Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 638)

plakát

Napoleon (2023) 

Napoleon má několik problémů. 1) kino-verze má nějaké 2,5h a ta působí hrozně “zrychleně/zkratkovitě”. Mapuje totiž život Napoleona po malých časových skocích celých 28 let. Od popravy Marie Antoinetty 16.10.1793 (pratety jeho druhé manželky) do jeho smrti na Svaté Heleně 5.5.1821. Nicméně existuje i verze 4,5h… (tu jsem zatím neviděl) ve které se na 100% ten pocit změní. Takźe uvidíme časem. 2) nemohl jsem se zbavit pocitu, že je to film spíše o Josephine. A to dokonce i když je mrtvá, “promlouvá” k Napoleonovi!? Přitom jejich vztah je líčen dost nelogicky a nesmyslně. Navíc mi nesedl výběr herečky. Je o 14let mladší než Phoenix (přitom měla být o 6 let starší než Napoleon). Jako ignorace 20 let je fakt moc. Scény, kde o ni mluví jako o matce (nemluvě o tom jeho ma-ma-ma-ma) vypadaly komicky. 3) bitva u Slavkova mě doslova hnula žluči. Kde tam sebral tu vodu? Jako vypadalo to efektně, ale když jsem tam byl posledně, stála tam mohyla na kopci a voda široko daleko nikde. Úplně stejně zamrzelo, když se viděl u dobývání pevnosti Napoleonovi “poskakovat” klobouk na hlavě (mezi střihy) z “rovně” do “šikmo” a zpět. Chápu ale, že spousta z toho je lidem jedno a jediné co je bude zajímat, je celkem naturalistické ztvárnění bitev a konfliktů (střela dělovou koulí do koně se jen tak nevidí). Každopádně u mě (zatím do shlédnutí režisérské verze) jako celek max průměr.

plakát

Vražda na samém konci světa - Chapter 1: Homme Fatale (2023) (epizoda) 

v době agresivní woke politiky jsem se naučil posuzovat knihu podle obalu. A pokud název říká "jsem vykrádačská Aghaty Christie" a plakátek zase "put a chick in it and make it lame and gay", režie a scénář ženská… kamera, ženská… bylo mi jasno že opět forma zvítězila nad obsahem. A nespletl jsem se. Po 40ti minutách se nudím… ale hlavně, že máme pečlivě diverzní osazenstvo letadla, ženu co se procházela po měsíci (?!), ženu co je vždy ta nejchytřejší v místnosti (ale vzorek DNA odevzdá dobrovolně a měření teploty považuje za “lékařské vyšetření”), ženu super-hackerku, ženu (giga-zazobanou) co v Číně buduje “chytrá města”, ženu co je průkopnicí šifrování v Íránu (!?)… uf. Ukázková feministická agitka, kde groteskní idiocie doslova křičí pravidelně co pár minut. A už jsem zmínil nesympatickou hlavní postavu? Nevím jestli má na tohle smysl se dívat dál.

plakát

Živí mrtví: Počátek konce - Série 8 (2023) (série) 

Víc žumpoidně to ukončit nešlo. Naprosto nechutně idiotský scénář, “okořeněný” několika zmrtvýchvstání. Z celé řady fungují max 2-3 epizody v první polovině. Prakticky čím více se seriál blížil ke konci, tím byl scénář horší a horší

plakát

Živí mrtví: Počátek konce - The Road Ahead (2023) (epizoda) 

To jako vážně? DALŠÍ VZKŘÍŠENÍ!? A ty idiotské twisty scénáře… (to položení beretty na palubku byla idiocie od první vteřiny a to kam to došlo… OMG! (“trvalo 1/2 dne vyhrabat tě z trosek”… jako kurva proč by to někdo dělal? Měli snad vidění, že je naživu?). Scény se skládají prakticky náhodně a dost se skáče v čase (z drsné akce střih a je po všem). Buď docházely peníze nebo mozkové buňky scénáristům (nejspíš obojí). Pozn.: tak nějak mě potěšil DeLorean. Pro děj nepodstatné, ale milé. Hvězdičku za něj.

plakát

Živí mrtví: Počátek konce - Fighting Like You (2023) (epizoda) odpad!

Slideshow debilních rozhodnutí, nelogických situací a zvratů (obzvlášť těch zvratů!). Harant je protivnější čím dál víc… Děravá plíce nezastaví Terminátora ani v kopání hrobečku (a vykecávání se o kokotitách), ani ve sprintu na 400 metrů. Tohle ukončení seriálu je vážně perla.

plakát

Živí mrtví: Počátek konce - Sanctuary (2023) (epizoda) 

Dwight nikdy nebyl záživná postava a ty jeho schyzo-výlevy s Sherry mě už nebaví (chvilku se milují, pak zase hádají). Navíc děj epizody je zcela vykonstruovaný. Postřelí nějakého protivného haranta (taky mohl dostat kulku do hlavy a ne do břicha) a točí se okolo toho VEŠKERÁ protivná konverzace (a “dramata”). Dwight nelogicky mlátí do zdi (debil). A ta debilní hádka (viz první souvětí)… Miliarda probliknutí (flashbacků). Tohle už je opravdu křeč. Jedna hvězdička za větší než malé množství mrtvoláků (a nostalgii ohledně lokace a odkazů na TWD)

plakát

Živí mrtví: Počátek konce - Iron Tiger (2023) (epizoda) odpad!

A další návrat :D. Sice ne taková pecka (jen po 1/2 řadě), ale je to fakt trapnost. A proto je potřeba si o tom kvalitně popovídat. A ta idiocie s vysílačkou (cca 25minutě) epizodu shodila na dno.