Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (3 103)

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Musím na sebe prásknout, že se na každý Snyderův film těším. Už jsem sice zombie tématikou malinko přesycen a nedávno jsem viděl Snyderovu prvotinu Dawn of the Dead, což je rozhodně lepší film, i tak jsem si netflixáckou největší květnovou premiéru celkem užil. Hezky se na to koukalo, výprava a triky jsou úplně v pohodě, Bautista je sympaťák jako vždy a příběh je jedna velká vykrádačka Peninsuly s nespočtem nejrůznějších nejen zombie klišé. Ano, je to taková hoodně krvavá a místy nechutná spotřebka pro masy, zde klasicky podhodnocená, ale své kvality rozhodně má a já se těším na Snyderův další projekt, který doufejme nebude sequel tohoto.

plakát

Dogma (1999) 

Humor Kevina Smithe mě asi zkrátka míjí. Závěrečná bitka na silnici je už z dnešního pohledu vyloženě k smíchu.

plakát

Kdo mi jde po krku (2021) 

Zase jednou mi vůbec není jasné zdejší hodnocení. Taylor Sheridan je můj velký oblíbenec, užívám si od něj vše a nervózně očekávám další sezónu Yellowstonu. A pokud je to tak, že mu na vše jednoduše bezmyšlenkovitě skáču, tak budiž. V napětí jsem držel celých devadesát minut, na konci mě Those Who Wish Me Dead hodně zasáhlo, navíc jsem si po celou dobu snímku užíval výkony mých oblíbených herců a skutečně nerozumím tomu, že i když to někoho třeba nebavilo, neocení kvality a je schopen napálit dvě hvězdy. Nic s tím však nenadělám kromě toho, že pokud váhate nad průměrným hodnocením, rozhodně do toho jděte a udělejte si názor vlastní.

plakát

Poslední výstřel (2021) 

Doby akčních peripetií Liama Neesena jsou nepochybně pryč, ale je vlastně fajn, že se klasické "neesonovky" jako ze staré školy stále točí. Vpravdě je většinou spíše úspěch, když dostaneme nějakou třeba sedmičkovou záležitost, Marksman je však pouze lehký nadprůměr s herci ve vedlejších rolích, které možná neznáte jménem, ale někde jste je viděli, natáčený velmi staromilským způsobem. Takový ten film, co si o propršeném víkendu pustíte s rodiči a nebude to bolet.

plakát

Dexter - Série 1 (2006) (série) 

Jednodušše jeden z nejlepších seriálů a potažmo konkrétně sezón, jaký jsem kdy v životě viděl. A neskutečně to funguje i po letech znovu.

plakát

Kyslík (2021) 

Velmi příjemné překvapení, které jsem skoro vynechal. Nevím čím to přesně je, ale když už se někdo rozhodne adaptovat filmy z jedné "místnosti" (Locke, Tísňové volání), má zřejmě skvělý nápad a vyleze z toho prvotřídní film, který člověka drží v napětí a v tom lepším případě i zaujme pointou a nechá v něm nějaké ty emoce. Oxygen Alexandra Aji není masterpiece, ale povedly se mu všechny tři možnosti.

plakát

Rytíři spravedlnosti (2020) 

Mads Mikkelsen je velký popularizátor své domácí tvorby a nutno říct, že k nám dováží samé pecky. Rytíři spravedlnosti mají trošku atypický příběh než by možná kdekdo čekal, o to víc však překvapí a dojme na těch správných místech a co víc, v určitých momentech i uspokojí akční fandy.  Anders Thomas Jensen sepsal skutečně uvěřitelný příběh jedné zdecimované rodiny a zvládl jej protkat chytrými dialogy, které nenudí a vy budete chtít více...80%

plakát

Mutant (1995) 

Nejvíc vytěžená série, kterou prakticky nikdo nezná. A přitom minimálně první díl stojí za to i dnes. 75%

plakát

Ex Drummer (2007) odpad!

Bizár. Asi největší v životě, co jsem viděl. Ale ač jsem v první polovině občas něčemu zasmál, bohužel ne tak zábavný bizár. Zírám, že to hodnotilo 1200 lidí a visí tu takové hodnocení.