Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 900)

plakát

Mumie (2017) 

Nedosatlo mě to na kolena, ale rozhodně s tím nemám tak zásadní problém jako většina júserú. Je to jednotvárná jednohubka, která nemůže sejmout první mumii, ale jako akční fantasy s hororovým nádechem naprosto v pohodě. Má to tempo, krásné efekty a akčně to šlape na výbornou. Očekáváná pecka se ale nedostavila a pravda je, že mi tam Tom s Russellem moc nesedí. Nikdy bych neřekl, že vemou nabídku na jednoduchou fantasy ptákovinku. Pád letadla je ale skvělý scéna.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Strážci galaxie jsou maximálně cool a v pohodě. Celou stopáž jsem si užíval ten osobitý "chill" feeling, který James Gunn u strážců pěstuje a dává jasně najevo, že má otěže pevně v rukou. Je to úplně jinde, než ostatní marvelovky, mnohem víc easy going a nepotřebuje si to hrát na vážno, byť bych chvílema trošku přitrvzení a dramatičtější tóninu uvítal. Celou posádku jsem si oblíbil už v jedničce, takže tady sympatie jenom sílý. Malý Groot je z mého pohledu velmi povedená postavička a je fajn, že se na něj po jedničce nezapomělo. Racoonova pasáž v lese je velmi chutná. Toho mývala mám asi nejradši! :-). Jinak bych co se akce týká, trošku přitvrdil na vážnosti. A Stalloneovo cameo, let´s go for vol.3! :-) 4,5*.

plakát

Code 8 (2016) 

Hell yeah..let´s go for a full movie! Takhle, přesně takhle začal District 9 a jaká páráda je z celovečeráku. Věřím tomu.

plakát

ARQ (2016) 

Začinám velmi fandit Netflix počinům! Po výborném Spectralu, který doporučuju všem Sci-fi fans jsem si naordinoval ARQ a nejsem zklamán ani trošku. Netflix ladí výbornou obrazovou kvalitu, OST, velmi solidní příběhy a celkově maximálně Áčkový feeling. U ARQ jsem si těch 88 minut v časové smyčce vychutnal až do dna. Má to mouchy a nevíme vůbec nic o tom, co se stalo a děje se světem. Jenže to co je servírováno uvnitř baráku krásně stačí k vytvoření pojítek a nastínení situace, tak aby si člověk dokázal spoustu věcí domyslet. Celé to parádně šlape, má to atmošku a velmi solidní vyvrcholení.

plakát

Gantz: O (2016) 

Celkem pecička. Posctivá anime černota. Je to takový pěkný mix Trona, Matrixu a spoustu dalších Sci-fáren. Moc rád bych to viděl v pořádné Áčkové hrané verzi.

plakát

Spectral (2016) 

Velký film v malém kabátě. Naprostou náhodou jsem na Spectral narazil na Netflixu a výsledek mě vcelku rozdupal. Akční scífko, které rozmetá velké popularizované Áčka na padrť! Efektní slast a akční náhul opřený o velmi sympatické obsazení, dynamický děj, který do toho šlape vcelku bez zastávky a v neposlední řadě velmi dobrý a "velký" sci-fi příběh. Položení toho všeho do válečné zóny pak jen zvedá mé nadšení. Vizál můžu jen chválit a chválit, protože to vypadá skvěle. Díry to má, ale fu*k that, protože je to podané na výbornou! Našel jsem to náhodou a sežral i s talířem! Z překvapení musím pálit plnou přátelé. PS: Takhle má vypadat filmové Call of Duty mdfkrs!

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

3* protože Abrams mě bavil víc. Hlavně postavy, které měly mnohem silnější charaktery, které jsem si dokázal oblíbit. Rouge one je nadusaný jménama, ale snad nikdo (krom dvojky Yen/Jiang, což byly vedlejší postavy a robota K) si mě nezískal na 100%. Vizuálně a akčně je to potom moc hezké, jenže co naplat, když tenhle díl se tak snadno zapomene. 3,5*

plakát

Duch ve stroji (2017) 

Vizuální lahůdka, výborně zpracovaný svět, skělý OST a parádní obsazení. Trošku zamakat na příběhu a celé to víc usadit, aby si to ve výsledku líp sedlo jako celek a nepůspobylo to tak rozkouskovaně. Klidně bych snesl dalších 20 minut, kdyby to mělo být k dobru. K tomu doladit bojové scény a trošku jich přidat, tak aby to mělo větší dynamiku a grády, tak je to bez debat.

plakát

Rychle a zběsile 8 (2017) 

Čistokrevná popcornovka, jak se sluší a patří. Stejně jako díly před tím. Asi žádná série nestojí na tak, byť ne nejinteligentnějších, ale pevných základech, kterými se může pyšnit Vinova parta! 8 díl a pořád to šlape do plných, pořád to má co nabídnout a pořád to kure*sky baví, takže za mě vcelku pohlazení po duši. Tentokrát ovšem trošku strádá hláškující duo Tyrese/Ludacris aby otěže převzal Rock se Stathamem, kteří si to ale strašlivě dávají! Takže to vlastně neni výtka, jen konstatování. Jediné, co bych si přál do dalších dílů, tak vrátit ty osobní rubanice, pěkně po staru z 5ky a 6ky a trošku to celé uskromnit z těch megalomanských akcí a cestování po světě. Každopádně převladá prostá spokojenost a těším se dál. Vzpomínka a odkaz na Briana (Paula Walkera) pohladí po duši a je strašně fajn, že to takhle Vin vede. 4,5*