Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (3 477)

plakát

Perlový náhrdelník (1965) 

Film, který mi utkvěl v paměti díky nenuceným dětským rolím a výbornou atmosférou.

plakát

Rosa Luxemburgová (1986) 

Netvrdím, že jde o nepovedený film, jen se mě neoslovila hlavní hrdinka, byť výkony Barbary Sukowé byly skvělé.

plakát

Bajkeři (2017) 

Hudba v závěrečných titulcích byla dvojnásob pěkná.

plakát

Koncert (2009) 

Moje první setkání s panem režisérem, kterého už mám dávno v hledáčku. Žel jeho filmy nejsou v televizi tak často, kéž by nahradili tu horu rádobyvtipných komedií, které se omílají neustále dokola! Už po prvních deseti minutách jsem byla plně v ději a nadšeně očekávala, co se vynoří jako další. Byť se film jeví jako jakási osobní satisfakce, působí uvolněným dojmem a vládne skvělou atmosférou.

plakát

Naše dovolená a jiné pohromy (2014) 

Podle vysokého hodnocení a doporučení od kamaráda jsem čekala nějakou pecku, ale vyklubal se z toho běžný film, kterým jsem už viděla stovky.

plakát

Zlaté věže (1951) 

Příjemná britská komedie, kterou bych definovala jako krotkou.

plakát

42 (2013) 

Baseball jsem hrála poprvé a naposledy někdy v osmdesátých letech na vandru, místo míčku srolované ponožky, místo pálky nalezená smrková balda s nahrubo odstraněnými větvemi. Nejsem fanouškem ani baseballu ani americké kultury, ale nechala jsem film příjemně plynout a nebyl ten nejmenší důvod ho vypnout. Chadwick Boseman je smypaťák a dobře se na něj koukalo i na bručounka Harissona Forda.

plakát

Čarovné střevíce (2018) (TV film) 

Asi se budu opakovat - my děláme z pohádek komedie, Němci zase drama. Ta vážná linka nemusí být na škodu, ale někdy je cekové vyznění spíš takové jalové.

plakát

Daleko do nebe (2002) 

Drahý a drahá mi bude znít asi dlouho v uších.

plakát

Spalující touha (1999) 

Kubrickovi se líbily ženy. Přesněji řečeno jeden typ žen - vyskoké, štíhlé a malými ňadry. Přesně takové se v jeho filmehc objevují, alespoň na chvilí a pokud možno bez zbytečného oblečení. Ani v sedmdesáti svůj vkus nezměnil. Může nás to překvapit, že jako svůj poslední filmy natočil ten nejerotičtější film své kariéry po Olověné vestě.