Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Dokumentární

Pořady (10)

Na plovárně

Na plovárně (1998)

Marek Eben vede tento pořad s velkým taktem a úctou k pozvaným hostům. Souhlasím s těmi, kdo tvrdí, že je našim nejlepším současným moderátorem. Umí položit otázky takovým způsobem, že jsou pro diváka zajímavé a pro hosta příjemné. Díky své popularitě a solidnosti se mu daří získat do svého pořadu mimořádné osobnosti, které k nám do republiky přijíždějí, ať už z řad špičkových umělců či odborníků z různých profesí, a to dodává pořadu na pestrosti a atraktivitě.

Silvestr 1979 - Hrajeme si jako děti

Silvestr 1979 - Hrajeme si jako děti (1979)

To, co dokázal osobitý a strhující Vladimír Menšík, herci a zpěváci jak na jevišti, tak v publiku a to bez světelných a kouřových efektů, jen tím, že tam byli a bavili se navzájem k potěše televizních diváků, to je obdivuhodné. Jsem ráda, že se k těmto pořadům televize vrací, jenom je škoda, že až po půlnoci. Současné silvestrovské pořady si vzaly za cíl diváky na Silvestra unudit a uspat, což se jim v mém případě skvěle daří.

StarDance aneb když hvězdy tančí

StarDance aneb když hvězdy tančí (2006)

Mám ráda tance ať už na ledě nebo na parketu. Tento pořad jsem si proto velmi oblíbila a sleduji ho už řadu let, jak v naší tak i ve slovenské televizi, kde mě zvláště pobavily nezapomenutelné taneční kreace Maroše Kramára. Tato, jistě v současnosti nejkvalitnější televizní talentová reality šou mne zaujala příjemným prostředím, krásnými kostýmy, nápaditou choreografií i působivou hudbou. Nesmím zapomenout pochválit vybrané chování moderátora Marka Ebena, který byl pro tento pořad velmi vhodně zvolen a svou noblesou pozvedá jeho celkovou úroveň.

5 proti 5

5 proti 5 (2007)

Tato slovenská verze soutěžního pořadu je podle mne o třídu lepší než býval její český protějšek. Má totiž skvělého moderátora - celý pořad stojí a padá s Andrejem Bičanem. Bez zajímavosti nejsou ani odpovědi dotazovaných účastníků průzkumu. Pokud to jde, snažím se občas strávit půlhodinku před televizním zpravodajstvím s tímto pitvořícím se a vtipným chlapíkem.

Večerníček

Večerníček (1965)

Televizní pořad s nezapomenutelnou úvodní znělkou, milovaný dětmi všech generací i všech věkových skupin. Díky němu televize natočila a odvysílala za 50 let jeho trvání stovky, snad i tisíce animovaných i hraných pohádek, které dnes patří do zlatého fondu ČT. Oslovila a potěšila miliony dětí, které bez roztomilého kloučka s papírovou čepičkou odmítaly jít večer do postýlek. Patří k nim nejen moje děti a vnoučata, ale i já sama po zaslechnutí známé znělky spěchám k obrazovce a na několik minut se stávám dítětem. Je to moje dlouholetá filmová láska a doufám, že zůstane na obrazovce i v budoucnu a že ji nepřeválcují dravé zahraniční dětské seriály.

Aj múdry schybí

Aj múdry schybí (1998)

Když si v noci hledám nějaký příjemný televizní pořad tak po 22,00 hodině nacházím samé akční krváky, horory s potoky krve, zohavená těla, drogy, agresi a spousty násilí v různých krimiseriálech. A tak jsem ráda, když občas narazím na něco pozitivního na TV Smíchov, kde reprizují starší díly tohoto zábavného slovenského seriálu. Třeba se dovíte od důchodce, že neví, jaký je to senilní člověk, že se to kdysi učil ve škole, ale už je to dávno, už si to nepamatuje. Nebo na otázku z české historie na jaké hranici byl upálen Mistr Jan Hus odpoví mladinká studentka, že mistr Jan Rus byl upálen na maďarské hranici, protože to byl nepřítel. Mezitím zábavné povídání s hosty, nějaké hudební vystoupení. Líbí se mi tento pořad a jsem ráda, když na něj narazím.

