Reklama

Reklama

VOD (1)

Brooklin se proměnil ve válčiště gangů. Policista Gino Felino však přijímá způsob boje brutálních zabijáků. Zůstává sám, ale nikdo proti němu nemá šanci, protože policista skvěle ovládá nejenom zbraně, ale také východní bojové umění. Žádná Ital nemůže uniknout vlivu mafie, platí to i o Ginovi, ale neznamená to, že by neprosadil bez milosti zákon. Steven Seagal přichází počtvrté a způsob, jakým zakročí proti lidem mimo zákon, vyráží dech, protože Gino Felino je nemilosrdná spravedlnost. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nemilosrdná spravedlnost bude zcela určitě jedním z nejpovedenějších Seagalových snímků. Nechybí mu skromná dávka humoru, úměrná porce parádních soubojů, solidní příběh, ale zejména plný kotel výtečné atmosféry Brooklynu. Bitky Stevena Seagala v této době ještě neskutečně baví, byť nedává svým soupeřům sebemenší šanci a likviduje je s naprostým přehledem. Nemilosrdnou spravedlnost bych rozhodně neoznačil za nějaké obyčejné či laciné béčko. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Gino: „Jmenuju se Gino Felino a nejsem žádný mimino...nosím policejní placku, vysmahnu Ti rychlou facku...v pravý ruce brokovnici, v levý zase učebnici - s názvem Aikidó..“ Richie: „Jmenuju se Richie Madano a nemám vůbec nahnáno...schovávám se v Brooklynu, znám tu každou skulinu a šňupám z koksu malinu...“ Konec srandy, je tu poctivý akční film z drsného brooklynského prostředí, kde řádí překupník drog a narkoman Richie „miluju bolest“ Madano. Právě rozstřílel na ulici poldu, a proto se další polda, Gino „na ženskou si troufáš, ale teď jsem tu já“ Felino, vydává do ztemnělých ulic, aby si procvičil svou oblíbenou zálibu v lámání končetin... Steven Seagal je zde boží, drsnej a neskutečnej bitkař, protože to co udělal s tou bandou teploušů ve Vinnieho baru, na to se nezapomíná a po téhle scéně asi vzrostl prodej kulečníkových koulí. William Forsythe v roli padoucha Richieho je výbornej, má sice mírnou nadváhu, ale je správně vyšinutej a slovně perlí. Dialogy jsou místy trefné, místy úsměvné, místy nudné a zdlouhavé. Aikidó technika, která mě nejvíc zaujala: Vinnieho bar - při slovech "Já nabízím pět tisíc, pět tisíc za tu placku" se na Gina rozběhne borec s úmyslem mu nápalit pěstí - a vzápětí letí přes stůl k zemi (technika se nedá dost dobře popsat, musíte vidět!). p.s.:tlustoprd, co vyhodil to stěně z auta a pak se tak nehorázně navážel do Gina, prej dodnes chčije prdelí...14 miliónů dolarů(rozpočet)/39,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Trošku brutálnější Seagal. Taky tenhle má klasiky jako jsou hlášky, lámání končetin, alright za každou druhou větou a nulový emoce. Ale tak i svoje perly jako Segalův baret, zfetlýho záporáka, kterej střílí lidi na potkání, kouli v ručníku, štěně, vrták v hlavě. Co víc si přát... Seagal na svém vrcholu. - "Don't be a bad guy. What do you wanna shoot me for? Don't be a bad guy. Be a nice guy, alright?" ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto je ten typ filmu, ktorý si pustíte, keď máte chuť na priamočiaru akciu deväťdesiatch rokov, plnú násilia, drog, cigariet, štetiek, nekompromisných scén, tvrdých chlapov a jednoduchých, úderných hlášok. 90-te roky nám vo filmovom priemysle akčných béčok priniesli mnoho nezabudnuteľných vecí a jednou z nich sú najmä drsní a prvotriedni záporáci, ktorí sa dnes už nenosia, pretože by to spoločnosť netolerovala. Niekedy netreba k dokonalosti veľa, stačí byť najväčší psychopatický grázel akého svet kedy videl. Keď sa na odvetu prihlási majster akčných filmov v najlepšej forme, tak niet čo vyčítať. Za mňa klasika, akú si doprajem kedykoľvek. 80%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Steven koncom 80tých a začiatok 90tých patril medzi elitu akčných borcov a Nemilosrdná spravodlivosť to len dokazuje. Príbeh je taká klasika, kde Pišta Seagal ako policajt ma všetky frajerské scény napísané presne na telo, nechodí pre ranu ďaleko, rád odloží odznak a zbraň aby si to mohol rozdať na férovku, chráni slabých, ničí silné početné prevahy a samozrejme ako aj sám názov napovedá, nemilosrdne zasahuje. Niektoré akčné scény sú dosť okaté a nasilu spravené tak, aby sa Steven mohol predviesť, pretože veľa vecí by mu ako fízlovi neprešlo, ale musíte pochopiť, že je to proste Stívnoseagalovina. A to pre fanúšikov akčného žánru je nutnosť vidieť, pretože akcia je skutočne vybrúsená, Steven tu mácha rukami, tak rýchlo že by uštrikoval aj sveter, ale je to sakrametsky štýlové. No a taktiež nechýbajú ani dobré prestrelky. Akcie je teda dostatok po celý čas, je to krátke, frajerské, štýlové, drsné, nekompromisné a zápornú rolu hra vypasená nesympatická sviňa, ktorú si prajete zabiť. No a koho lepšieho si na najať ako Seagala, že ano. Pre mňa tretí najlepší film so Stevnom po Prepadnutí v Pacifiku a Ťažko ho zabiť. 75% - 4* ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Kvůli požadavkům Stevena Seagala (Gino) byla role Williama Forsytheho (Richie) zkrácena. (VSVB)
  • Shannon Whirry v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Je to prvý film Stevena Seagala, kde si sám Steven nerobí choreografie súbojov. Vo všetkých troch predošlých filmoch (Nico, Hard to Kill, Marked for Death) bol choreografom on. (Seag)

Reklama

Reklama