Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 483)

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

Moderní kinematografie stojí čím dál víc za hovno. Má prostředky, aby ztvárňovala věci a scény, které se dřív udělat nedaly. Občas to i dělá. Tady třeba. Scény bitev mají atmosféru, sílu, působí nesmírně naturalisticky, kamera funguje. Problém je, že jich tu není dost a hlavně, že forma totálně vytlačila obsah. Chybí tu příběh, výrazné postavy s motivací, se kterými se jde ztotožnit. V Remarquově knížce tohle všechno je. Tady z toho kromě shody jmen není téměř nic. Ale nejvíc ze všeho, KDE JE KURVA KAPRÁL HIMMELSTOSS??!

plakát

Tichý společník (2021) odpad!

Zkusil jsem to na náhodu, ale tentokrát to nebyla náhoda šťastná. Zvládl jsem na to koukat necelou půlhodinu, pak jsem to musel vypnout. Dělal jsem u toho večeři a hrozilo, že bych si že zoufalství chtěl vypíchnout oči škrabkou na brambory. Nechápu strašně moc věcí. Třeba proč se tohle vůbec vyrábí? Pro koho a za čí peníze?

plakát

Maverick (1994) 

Neumím říct přesně proč, ale tahle komedie mi nesedla a nesdílím to obecné nadšení.

plakát

Mastičkář (1981) 

Tohle vůbec neni špatný film, ba naopak. Poláci umí točit filmy a Hoffmann je takový jejich Vávra. Tentokrát míň velkolepé, přesto zajímavé a historicky dobré. Líbilo se mi to.

plakát

Učitel (2016) (seriál) 

Dobrá krimi série, když člověk akceptuje hyperaktivního učitele, který vyšetří úplně všechno. Stuhr opět skvělý.

plakát

Granit (2021) 

Představte si v zásadě libovolný americký military-akční film, který se odehrává někde v Africe, Jižní Americe nebo Asii (třeba Slzy slunce (2003) nebo Rambo II (1985) a Rambo III) a jen si otočte postavičky naopak. Nebohý mosambiský vesničany tady terorizujou zlí islamisti, které vyzbrojuje a přímo řídí CIA. Mosambická vláda poprosí o pomoc Rusko a to pošle oddíl speciálů, aby vycvičili místní vojáky. Rusové se na to ale nevydrží koukat a jdou si to s těmi zlými vyřídit napřímo. Je to klišé v obvyklé, nepřekvapivé struktuře. Dobře tu funguje kamera a střih, i herci mi přišli ok. Dialogy moc neposoudím, protože rusky rozumím jen trochu. Celkově bych to hodnotil jako mírně nadprůměrný akčně-propagandistický film. V tomhle žánru je myslím z východní produkce Solncepjot o něco výš.

plakát

Anna (2019) 

Oproti Nikitě to nemá chytrej scénář. Místo toho to má akční ženskou super hrdinku, která je bi (škoda, mohla být trans). Dobrá kamera a střih. Nebavilo mě to.

plakát

Hlavně nezávazně (2011) odpad!

Je mi líto, ani jednou jsem se nezasmál, protože nebylo čemu. A když píšou, že to je komedie, tak to je zásadní vada.

plakát

Mlčenlivý (1973) 

Pocitově nemůžu jít pod 4. Něco to v sobě má, asi atmosférou. Na druhý straně mi přijde, že se hlavní hrdina chová divně. Dostane v Londýně nové papíry a peníze a ví, že po něm půjdou a bojí se smrti. No a místo toto, aby zmizel někde na venkově, tak jede do Paříže a postupně se snaží spojit se všemi lidmi, co znal dřív, ale které logicky zná i KGB (a on to ví!). Tohle mi vadilo. I když to je samozřejmě podstata toho hledání, protože kdyby to udělal jinak, tak ho prostě nenajdou a není o čem točit film... Stejně mě to vadilo. Jinak ale moc hezky natočené a Ventura skvělý.

plakát

Mariňák 2: Bitevní pole (2014) 

Prázdný film bez myšlenky i zajímavých postav. Přestalo mě to bavit cca po 20 minutách.