Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (84)

plakát

Dovolená v Protektorátu (2015) (pořad) 

Po shlédnutí všech 8 dílů můžu konstatovat, že tento pořad rozhodně splnil svůj účel, protože krom "reality" prvku přiměl spoustu "vlastenců jen při MS v hokeji" alespoň zapřemýšlet nad tou dobou a udělat si obrázek, že všechny vymoženosti dnešní doby bychom neměli brát jako samozřejmost. Krásná kamera, obzvláště timelapse sekvence! Přesto mi v hlavě zůstává nadějná myšlenka, že k 80. výročí konce války snad někdo tento koncept pořadu dotáhne k dokonalosti tak, že se vybraná rodina bude muset bát o svůj život, tudíž nebude muset místy vypadat jako skupina obývákových až moc odvážných odbojářů.

plakát

Válečný kůň (2011) 

Steven umí líp, to víme všichni. Ale ať přemýšlím jak přemýšlím, jediné co se dá vytknout je délka snímku. Natočeno s úctou ke koním, s dostatečnou vážností první světové války. A hlavně díky skvělé kameře a nezklamavšímu Johnovi Williamsovi se nebudete nudit.

plakát

Transformers 3 (2011) 

Po dvou letech se Michael Bay vrátil v čele s Optimem, Bee a Samem s rozhodně větší parádou, než byla Revenge of the Fallen. Vyzdvihl bych hlavně kameru (až na konci jsem si uvědomil, že to byl vlastně původně film pro 3D, což málokterý filmař dneska umí: "3D slouží filmu, ne naopak!") a pár vtípků na účet samotného Baye (pro méně všímavé třeba scéna s pohovorem a songem na pozadí - nepřipomíná vám to psychologické posudky z Armagedonu?). Super soundtrack, méně taškařic s Johnem Turturrem, vyškrtnout Johna Malkoviche (naprosto zbytečná role a s tím několik plytkých epizodek filmu) a byla by to podívaná za pět. Jen si tak říkám, kdy se Bay vrátí k serióznosti a kvalitě Skály, Mizerů? Copak už nelze udělat pořádně akční jízdu bez neustále opakujících se vtípků (za celej film jsem se zasmál asi třikrát, tzn. zhruba každých tři čtvrtě hodiny) s hezkou holkou a bez narážek na vyhazov Megan Fox? Věřím, že to tenhle patriotistickej nevybouřenej snílek na režisérský stoličce ještě umí.

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Nolan představuje další ze svých magických triků, při jehož závěrečných titulcích budete jen kroutit hlavou! A nejlepší na tom všem je, že s každou scénou budete jednoznačně pokyvovat a říkat si "Tak, budu fandit skvělému Baleovi.", jenže při další scéně vám hlavou prolétne "Dobrá, Jackman je lepší iluzionista.". A tak pořád dokola, dokud oba neodhalí svá čisla.

plakát

Za plotem (2006) 

Skvělé zpracování, kvalitní animace! Podle mě scéna s naspeedovaným veverčákem je ta nejvtipnější ze všech animáků!:D

plakát

Cedulky (2008) 

Tohle prostě nemá chybu!!! :))

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

V řadě desátý Burtonův počin v mých filmových zkušenostech má můj velký obdiv z několika důvodů - především je to díky skvělému hereckému obsazení s Kloboučníkem (překvapivě Johny Deppem) v čele, mrchou Rudou královnou (Helena Bonham Carter) a kouzelnou Bílou královnou (Anne Hathaway) a v neposlední řadě největší překvapení - Alenka (Mia Wasikowska). Od téhle herečky jsem čekal snad největší zklamání, ale celých 108 minut jsem z ní prostě nemohl zpustit oči. Klasický šablonovitový příběh snad nemá ani cenu zmiňovat, přirovnání k filmu Letopisy Narnie: Lev, čarodejnice a skříň se nemohu vyhnout. Tvůrci Alenky se ale vydali trošku jinou cestou a minimálně Danny Elfman zafungoval opět dokonale a jeho hudba skvěle dokresluje potemnělou atmosféru Říše divů. Jediné co mi scházelo, bylo klasické technologické zpracování úvodních titulek. To ale nijak nezmění moje hodnocení, dostal jsem přesně to, co jsem potřeboval - skvělá práce! "Proč je havran jako psací stůl?"

plakát

Jumper (2008) 

Vcelku nad očekávání, na filmu se bezpochyby podepsal především režisér Agenta bez minulosti. Ihned po úvodním intru na mě dýchl neskutečný akční look. Samotný příběh je vcelku plytký, ale všechno okolo velice ambiciózní.

plakát

Pevné pouto (2009) 

Společenstvo prstenu, Dvě věže, Návrat krále a King Kong - to všechno jsou velkolepé a famózní filmy Petera Jacksona. Promítání Pevného pouta ani vzdáleně nepřipomíná tu velkolepost. Přesto je pro mě právě tento snímek ten klíčový a hlavní, když se řekne jméno Peter Jackson. Teprve tady slavný vizionář z Nového Zélandu dokázal, co si o něm všichni myslíme. Pevné pouto v sobě skrývá víc, než jen příběh o vraždě nevinné holčičky. Ten hlubší smysl je vskutku ukryt hluboko v kukuřičných polích, prolétá kolem nás ve skvěle stylizovaném mezi-světě, kde Peter vážně nezklamal. Ani herecké obsazení ale nezůstalo pozadu - řekl bych Oskarový výkon Stanleyho Tucci vyšperkovaný na míru sednoucím soundtrackem jen podtrhuje skvělý dojem z filmu a nenechá vás ani na vteřinu zapochybovat. Jsem nesmírně rád za tohle dílo, jelikož všechno to dohromady naprosto předčilo moji představu! Na závěr snad jen dobrý pocit, že spravedlnost není zas tak slepá, jak se občas zdá! “Nobody notices when we leave. I mean, the moment when we really chose to go, at best you might feel a whisper, or the wave of a whisper undulating down. My name is Salmon, like the fish. First name, Susie. I was 14 years old when I was murdered on December 6th, 1973. I was here for a moment, and then I was gone. I wish you all a long and happy life.”