Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Pohádka
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (56)

Dirigent

Dirigent (1980)

Ve filmu jsou použity ukázky z 5. symfonie Ludwiga van Beethovena (zvané „Osudová“). Na soundtracku z filmu hraje tuto skladbu Narodowa Orkiestra Symfoniczna Polskiego Radia v Katovicích pod vedením Stanislawa Wislockeho.

Muž z Londýna

Muž z Londýna (1974)

Záběry ze sídliště se natáčely Praze 9-Prosek, zejména v ulici Jablonecká. V Praze se dále točilo na Letišti Václava Havla (Praha-Ruzyně) či v jeho blízkém okolí (Aviatická ul.) a též na několika místech v Praze-Hradčany (Promenáda Raoula Wallenberga, Keplerova ul., ul. Dlabačov).

Návraty

Návraty (1972)

Kromě celé řady lokací v samotném Písku (např. Alšovo náměstí, Velké náměstí, nádraží Písek nebo ulice Heydukova, Gregorova a Podskalí) se několik záběrů točilo i jeho v blízkém okolí (viz třeba nádraží Vrcovice nebo stavení v Nové Vsi u Protivína).

Neohlížej se, jde za námi kůň!

Neohlížej se, jde za námi kůň! (1979)

Film se natáčel v celé řadě lokalit na Praze na Malé Straně (např. park Kampa, Vojanovy sady, Malostranské nábřeží, Valdštejnské náměstí, Maltézské náměstí, ulice Mostecká, Hroznová, Šporkova a U lužického semináře, Jánský vršek, Vlašská) a dále třeba na Starém městě (ulice Rybná, na Smíchově (Janáčkovo nábřežíči), na Hradčanech (ulice Dlabačov a Pohořelec), či na Břevnově (křižovatka ulic Vaníčkova a Zátopkova). Záběry u školy se točily u ZS Burešova v Praze Kobylisích.

Neříkej mi majore!

Neříkej mi majore! (1981)

Ve scéně, kdy otec veze Zuzanu (Pavlína Mourková) na němčinu, se mihne záběr na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích. Zelená Škoda poté bloudí uličkami budějovického centra (křižovatka ul. Česká a Hroznová – Mstné krámy). Lokace v záběru, kdy Zuzana s otcem dorazili na němčinu, se nachází též v Českých Budějovicích (konkrétně ul. Kubatova 6).

Smrt v sedle

Smrt v sedle (1958)

Film se z velké části natáčel v areálu hřebčína Slatiňany. Kromě toho se ale natáčelo třeba v Chrudimi. Přírodní scenérie byly natáčeny na území Slovenského ráje (např. vodní nádrž Palcmanská Maša) nebo ve Slovenském rudohoří.

Poslední růže od Casanovy

Poslední růže od Casanovy (1966)

Ačkoliv se má děj filmu odehrávat na zámku Duchcov, filmaři k tomuto účelu využili lokace na zámku Štiřín.

Rubáš nemá žádné kapsy

Rubáš nemá žádné kapsy (1974)

Ústřední melodii z filmu natočil v sedmdesátých letech český trumpetista Václav Týfa a melodie se pak poměrně často vysílala v tehdejším vysílání Československého rozhlasu.

Čertova stěna

Čertova stěna (1973) (TV film)

Film se částečně natáčel na Kokořínsku. Hned v úvodu jsou vidět siluety hradu Kokořín, záběrem na věž tohoto hradu i celá inscenace končí.

Dalibor

Dalibor (1956)

Výpravné scény tohoto televizního filmu se natáčely na hradě Křivoklát.

Princ Mamánek

Princ Mamánek (2022)

Kromě originální filmové hudby Jana Budaře zní v pohádce i několik známých melodií vážné hudby: Árie „Nessun Dorma“ z Pucciniho opery „Turandot“, árie „É lucevan le strela“ z Pucciniho opery „Tosca“, „Tanec komediantů“ od Bedřicha Smetany, 2. věta (Jaro) ze Čtvero ročních období Antonia Vivaldiho, Allegro z koncertu č. 3 Es dur pro lesní roh W. A. Mozarta.

Svědek času

Svědek času (1988) (TV film)

První díl inscenace se natáčel mj. v interiérech zámku Boskovice.

Na zámku

Na zámku (1999) (TV film)

Natáčeno v interiérech i exteriérech zámku Krásný Dvůr.

Reklama

Časové pásmo bylo změněno