Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (3 477)

plakát

Zítra se bude tančit všude (1952) 

Vladimír Vlček je pro mě asi nejrozpuruplnější postava československé kinamatografie. Má na svém kontu výborný Advent, kde sedělo všechno - předloha, provedení, vedení herců, kamera ..., také Komedianty, na kterýcxh dokázal, že dokáže vést velice citlivě herce, ale na druhé straně je Rudá záře nad Kladněm a Zítra se bude tančit všude. Tady je největší slabinou naivní adorace svazáků, kteří jsou nepřirozeně veselí a optimističtí, příběh je příliš přímočarý a předvídatelný. Když pominu všechny nedostatky, zbude mi na pochválení jen kus folkloru a pár náladitých záběrů kamery.

plakát

Bourák (2020) 

Film, který se mi přesně trefil do nálady. Byť nejsem fanynka Elvise (nebo právě proto?) mě ta stylizace bavila. Možná na druhý pokus půjdu s hvězdičkou dolů, netuším, ale tohle byla za poslední dobu česká komedie bez míchání žánrů u které jsem vypnula a bavila se. Výborná Veronika Marková, to děvče chci ještě vidět!

plakát

Letiště '77 (1977) 

Při takovém filmu by se měl člověk bát o osud hlavních hrdinů, já se na to dívala jako za sklem, nepronikly ke mě emoce. Hailey by ten příběh asi nepoznal ...

plakát

Doktor od jezera hrochů (2010) 

aneb jak ňouma ke krásce přišel? Tenhle typ komedií zdá se mi poněkud nešťastným.

plakát

Buzíci (1974) 

Buzíci se mi hodnotí dost těžko. Na jedné straně se mi příčí dívat se na ty arogantní týpky s mozkem v kalhotách, na druhou stranu to není jen bezduchá jízda Francií. Pozdější Studený bufet mě bavil o hodně víc.

plakát

O těle a duši (2017) 

Maďarům nerozumím, ale jak je to na plátně, to je jiná!! Tohle byl mazec! Jemně náznakem bez zbytečných řečí.

plakát

Sny o Zambezi (1982) 

Oldřich Kaisetr je skvělýherec, až si někdy říkám, že jde o promarněný talent. Líbí se mi jeho vyzrálé role (Tmavomodrý svět), zde mu chybělo pevné režijní vedení. Celkově černobílý scénář bez silnějších momentů.

plakát

Nie (1978) 

Pro mě neznámý československý film, který svým dějem i obsazením připomínal některé jiné, leč profesněji zpracované. Při pohledu na jméno pana režiséra se mnohé vysvětlí Tendenční drama, které příliš nenadchlo.

plakát

Učitel (2016) (seriál) 

Jednička byla vyváženější, dvojka spíš nastavovaná kaše.