Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 830)

plakát

Elvis (2022) 

Přemýšlela jsem, zda dát filmu tři nebo čtyři hvězdičky, protože to není typiký biografický film, na který jsem v posledních letech zvyklá, jako například Bohemian Rhapsody nebo Rocket Man. Je to pojaté úplně jinak a byla jsem dlouho na vážkách, protože jsem nevěděla jestli se mi to líbilo nebo ne. Film je hlavně jiný, co se střihu týká, je to hodně divoké a místy jsem byla až zmatená, že jsem nevěděla, co se děje. Trvalo než jsem si pořádně zvykla. Zároveň se mi nelíbil moderní soundtrack, který v některých scénách byl, přišlo mi to, že se do toho moderní rap vůbec nehodil. Když to ale vezmu kolem a kolem, tak ve mě Elvis nějakou stopu zanechal, dlouho jsem nad jeho příběhem přemýšlela, po shlédnutí filmu jsem si poslechla pár písní a zkoukla několik vystoupení. Největší hvězdou a tahounem celého filmu je bez pochyby Ausitn Butler, který prošel perfektní přípravou a v některých scénách (hlavně při vystoupení), jakoby královi rocku z oka vypadl. Překvapivě dokázal zastínit i jinak dokonalého Toma Hankse, tady mi ale Hanks moc neděl, bohužel. I když mám životopisné filmy ráda a tenhle nebyl nejhorší, tak se na něj znovu asi už nepodívám.

plakát

Hodně štěstí, pane Veliký (2022) 

Na tenhle film jsem se od shlédnutí traileru strašně moc těšila a měla jsem na co. Tohle je film přesně pro mě. Konverzační film, který se ve většině filmu odehává na jednom místě. Tohle chce hlavně perfektní scénář, jinak by to byla nuda. Naštěstí tenhle film, ten perfektní scénář má. V první polovině je to vtipnější, sem, tam nějaké hlášky, nervozita hlavní postavy Nancy je roztomilá a vtipná. Ve druhé polovině se to už pomalu přesouvá do té větší dramatičnosti. Skvělý herecký koncert Emmy Thompson a Daryla McCormacka, sedli si k sobě perfektně.

plakát

Poslední dopis od milence (2021) 

Knižní přeldohu jsem nečetla, takže nemůžu srovnávat, ale hodně jsem se na film těšila. Lákalo mě obsazení, plakát i trailer. Všechno vypadalo slibně, o to víc jsem zklamaná jak moc se mi to nakonec nelíbilo. Je to hodně zvláštně natočené. Měla jsem pocit, že se tvůrci nemohli rozhodnout na koho se zaměří více a pak zmatečně přeskakovali z jednoho příběhu do druhého a já nevěděla na koho se mám více soustředit. Byl to chaos. Existuje spousta podobných filmů, které jsou zpracovány daleko lépe, napříkald Dopisy pro Julii nebo Madisonské mosty (i když tady formou deníku).

plakát

Cry Macho (2021) 

Miluju Clinta, je to jeden z tvůrců, který má cit a talent opravdu pro všechno, režii, herectví, scénář a hudbu. Cry Macho je ale pro mě velkým zklamáním. Mám pocit, že kdyby se Clint chopil jen režie a hlavní úlohu nechal na někom jiném - líbil by se mi třeba Morgan Freeman nebo Tommy Lee Jones - tak by to dopadlo daleko lépe. Upřímně doufám, že ještě sedne na režisérské křeslo a natočí opravdovou pecku, protože tohle to fakt nebylo.

plakát

Simpsonovi - Série 33 (2021) (série) 

Kvalita seriálu jde hodně dolů, už nemají žádné originální nápady, které by to dokázalo udržet. Nejvíce se mi líbil finální díl Píseň chudoby a dvoudíl Seriózní Flanders.

plakát

Pam a Tommy (2022) (seriál) 

Lily James si zasloučí alespoň nominaci na Emmy za skvělé ztvárnění Pamely, zvládla to naprosto bravůrně a měla jsem velké potíže jí v roli vůbec poznat. Celkově je to dobře zpracovaný seriál, ale osm dílů je moc, stačilo by pět, zbytečně to tvůrci natahovali a tím jsou některé díly zbytečně zdlouhavé a nudnější. Herecké obsazení ale kvalitu hodně tahá nahoru, takže alespoň něco. Ale mluvící penis? Vážně, to tam muselo být?

plakát

Dámská jízda (2017) 

Goldie Hawn opět ve filmu, to jsem musela vidět. Trvalo to chvilku déle, ale nakonec jsem se k filmu dostala. Jen škoda, že to bylo s Amy Schumer, jejíž humor je mi hodně, hodně, hodně vzdálený a cizí. Její trapné scénky, sprostá mluva mi prostě nidky nepřišly vtipné, není to prostě můj šálek kávy. Zasmála jsem se asi jen dvakrát a to je u komedie prostě málo. Nejvíce mě bavily scény s Joan Cusack a Wnadou Sykes, škoda, že nedostaly více prostoru.

plakát

Předtím a potom (1996) 

Po dlouhé době jsem se na film podívala a musím říct, že mám úplně jiné pocity než poprvé. Co si budeme, film táhne diváky hlavně díky hercům. Meryl Streep a Liam Neeson pohromadě? Splněný sen! Jen škoda, že se objevili v tak podprůměrném braku, kterým film bohužel je. Scénáristicky naprosto katastrofa, přišlo mi to jak trapná americká podprůměrná telenovela. Nedávám to ale za vinu Tedu Tallymu, obávám se, že chyba nastala už v samotné knize podle které je film natočený.edwadovi Furlongovi jsem nevěřila ani noc mezi očima, měli za mě vybrat úplně jiného herce, který by na první pohled nevypadal, že to udělal. Dvě hvezdy za Meryl a Liama, jsou skvělý, ale kvalita filmu je táhla hodně dolů.

plakát

Tohle jsme my - Série 6 (2022) (série) 

To zase bylo slzavé údolí. Tenhle seriál to prostě umí, dokáže hrát na to necitlivější místečko, které v sobě máte. Se seriálem jsem vlastně rostla. Začala jsem ho sledovat už při premiéře v roce 2016, protože se mi moc líbil námět a věděla jsem, že to bude hit a nemýlila jsem se. S rodinou Pearsnových jsem zažila hodně dramat, zlomených srdcí, lásky a zábavy. Poslední série je krásným rozloučením a uzavřením jejich kapitoly.

plakát

O.C. - Série 1 (2003) (série) 

Taková typická americká telenovela, která se hodí jako background při domacích pracích. Je to hodně naivní a hloupé. Spousta situací vůbec nedává smysl. Kdyby mě se stala polovina z toho, co mladým postavám v tomhle seriálu, tak se z O.C. raději odstěhuju a už se nevrátím.