Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (973)

plakát

Černé zrcadlo - Železná vůle (2017) (epizoda) 

Je sice pravda, že čtvrté řadě Black Mirror opravdu chybí silné závěrečné pointy, Metalhead ale přece jenom čtyři hvězdičky dám za skvělou atmosféru. Do konceptu seriálu se sice taky jako některé mnou kritizované epizody nehodí, aspoň jsem se ale u sledování nenudila. Nic to ale nemění na tom, že mi chybí zpracování seriálu jako u předchozích řad.

plakát

Czarne lusterko (2018) (seriál) 

Tak nevím, jestli náhodou není smutné, že některé díly byly stokrát lepší než samotné Black Mirror. Nejgeniálnější epizodou byla 1%, něco tak skvěle natočeného už jsem dlouho neviděla. I Suma szczęścia zapadla do konceptu Black Mirror naprosto skvěle a zanechala lepší dojem než polovina originálních epizod. 69.90 mi ale bohužel přišlo takové neslané nemastné, pointa sice dobrá, ale jinak spíš podprůměrná epizoda. Naopak Rozstanie mě neoslovilo vůbec, epizoda byla nudná, nic neříkající, závěr o ničem a do satmoného konceptu Black Mirror epizoda taky ničím nezapadá. Navíc "přepínání" z Polštiny to Angličtiny mě absolutně vytáčelo. Škoda, nebýt této epizody, s radostí bych Czarne lusterko napařila všech pět hvězdiček.

plakát

Černé zrcadlo - DJ na odstřel (2017) (epizoda) 

Stejně jako předchozí epizoda, i Hang the DJ dávám tři a půl hvězdičky. Tentokrát se ale klaním ke čtyřem, protože i přes to, že se jednalo o další romantickou slaďárnu, celá epizoda mě bavila od začátku až do konce. Sice mě mrzí, že už to není ten Black Mirror, co byl ve druhé a třetí řadě, ale pořád to má aspoň zajímavé náměty.

plakát

Černé zrcadlo - Krokodýl (2017) (epizoda) 

Tři a půl hvězdičky. Rozjezd skvělý, atmosféra výborná, ale tím to asi hasne. Pointa absolutně žádná, Crocodile je vyloženě jenom thriller ve kterém je pouze nádech techniky, kterou my k dispozici nemáme. Závěr příšerně zdlouhavý a vcelku nesmyslný. Ta scéna s vanou ... To bylo fakt něco nesnesitelného, takového zbytečného natahování, že jsem měla chuť to rychloposuvem přeskočit ...

plakát

Černé zrcadlo - Arkangel (2017) (epizoda) 

Další epizoda se skvělým námětem, kterou bohužel zase zabilo její zpracování. Postava Sarah mě ke konci tak strašně lezla na nervy, že jsem jí ve finále přála jenom to nejhorší. Což asi úplně nebyl záměr tvůrců ... Nějak mi připadá, že se z Black Mirror vytrácí ten dokonalý zvrat a luxusní pointa, která nechá diváka ještě hodně dlouho přemýšlet.

plakát

Černé zrcadlo - USS Callister (2017) (epizoda) 

Námět sice špatný v žádném případě není a samotná pointa je taky vcelku silná, celkově mi ale vadilo to, že se většina příběhu odehrává právě ve hře. Nějak mi to jako Black Mirror nepřišlo, navíc mi stopáž přišla zbytečně dlouhá. Ve finále mě ale příběh přece jenom chytl, a proto hodnotím čtyřma hvězdičkama.

plakát

Černé zrcadlo - Nenávist národa (2016) (epizoda) 

A že já se vždycky od Black Mirror nechám "napálit"! Pokaždé, když mi námět přijde výborný, pokazí to zpracování, pokud mám ale už od začátku předsudky, vždycky se z toho vyklube absolutně luxusní díl. Prostředí kriminálky mě ze začátku vůbec nenadchnul, spíš jsem si říkala, že Black Mirror dochází náměty. Víc jsem se ale splést nemohla. Ze začátku me sice díl moc nebavil, hned s první vraždou mě ale nakonec vtáhl maximálně do děje. Dokonce mi ani stopáž nevadila, spíš právě naopak. Námět luxusní, atmosféra dokonalá a výsledná pointa naprosto geniální. další luxusní epizoda, na kterou budu ještě hodně dlouho vzpomínat.

plakát

Černé zrcadlo - Muži pod palbou (2016) (epizoda) 

Přiznám se, že jsem byla ze začátku maximálně zklamaná. Nejdřív stupidní romanťárna a teď obyčejná "zombie" apokalypsa? Říkala jsem si, že to jde s Black Mirror zase z kopce, ale pak přišel zvrat ... A to se přiznám, že jsem zůstala hledět s pusou otevřenou ještě několik minut po tom, kdy mi došlo, jak to vlastně je. Závěr naprosto luxusní, pointa velmi silná. Kdyby se toto někdy stalo realitou, vlastně by mě to vůbec nepřekvapilo.

plakát

Černé zrcadlo - San Junipero (2016) (epizoda) 

Něco mezi třema a čtyřma hvězdičkama. Ze začátku mi to přišlo všechno takové nemastné neslané, i když jsem si několikrát přečetla obsah, stejně mi trvalo asi 30 minut než mi konečně došlo, co se to tam vlastně vůbec děje. Stopáž mi přišla zbytečně dlouhá, ze začátku šlo pouze o "romantické" seznamování, což mě nijak zvlášť nebere. Závěr sice hezký, ale na mě to bylo prostě moc přeslazená. Taková sci-fi romanťárna ...

plakát

Černé zrcadlo - Sklapni a tancuj (2016) (epizoda) 

Další naprosto dokonalá epizoda, která se ale tentokrát víc méně odehrává v našem čase a ne v budoucnosti. A možná právě taky proto vypadá tak věrohodně. Skvělá atmosféra a konec výborný, Shut Up and Dance mi asi v hlavě zůstane ještě hodně dlouho.