pláň.

Rudí

Rudí (1981)

Oleg Kerenskij ml. ve filmu ztvárnil postavu svého dědečka, předsedu ruské prozatímní vlády Alexandra Kerenského.

Druhý dech - Konec konců v koncích

Druhý dech - Konec konců v koncích (1988) (epizoda)

Při rekapitulaci předchozího dílu je ukázána konfrontace mezi Vydrou (Josef Abrhám) a Stehnem (Marek Vašut), avšak je naprosto rozdílná od té, která byla ukázána v předchozím díle. V díle Oči na kolotoči () Stehno praští Vydru sedícího na motorce a ten se i s ní svalí napravo do příkopu, v rekapitulaci ale vidíme Stehna jak praští Vydru a motorka padá vlevo na silnici a Vydra napravo do příkopu.

Druhý dech - Teskně hučí Niagára

Druhý dech - Teskně hučí Niagára (1988) (epizoda)

Když Stehnová (Veronika Žilková) nakládá křišťálový lustr do auta, je vidět, že jsou z něj sundané všechny přívěsky. Když je záběr na lustr v autě po nehodě, je kompletně osazen všechny přívěsky.

9. duben

9. duben (2015)

Dánští vojáci nosí helmy typu M/23 unikátní pouze pro Dánsko. Od civilní verze se liší královským znakem tří lvů pod sebou, ten byl na helmy přiděláván vězni z Vridsløselilleského vězení.

Bylo jich pět - The Mission Begins

Bylo jich pět - The Mission Begins (2017) (epizoda)

V momentě, kdy je pasáž o Mylhúzách, rodišti Williama Wylera, vypravěčka zmiňuje, že se jedná o město, které Německo získalo po první světové válce. Ve skutečnosti Mylhúzy získalo Německo po prusko-francouzské válce 1870/1871 a přišlo o ně po kapitulaci v roce 1918.

Bylo jich pět - The Price of Victory

Bylo jich pět - The Price of Victory (2017) (epizoda)

Během části, kdy zmiňují, že William Wyler přišel o sluch během letu v bombardéru B-25 (dvoumotorový B-25 Mitchell), ve skutečnosti ukazují čtyřmotorový bombardér B-24 Liberator.

Pancéřová holka

Pancéřová holka (1995)

Tank použitý ve filmu je americký M5A1 Stuart, doplněný o různé nástavby, z nichž za zmínku stojí skoro celá zadní část Cadillacu Eldorado z roku 1969.

No Stone Unturned

No Stone Unturned (2017)

Oběti Loughinislandského masakru byly zabity československým samopalem vz. 58.

1944: Přinuceni k boji

1944: Přinuceni k boji (2015)

Kromě 20. granátnické divize SS (1. estonská) se v úvodní bitvě mihnou i vojáci s označením 23. dobrovolnické divize tankových granátníků SS „Nederland“ a 11. dobrovolnické divize tankových granátníků SS „Nordland“.

1944: Přinuceni k boji

1944: Přinuceni k boji (2015)

Estonci bojující na německé straně byli příslušníci 20. granátnické divize SS (1. estonská) a Estonci bojující na straně Sovětů byli součástí 8. estonského střeleckého sboru Rudé armády.

Candyman

Candyman (1992)

Helenino auto je Ford Festiva GL z roku 1991.

Král psanec

Král psanec (2018)

Edward, Princ z Walesu (pozdější Edward II.) se ve skutečnosti bitvy u Loudoun Hill vůbec nezúčastnil.

Reklama