Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 838)

plakát

Konfident (2011) 

Více než Mádl je mi sympatičtějši Kotek, ale na druhou stranu, herecky se víc ukázal právě Mádl. Jsem překvapená, jak se mi Konfident líbil. Od české/slovenské kinematografie toho moc nečekám, hlavně od té novější, a proto jsem pak vždycky mile překvapená, co za dobré filmy dokážeme natočit. U filmu jsem se zasmála, byla jsem napnutá, pak zdlouhavějších scének tam bylo, ale jinak se mi to líbilo a klidně bych se na to podívala znovu.

plakát

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022) 

Celá série Fantastických zvířat je pro mě velká průměrná jízda. Vždycky se ráda znovu podívám do kouzelnického světa, ale je to prostě...meh. Mads Mikkelsen mi v toli Grindwalda vůbec nevadí, naopak mi do téhle role sedí daleko více než Johnny Depp. Je mi líto, že ho přeobsadili, bylo to vůči němu nefér, ale do Grindewalda mi stejně moc neseděl. Mads mi tam sedí více. Zápletka Brumbálova tajemství nic moc, nedomyšlený, za mě úplně zbytečné pokračování, kdyby tenhle film trochu lépe zpracovali a celou sérii uzavřeli bylo by to úplně nejlepší.

plakát

Dark - Season 3 (2020) (série) 

Nejhorší série ze všech tří. Tohle mě bavilo nejméně. Alterantivní světy mě prostě moc neberou. Musím ale uznat, že to bylo moc hezky napsané a vymyšlené. Závěr se mi moc líbil.

plakát

Einstein a Eddington (2008) (TV film) 

Tohle vůbec nebyl film pro mě. Bylo zajímavý vidět Einsteina na začátku své slávy a podívat se trochu do jeho soukromí. Na druhé straně jsme se seznámili s jiným a neznámým vědcem Eddingtonem, který měl velký vliv na Einsteinovu slávu. Mě to ale nic moc neříkalo. Docela dost mě to nudilo a neměla jsem potřebu tomu věnovat pozornost. Bohužel tohle šlo úplně mimo mě.

plakát

Smrt na Nilu (2022) 

Stejně jako Vražda v Orient Expressu i Smrt na Nilu je vizuálním mistrovským dílem. Na tohle má Kenneth opravdu oko, ale nemůžu si pomoct. Stejně jako Orient i tenhle film je prostě zbytečně zdlouhavý. Viděla jsem doposud dvě filmová zpracování Smrti na Nilu a byť nebyli vizuálně tak krásně zpracované jako tento od Kennetha, tak zpracování příběhu mi sedlo daleko lépe, bylo to svižnější a akčnější. Tady se to hodně táhne. Vlastně celkově Kenneth dokáže diváky nalákat na tu vizuální stránku a na herecké obsazení. Jo, jsem zvědavá i na další, ale pořád čekám na ten jeden, který mi vyrazí dech.

plakát

Cvokař od vedle (2021) (seriál) 

Apple mě překvapuje čím dál tím víc. Nebojím se říct, že ze všech streamovacích služeb má Apple zatím ten nejkvalitnější obsah. Dokazuje to i tímhle seriálem. Hodnotím sice průměrem, ale věřím, že je to typ seriálu, který si své fanoušky dokáže najít. Je to podle skutečné události a Paul Rudd s Willem Ferrellem jsou naprosto dokonalí. Člověk si až říká, jak někdo mohl být tak hloupý, aby tomu člověku věřil. Místy mi trochu vadilo to zpracování, přišlo mi to někdy zbytečně zdlouhavé.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Top Gun: Maverick je nostalgie, která fanoušky původního snímku vezme zpátky do 80. let. Přesto ale tvůrci dokázali až nemožné – drželi se starého a přitom vytvořili něco nového, co dokonale funguje. Příběh jako takový je horská dráha emocí, která vás nikdy nenechá v klidu. Jednou jste napjatí z akční letecké scény, pak dojatí, smutní, překvapení nebo šťastní. Je to opravdový koktejl emocí, který na mě opravdu zafungoval. Má to pár nelogických momentů, ale je to hollywoodský film, takže od toho nemůžeme čekat zázraky. Nicméně i navzdory tomu převažují ty pozitivnější a povedenější chvíle. Kromě dokonale vyváženého vyprávění, úžasného vizuálního zpracování a pulzujícího soundtracku má Maverick jednu další důležitou věc. Přináší zážitek. Takže neudělejte tu stejnou chybu, co bych udělala já. Nečekejte, až se to objeví na streamovací službě. Zvedněte se a jděte si koupit lístek do kina, protože tomuhle já říkám filmový zážitek, tohle je prostě pravý blockbuster.

plakát

Top Gun (1986) 

Na film jsem se podívala, protože jsem se druhý den chystala na pokračování do kina. Čekala jsem film nabušený akcí a létáním. Jsem překvapená, jaká romanťárna Top Gun je. Osmdesát procent filmu je to slaďák jako blázen. Zbylých dvacet je věnováno akci a dramatu, která je lehce v polovině a pak na samotném konci filmu. Takže jsem byla nakonec trochu zklamaná. Soundtrack ale boží.

plakát

Julie a Julia (2009) 

První film, na který jsem byla v kině, ve kterém hraje Meryl Streep. Byla jsem z toho nadšená, film se mi vážně moc líbil. Od té doby jsem ho viděla několikrát. Tentokrát jsem se na to podívala s velkým časovým odstupem a hodnocení jsem snížila. Je to příjemný film, který ničím neurazí, ale ani ničím nenadchne. Pokud nechce nic náročného a chcete se dívat na lákavé jídlo, francouzskou atmosféru a něco se dozvědět o jedné z nejznámnějších amerických kuchařek, tak film doporučuji. Herecky perfektní.

plakát

Malý Sheldon - Série 5 (2021) (série) 

Připadalo mi, že tahle série byla až mo natahovaná. Začalo to šlpat až v posledních asi deseti dílech, které byly vážně dobré a zabávné. V předchozích epizodách se nic moc nedělo a přišlo mi to až zbytečně natahované. ž je z toho cítit, že se blíží k tomu velkému zlomu, ale nechtějí to uspěchat, protože peníze jsou peníze.