Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Zajímavosti k filmům (19)

Interstellar

Interstellar (2014)

Ani v jedné scéně z téměř tříhodinového filmu nevyužil Christopher Nolan zeleného plátna, které se dnes při natáčení používá v téměř všech filmech zahrnujících efekty počítačových animací.

Drsňačky

Drsňačky (2013)

Přibližně v jedné hodině a dvacáté druhé minutě stěhuje Shannon Mullins (Melissa McCarthy) svoji rodinu pryč z města do bezpečí. Jeden z členů si do auta vezme velkého psa, kterého pojmenoval Kevin Garnett. Kevin Garnett byl center bostonského NBA týmu Celtics 6 let. Odehrál zde nejspíše svou nejlepší část kariéry a podařilo se mu vyhrát titul.

Abraham Lincoln: Lovec upírů

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012)

Jedna ze skladeb, která ve filmu zazní, je „Powerless“ od skupiny Linkin Park, která se původně měla jmenovat shodou okolností Lincoln Park. Protože však již byl tento název použit, jako název byl zvolen Linkin Park.

Madagaskar 3

Madagaskar 3 (2012)

V některých detailních scénách Martyho (Chris Rock) obličeje je možné všimnout si měnící se barvy jeho očí.

Blesk z čistého nebe

Blesk z čistého nebe (2012)

Některé záběru ze zápasů Kevina Duranta jsou skutečné záběry ze sezony NBA 2011/2012

Diktátor

Diktátor (2012)

V krátkém střihu při první onanii Aladeena (Sacha Baron Cohen) je smečující basketbalista. Je to Blake Griffin, hráč NBA z týmu Los Angeles Clippers, který vyhrál cenu pro nejlepšího nováčka v NBA v sezóně 2011, a k tomu první místo v soutěži NBA Slam Dunk Champion, ve které hráčí předvádějí právě své nejlepší smeče.

Jedna mezi oči

Jedna mezi oči (2012)

Jimmy Bobo (Sylvester Stallone) ve filmu zavraždil střelnou zbraní tři lidi, přičemž všechni podlehly příznačně zranění vždy až po průstřelu hlavy.

Higher Ground

Higher Ground (2011)

Jedná se o první film, ve kterém si Vera Farmiga zahrála i se svojí vlastní dcerou Taissou Farmigou.

To byl zítra flám

To byl zítra flám (2010)

V originální zvukové stopě filmu je zmínka o snímku Butterfly Effect (2004). V českém dabingu je film zmíněn pod názvem Motýlí efekt, přestože český distribuční název je Osudový dotek.

Impérium - Mafie v Atlantic City

Impérium - Mafie v Atlantic City (2010) (seriál)

Když Jimmy Darmody (Michael Pitt) v seriálu na někoho připíjí, je to vždy na padlé. Odkazuje tím na 1. světovou válku, ve které strávil 3 roky.

Harry Brown

Harry Brown (2009)

Harry Brown (Michael Caine) zabil a zavraždil 6 "výtržníků", z nichž 5 střelnou zbraní a jednoho nožem.

Přátelé - Rachel má nový objev

Přátelé - Rachel má nový objev (1998) (epizoda)

Rachel (Jennifer Aniston) se snaží pozvat Joshuu (Tate Donovan) z práce na rande. Nabízí mu lístky na basketbalový zápas týmu New York Knicks. V českém znění mu ovšem nenabízí lístky na basketbal, ale na baseball, zatímco název basketbalového týmu Knicks byl ponechán.

Přátelé - Jak nedojeli na lyže

Přátelé - Jak nedojeli na lyže (1997) (epizoda)

V epizodě si vyjedou všichni přátelé kromě Rosse (David Schwimmer) na víkend zalyžovat. Po zastavení na odpočívadle zjistí, že jim došel benzín, a tak se rozhodnou zavolat z telefonní budky o pomoc. Problém je v tom, že nevědí, na jaké dálnici a u jakého odpočívadla jsou. Poté je napadne zavolat Rossovi, kterému jen oznámí, aby pro ně přijel a on okamžitě na jejich odpočívadlo dorazí, aniž by věděl, kde se nachází nebo na jakou dálnici by měl vůbec jet.

Přátelé

Přátelé (1994) (seriál)

Pokaždé, když někdo Phoebe (Lisa Kudrow) pochválí její vzhled, tak dotyčnému nepoděkuje a souhlasí s ním.

Přátelé

Přátelé (1994) (seriál)

Když spolu Ross (David Schwimmer) a Rachel (Jennifer Aniston) chodí a jdou na večeři s otcem Rachel, který chce pro všechny objednat humra, Rachel prohlásí, že je na ně Ross alergický, a tak si dá něco jiného. V 9. řadě ovšem dostane Ross z restaurace na cestu zabalený humrový koláč, který poté v klidu pojídá v kavárně.

Reklama