Všechnopárty

Všechnopárty (2005)

Televizní zábavy je v současnosti velmi málo. Estrády s písničkami, scénkami, tanečními a kouzelnickými výstupy nahradily besedy s tak zvanými celebritami všech profesí – talk-show. Tato s Karlem Šípem patří k těm lepším. Trpí však taky častým neduhem těchto pořadů a to přerušováním hosta moderátorem v situaci, kdy něco divácky zajímavého vypráví. Možná je to střihem, možná omezeným časem pořadu. Taky mi vadí, když se moderátor snaží zastínit hosta a být vtipnější než on. Karel Šíp je v tomto směru jako průvodce pořadem v současnosti nejsolidnější.

Objektiv ČT24

Objektiv ČT24 (1987)

Nejen zábavou živ je člověk, občas i nějaké poučení je třeba. V minulosti i dnes je řada lidí ze zdravotních, věkových i finančních důvodů odkázaná na cestování po světě jen prostřednictvím televizní obrazovky. Tento velmi pestrý pořad je už pěknou řádku let mým nedělním dopoledním oknem do světa. V současnosti mu konkuruje řada dokumentárních pořadů, ale Objektiv si přesto zachoval dodnes svoji standardní kvalitu a přízeň diváků i mou.

Televarieté

Televarieté (1970)

Zábavný pořad, který stál a padal s dvojicí dneska bychom řekli moderátorů, tehdy průvodců či konferanciérů Jiřiny Bohdalové a Vladimíra Dvořáka. Jejich vtipné scénky oživovaly a doplňovaly hudební, pěvecké, taneční, kouzelnické i žonglérské výstupy. Ne všechna vystoupení byla tehdy z dnešního pohledu zábavná, ale televize měla svoji vlastní taneční skupinu i orchestr a snažila se tyto umělce v pořadu uplatnit. Je pravda, že dobová cenzura dbala, aby se tam nevyskytovaly vulgarismy nebo trapnosti na rozdíl od dnešní lidové televizní zábavy, která dává sice tvůrcům svobodu projevu, ale na kvalitě pořadů se to nijak neprojevilo. Tehdy jsme viděli varietní vystoupení na pódiu, zatímco dneska všichni komici a klauni sedí u stolu či na gauči, v tak zvaných talk - show, nic nepředvedou, jen žvaní a žvaní. Diváci v publiku se tomu smějí a tleskají podle pokynů pořadatelů. Jsem zvědavá, jak na naši dnešní televizní zábavu budou pohlížet naši vnuci. Zlaté staré Televarieté.

Mistři zastavárny

Mistři zastavárny (2009)

Pro mne originální reality šou, která ukazuje v čem všem se dá v USA podnikat. Přeprodávání sběratelských kuriozit, které mají šanci přežít díky sběratelským nadšencům, může být docela záslužná činnost. Ke všem nabízeným kouskům, ať už z vojenské výstroje, hudebních nástrojů a nosičů, či fotografiím podepsaným slavnými osobnostmi se téměř vždy váže nějaký zajímavý příběh. Navíc je třeba historický původ věcí vždy prokázat a obstát před posouzením odborníka a znalce v oboru. Nezasvěcený divák se doví spoustu informací a zajímavostí o dané starožitnosti, které jsou podány vtipnou a zajímavou formou. Vadou na kráse je snaha majitelů zastavárny raritu podcenit a prodat se ziskem. To je holt ten kapitalismus. S rodinným klanem Harrisonů jsem se spřátelila natolik, že jejich pořad sleduji celkem pravidelně již třetí rok a stále mě baví. Taky bych chtěla pochválit na současné poměry skvělý dabing. Obzvláště Chumlee se povedl natolik, že si ho musí každý zamilovat.