Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 900)

plakát

Svědek obžaloby (1957) 

Výborné! 57. rok byl rokem exceletních soudních dramatů, kterým mohou ty novodobé tiše závidět. Je až s překvapením, jak filutácké a chytré scénáře tehdejší doba dokázala vyprodukovat. Spolu s 12 rozhněvanými muži nejlepší soudní drama, co jsem viděl. Doba 50tých let, soudní síň, černobílý screen, skvělé herecké orgie a chytrost tyhle dva filmy spojuje, ale přesto je každý úplně jiným a zároveň bezchybným filmařským skvostem. Samotný závěr s upozorněním ohledně prozrazování děje je lahodnou tečkou. PS: Pokud žádáte jízdu podobnou 12 rozhněvaným mužům, tak neváhejte. Dostanete ji na 100%.

plakát

Appleseed Alpha (2014) 

Aramakiho vývojové tendence jsou jasné. Jak po té technické stránce, tak po té příběhové. Kompletní CGI kabát velmi pochvaluju, i když v jistých místech by zasloužilo zamakat na okolí a detailech. Jinak je to vizuálně velice skvělé a celou dobu mě držel pocit, že se dívám na gameplay. Několikrát jsem měl obrovskou chuť vzít do ruky nějaký joystick, převzít iniciativu jednoho z hrdinů do vlastních rukou a ponořit se do toho postapo světa na vlastní pěst :). Po příběhové stránce je to naprosto v pořádku, Bri s Deunan se prokousávají dál zrujnovaným poválečným světem a snaží se přežít a najít smysl života. Naději jim dává bio-robotka Iris a její parťák Olson. Napětí a vtažení do děje na mě fungovalo velmi dobře. Akce má mouchy, ale je líbivá a dubstepovým OST mě nemůže nikdo urazit :) Naprostá a nečekaná spokojenost.

plakát

Valkýra (2008) 

Jedna z nejlepších Tomovích rolí. Neskutečný plán, který bohužel nevyšel. "PAMATUJTE, JE TO VOJENKSÁ OPERACE. NIKDY NIC NEJDE PODLE PLÁNU.

plakát

Zulu (2013) 

Překvapivě skvělá kriminálka s neokoukaným obasením. Orlando mě velmi mile překvapil, protože jsem ho dlouho nikde neviděl a tady si alkoholem zmítaného federála davá s naprostým přehledem. Forest potom dává svůj standard, který mě baví. Neznámý režisér taky nevyvolává jistou kavlitu, ale chytlavé téma Jihoafrické republiky s napínavým vývojem, který umí překvapit a diváka pěkně podusit, se mu velmi zadařilo zpracovat. Velmi dobré, skoro na plný počet. 4,5*.

plakát

Shake Hands with the Devil (2007) 

Ten pocit absolutní bezmocnoti, kdy chcete alespoň něco udělat, ale prostě nemůžete. Stísněnost, psychycký nátlak a nepochopitelné zvěrstva jdoucí ruku v ruce s lidským selháním. To zobrazuje Shake Hands with the Devil silně, jako jeden z velmi mála filmů. Podle skutečnosti, autentická místa, a "bohužel" výborné a přesně zmapované zpracování. Je dobře, že se tohle točí, protože to považuju za to minimum, co lze udělat pro to, aby se to v budoucnu už možná nedělo.

plakát

Juan de los Muertos (2011) 

Má první kubánská filmařská ochutnávka a hned témeř na výbornou. Kuba v zajetí zombíků, kterým jde čelem srdcač Juan a jeho sebranka hodna tématu :) Trefné politické narážky a Havana v plamenech. Výborně jsem se bavil.

plakát

John na konci zemře (2012) 

Maximální scénaristický výhul, úlet, fraška, či hardcore, který začíná velmi slibně a z poloviny je výborný. Jenže s postupným prokousáváním se dějem a s nárůstem keců, se z toho vyklubal opravdu spíš bordel, který se tvůrcům možná až moc vymkl kontrole. Nicméně já mám tyhle "s ničím se nesrající" nezávislé počiny rád a baví mě, jak tvůrci laškují s příběhem. Když už si myslíte, že víc crazy to být nemůže, tak na Vás Don pošle holky nahoře bez a hnijící bestii v trezoru. Místama jsem byl opravdu vyplašený :-)) Nicméně, až na mimodimenzionální závěr, jsem spokojen a pobaven. 3,5*.

plakát

Carrie (2013) 

Tak to dopadne, když si člověk pustí horor, ale překvapí ho přeslazená emo fantasy duchařina. Nechci ale Peircovi křivdit, s tím koncem si pravda pohrál na prudko. Jenže 15 minut šalovačky to nemůže zachránit. 3/4 filmu je jak vystřižených z Taková normální holka, jenom místama trošku přiostřujem abysme v závěru všechny ne/zaslouženě pohřbili. A ani ten jediný dobrák, co dostal kýblem, nakonec nesmočil. :-/

plakát

Trabantem až na konec světa (2014) 

Záviděníhodný roadtrip po Jižní Americe! Navíc jsme viděli jen zlomek cesty, protože ze 400 hodin materiálu je ta hoďka a půl jen neskutečné vnadidlo, pro nějakou vlastní raodtrip parádu. Velice mě to bavilo. Je to nezávislé a nezaškatulkované se spoustou úsměvných situací, ale i situací, kdy divákovi zatrne ... takový "výlet" pár lidí, kteří si vzali kameru a pod záštitou české televize aspol. si to celé zdokumentovali. Jednou, možná v příštím životě, bych tohle chtěl podniknout :) PS: Solná poušť V Bolívii je neskutečná!

plakát

Neřízená střela (2010) 

Nevídaně zábavné, osobité a skvěle potrhlé. Emily si musíte zamilovat, protože je tu neskutečně boží a i kvůli ní dávám plnou nálož. Pánové jí jen parádně sekundují. Scénáristicky a i svým humorným pojetím je to velmi své, i když ta hlavní linka není nic neviděného, ale v tomhle podání mě to bavilo sledovat každou minutku. Nejlepší britská věc za velmi dlouho a jedna z nejlepších krimi komedií vůbec. Přitom jsem o tom filmu donedávna nevěděl ani béleš.