Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama muže, pro kterého se práce stala jediným smyslem života. Jeho chladný a neosobní způsob jednání vzbuzuje nesouhlas spolupracovníků i členů rodiny a vede k odcizení. Nakonec si sám uvědomí potřebu "oddechového času", aby se mohl zamyslet nad vlastním životem... Děj se odehrává v neobvyklém prostředí loděnice na výrobu říčních bagrů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pracovní snímek o jistém zásadovém inženýru, pro něhož je čistý kádrový posudek, morálka, vědomosti a pracovitost zásadou dobře odvedené práce. Drží se toho nejen v podniku na výrobu říčních bagrů, ale i svého soukromého života. Všechny jeho ideály se však pojednou začnou hroutit a byť si to zpočátku nedokáže připustit, okolí se pro něj stává velice cizím. Řídit podnik a rodinu je chválihodný čin, ale nemůže být ke všemu velice chladný přístup. Herecký koncert Radoslava Brzobohatého nemůže nechat na pochybách. Byť je moralita snímku předem jasná, dá se říci, že platí i pro dnešní dny. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Zcela průměrný film o socialistickém workoholikovi, který se hroutí pod tíhou problémů i osobních vlastností a nakonec je přinucen změnit své životní priority. Člověk by řekl, že ač se film odehrává v dávno již uběhlých reáliích, může promlouvat i k dnešním moderním manažerům, kteří také jedou nadoraz a trpí tím celé jejich okolí i oni sami, často trpící sydromem vyhoření. ()

Reklama

JSYSMHJF 

všechny recenze uživatele

Ani nezvyklé prostředí výroby vodních bagrů příliš nezatraktivnilo poměrně nudný pohled do chodu jednoho podniku a trablů náměstka. Ospalé vyprávění děje. Muž v nejlepších letech se svou pravdou na štítě a vše se proti jeho workoholizmu a jisté tvrdosti a nadutosti spikne – žena se nechá okouzlovat mladíkem, syn nedostuduje, jednorázová milenka a v práci pravá ruka se klidně dokáže odpoutat a dělá si co chce. Ani umění Radoslava Brzobohatého nedokáže úplně vtáhnout do příběhu, i když právě herecké výkony Radoslava Brzobohatého, Jany Gýrové či Petra Svojtky jakžtakž pomůžou dokoukat film do konce. Za připomenutí stojí ještě hudba Petra Hapky. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné....." Tohle zarámování celého filmu tímto velký známým citátem z novely Malý princ od Saint-Exupéryho je určitě zajímavý nápad. Vždyť ta hlavní postava muže, který nemá v životě nic než práci a zas jen práci, se chová dost chladně a neosobně a je tak přesným protikladem toho, jak by se měl člověk v mezilidských vztazích (dle dialogu lišky s malým princem) chovat. Radoslava Brzobohatý tu postavu ztvárnil vcelku přesvědčivě, nicméně jinak mě ten film nechal zcela chladným a ničím mě neobohatil. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Také káva může být výživná. Upravte si ji s vejcem. 45letý Radoslav Brzobohatý neúnavně buduje, zatímco jeho syn, 18letý David Prachař bojkotuje studium. 30letý Vladimír Mišík vyhrává se svou skupinou ETC v baru, 31letému Petru Svojtkovi to sluší a všemu dává spavý řád 32letý Jiří Svoboda. ()

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel mj. v Praze. Ing. Jan Ondrák (Radoslav Brzobohatý) s rodinou bydlí na nábřeží naproti Mánesu, učí zároveň na ČVUT v Praze Dejvicích. Loděnice, kde sídlí společnost stavící bagry, bývala v Praze Libni. Chatu má Ondrák v okolí Zbečna, které je vidět hned v úvodní scéně, natáčené z Masarykovy vyhlídky směrem na Sýkořici. (rakovnik)

Reklama

Reklama