Reklama

Reklama

Mariňák 2: Bitevní pole

  • Česko Mariňák 2 (více)
Trailer

Bitvami zocelený desátník Chris Merrimette se staví do čela jednotky, která má za úkol zásobovat odlehlou základnu na hranici Tálibánem ovládaného území. Během cesty skrz nepřátelskou provincii Hilmand je ale jednotka zastavena americkým námořnictvem a dostává nové, důležitější zadání: pomoci afghánské ženě, která je známá svým odporem k Tálibánu, uprchnout ze země. Bez tanků a podpory ze vzduchu se jednotka musí probít napříč válkou zničenou zemí a dovést ženu do bezpečí. V hlavních rolích napínavého a akcí nabitého filmu Mariňák 2 se představují Stephen Lang (Avatar), Esai Morales (Myšlenky zločince), Cole Hauser (Pád Bílého domu) a Bokeem Woodbine (Riddick). (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Johny303 

všechny recenze uživatele

S prvním Mariňákem to nejde srovnávat, důvodem snad není až tak rozdílná kvalita, jako spíš úplně jiná cesta, jakou se každý z dílů ubírá. Jednička byla spíše filozofičtějšího rázu, hodně se v ní mluvilo a málo střílelo, ačkoliv je nutné podotknout že to rozhodně nebyla nuda, naopak, jednalo se o takřka dokonalý snímek. Mariňák 2 je něco úplně jiného, ten sází hlavně na akci a co nadělám, prostě se u takových filmů bavím více. Hlavní hrdinové, tedy vojáci zásobovací jednotky, kteří převzali úkol ochránit afghánskou ženu před Talibánem si mě získali velice brzy a byli mi sympatičtí, takže výběr herců super. Těžkým záporem filmu je občasná nesmyslnost, která militaristicky zaměřeného diváka okamžitě zabije do očí, ale nebylo jich tam příliš. Protože mi film přijde podhodnocen, dávám čtyři kousky, protože si myslím, že to je pro milovníka akčních válečných filmů, který nemá rýpavé tendence u každé chybičky, docela dobrá volba - tohle se prostě musí hodnotit jako akční béčko, ať už se to jmenuje jakkoliv... Protože jak už jsem psal, tento film se nedá porovnávat s jedničkou. Pokud bych ho měl k něčemu přirovnat, je velice podobný snímku ,,Křest ohněm" - to je také akční jízda, jsou tam také vidět nerealistické věci a chyby, ale přes to všechno je to také výborná zábava. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu, který pokračování ani nepotřeboval, navíc určitě ne v tomhle provedení. Tohle je akční film, který se snaží tvářit jako něco, co má i hlubokou myšlenku, která je spojena s válkou, ale tu nakonec nenajdete. Prostě jenom snímek, který je trochu akční, trochu se zde střílí a trochu vás může na pár desítek minut zabavit. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

No nemuselo to dopadnout špatně, kdyby...kdyby byly v řiti ryby nebyly by v rybníce...kdyby to mělo trochu smysluplný děj...kdyby se ti amíci přestali rochnit v "lásce k vlasti", když je všem už dávno jasné o co jim od začátku šlo...no prostě samé kdyby...Pár scén bylo ovšem dobrých takže díky nim a mé lásce k válečným filmům jsem hooodně smířlivá. Za mě 70% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Problém vidim v tom, že si sakra už ani nepamatuju, jaké to ve mě zanechalo dojmy. Mám pocit, že se jedná o řemeslně odvedené béčko, ve kterém neabsentují krvavé přestřelky, trapné kecy mariňáků a televizní look. Voják ze Seals mě zaujal, pak ještě lesbička. Hlavní postava a ten zbytek nejsou ničim zajímavý. Pokud film přehlédnete, o nic nepřijdete. I Kaufmanův počin byl o třídu lepší a ačkoliv není moc válečných flicků z moderní doby, tak bych tohle doporučil maximálně tak hardcore béčkovým/military fans, kteří i přes mnohé nedostatky, takovým filmům nepohrdaj. Soundtrack pěkný. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

To je tak, když do boje nasadíte Kanta, Voltaira, Luthera Kinga a Hypatii proti Burhánuddínu Rabbánínovi a jeho partě upřímných MILFek (Moro Islamic Liberation Front). Prožvaní vám celý film! Nejdřív začne nově jmenovaný poručík Voltaire. Opírá se ve své řeči o význam rodiny a státu, kontruje mu Luther King postulátem o svých snech plných 100% čokolády, načež vše završí svou tirádou lesbička Hypatia a zakuklenýmu čuramedánovi Rabbánínovi na pouti vystřelí srdce z hrudníku - předtím, než jim vyžvaní díru do hlavy citacemi z třeskutě vtipného Hodži Nasreddina. A tím končííí tato komééédie, zlo prohrává a dobro žije! No, nasmál jsem se. Ale není to vůbec blbě natočené. Chvílemi se to kecání dokonce přeruší pěknými přestřelkami. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • V úvodní scéně při útoku na základnu je zabit velitel střelou z RPG. V dalším záběru na něj z ptačí perspektivy lze však zřetelně spatřit, že postava stále dýchá. (Topper.H)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama