Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (53)

Insidious 3: Počátek

Insidious 3: Počátek (2015)

Vo filme si zahral malú rolu aj režisér prvej a druhej časti James Wan. Hral jedného z prísediacich pri prijímačkách na divadelnú školu.

Mercy

Mercy (2014)

Na stránke knihy vzlykov sa po dopadnutí slz zjaví tvár herečky Very Miles z filmu Psycho (1960).

Mercy

Mercy (2014)

Poviedka "Gramma" vyšla prvýkrát v roku 1984 v publikácii Weirdbook, neskôr ju v roku 1985 Stephen King vydal v zbierke poviedok "Skeleton Crew".

Mercy

Mercy (2014)

Domov dôchodcov sa volá R. L. Flag, čo je odkaz na antihrdinu v Kingovom diele "The Stand". Záporák v tomto diele sa volal Randall Flagg.

Mercy

Mercy (2014)

Had, pred ktorým George (Chandler Riggs) hrá na husle, je štrkáč diamantový, no had, ktorý mu po dohraní skladby prechádza pomedzi nohy, je len užovka.

Americký sniper

Americký sniper (2014)

Vojak sediaci v stane s hnačkou číta komiks zo série Punisher MAX od Marvelu. Znak tohto komiksového hrdinu môžeme takisto počas filmu niekoľkokrát zazrieť na vozidlách amerických vojakov.

Need for Speed

Need for Speed (2014)

Pre potrebu snímky postavili filmári sedem verzii Fordu Mustang Shelby GT500, pričom každá slúžila k inému účelu. S niektorými sa len jazdilo, iné skončili v rukách kaskadérov.

Need for Speed

Need for Speed (2014)

Pred zahájením natáčania sa hlavní predstavitelia Aaron Paul (Tobey) a Dominic Cooper (Dino) učili šoférovať všetky auta na závodisku Willow Springs v kalifornskej púšti.

Vřískot 4

Vřískot 4 (2011)

Keď strážiaci policajt v aute vraví: "Mŕtvy muž prichádza," cituje hlášku z filmu Zelená míľa (1999), ktorú v origináli kričal Percy Wetmore (Doug Hutchison), keď privádzal Johna Coffeyho (Michael Clarke Duncan). Na snímku odkazuje aj plagát v klubovni školského filmového klubu.

Cell

Cell (2016)

Jedná sa už o druhú sfilmovanú "kingovku", v ktorej si spolu zahrali John Cusack a Samuel L. Jackson. Tou prvou bola snímka Izba 1408 (2007).

Carrie

Carrie (1976)

Podľa knižnej predlohy zabila Carrie (Sissy Spacek) matku tým, že jej zastavila srdce.

Zatímco spíš

Zatímco spíš (2011)

Počas jednej scény má hlavná hrdinka na sebe tričko so znakom futbalového tímu Juventus Turín, ktorému režisér Balagueró v minulosti fandil.

Noční směna

Noční směna (1990)

Budova v podzemí, v ktorej sa dej odohráva, sa volá Bachman Mills, na počesť Stephena Kinga, ktorý písal aj pod pseudonymom Richard Bachman.

Kameňák

Kameňák (2003)

Keď Kohn v lekárni kupuje jed pre svokru, na pokladni je nablokovaná Viagra.

Bouře století

Bouře století (1999) (seriál)

Príbeh "Bouře století" sa odohráva na tom istom ostrove, na ktorom sa odohrával aj príbeh Dolores Claibournovej, ktorá je tiež jedným z diel Stephena Kinga a je vo filme aj priamo spomenutá.

Reklama