Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (1 796)

plakát

Like House 3 (2022) (pořad) 

Měl bych se stydět za to, že jsem byl velkým fanouškem 3. řady Like House? Proč? Sám fušuju do YouTube a sociálních sítí, jsem víceméně taky takový „influencer“ tím, že ostatním občas předávám svá moudra a pohledy na svět. Kolikrát mi někdo psal, že se mnou inspiroval a že jsem jeho vzor. Lidi z Like House dělají to samé. Někteří lépe, někteří hůře. Zbožňují je tisíce fanoušků. A mně se obzvlášť líbilo, jak jedinci v třetí řadě přistupovali k věci. Kromě toho, že byli vesměs inteligentní, se nebáli ukázat, že bordel po sobě je nutné uklidit a že život není jen jedna velká párty bez následků. Rád jsem sledoval jejich slasti i strasti a prožíval s nimi celé ty 3 měsíce. Na rozdíl od předešlých řad jsem si ke každému účastníkovi udělal specifický kladný vztah a že by mě někdo skutečně štval či naštval se stalo jen jednou. Nejradši jsem měl Simonu pro její odlišnost a zábavnost a Ljubu pro svou sluníčkovost (aneb jak řekl Tadeáš, ta by byla schopná obejmout snad i Hitlera). Tentokrát mi přišlo, že parta prostě fungovala a i když byly hroty opravdu vzácné, díky pohodovosti jsem měl pořad mnohdy jako takový příjemný relax. Možná ho další řada předčí, možná trojka zůstane navždy tou nejlepší, kdo ví? Jinak s vítězstvím Simony víceméně souhlasím - i když ve vile nedělala skoro nic, vyhrála to u diváků svým charakterem a že si zkrátka šla za svým. A to je co říct! P. S.: Pro všechny ty hejtry zde: Když vás to nebaví, máte volbu to vůbec nesledovat. Vidím, jak někteří hodnotí odpadem už několikátou řadu s řečmi o inteligenci. To je jako kdybych já se pokoušel o sledování Love Islandu, i když na něj mám jasnou averzi. /// Sledováno jako premiéra/zpětně na Prima Show.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Tak já od začátku do konce žil v domnění, že sleduju životopisný film. Žádná z písniček mi nic neříkala, to samé jména. Samozřejmě jsem si stejně tak celou dobu myslel, že děj popisuje vzestup Lady Gaga, která by si tím pádem zahrála samu sebe. O to víc mě zklamalo, nebo spíš nemile překvapilo, že jde o fikci, která pouze simuluje životopisnost, ale nikdy se nic takového nestalo. Škoda. Koukat se na to dalo, ale i kdyby šlo o životopisný film do mé sbírky, asi bych stejně nehodnotil jinak. /// Viděno na Nova Cinema s českým dabingem.

plakát

Okrsek 13 (2004) 

Pohodová blbina, která dějově dává smysl, celá je plná akčních parkourových scén a sympatických postav na obou frontách. Navíc čistě francouzská produkce? Tohle bych čekal spíš od amerického béčka! Jednoznačné příjemné překvapení. /// Viděno na Prima MAX s českým dabingem.

plakát

Belle (2021) 

Na film Belle jsem se celkem těšil. Naštěstí jsem ho nestihl v kině a tak jsem se mohl kouknout na exkluzivní premiéru rovnou na Animefestu. Lidi mě vyděsili tím, že jde o 3D anime, což byla pravda jen v onom virtuálním světě U, okolo nějž se točil děj. Mimo to šlo o klasicky kreslenou Hosodovku, která si vskutku brala své kořenové téma z klasiky Krásky a zvířete, ale v úplně jiném kontextu a se závažným zvratem v poslední třetině. Co se mi nelíbilo, tak nelogické fungování oné technologie, která má člověku umožnit pohybovat se ve virtuálním světě jen za pomoci mobilního telefonu a bizarních sluchátek. Nepochopil jsem, zda je to něco ve stylu Nerve Gearu ze Sword Art Online, či spíš virtuální reality v Ready Player One. Nebylo ohledně tohoto nic vysvětleno, nic přiblíženo. Oba světy fungovaly samostatně a o to méně jsem chápal, jak teda může hrdinka běžet a zároveň se soustředit na hru, aniž by to po pár krocích nestočila do nejbližší škarpy. Příběh sám o sobě celkem dobrý a emotivní, tvrdím si říct. Ale nesmyslná technologie a děsivě protahovaný závěr alespoň v mém hodnocení ubírá nejméně na dvou hvězdách. /// Viděno na Animefestu 2022.

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Do kina jsem vcházel jako malý kluk (juchů, mnohovesmír!), během filmu jsem si stihl projít pubertou (to mě nebere) a nakonec i dospět (asi to už lepší nebude). Od nového Doktora Strange jsem očekával mnoho a dočkal se mála. Děj okolo Wandy mě nezaujal, ta postava mi zkrátka nepřijde zajímavá, zápletka okolo ní chabá a jediné, co na ní mohu uznat, tak její zlou Scarlet Witch formu, která dávala všem slušně na zadek (nečtu komiksy, o její moci jsem dosud pochyboval - a to byla chyba). Doufal jsem ve větším zakomponování mnohovesmírů, nějaké ty bizarní situace a ve výsledku jsem se kromě řady krátkých přeskoků dočkal jen jakési obskurní alternativní současnosti s Brucem Campbellem alias prodavačem pizza koulí (to vážně?). A horor? Hlasitě se směju! Jestli tohle někdo považuje za horor, nevyzná se v žánrech. Scén, které by se daly nazvat hororovými, bylo poskrovnu. A krvavost s krutostí, kde byly veškeré drsné záběry mimo kameru, opravdu za horor nepovažuju. Ve výsledku jsem z filmu mírně zklamán, opravdu jsem očekával víc a dle hodnocení vidím, že se tentokrát s mnohými i shodnu (hurá!). Bylo naivní si myslet, že po Spider-Manské pecce minulý rok se hned takhle najde něco, co ji předčí. No, nenašlo. Za mě maximálně tak lehce nadprůměrná, nijak zvlášť propracovaná Marvelovka s nevyužitým potenciálem. P. S.: Jednu věc jsem si každopádně na celém promítání nesmírně užil - teaser na nového Avatara.

plakát

V srdci moře (2015) 

Zajímavý příběh a pozadí věhlasného Moby Dicka. Čekal jsem od toho trochu víc, akční scény byly strašně zmatečné a nepřehledné, že jsem se v nich snadno ztrácel. Samotná bitva o přežití, o níž mluvily popisky, se odehrála až v poslední třetině filmu. Ale jinak koukatelný počin se skvělým hereckým obsazením a slušnými speciálními efekty. /// Viděno na Nově s českým dabingem.

plakát

První člověk (2018) 

Dobré drama, skvěle vykreslené emoce, ale jinak šíleně dlouhý a místy protahovaný film. Víc se mi líbilo velkolepější, byť řadovější zpracování Apolla 13. /// Viděno na Nova Cinema s českým dabingem.

plakát

Uteč (2017) 

Film jako takový dobrý, od začátku byl zajímavý, pomalu navozoval atmosféru, nejistotu a neustálé nepříjemné pocity. Jenže jakmile se provalilo, jak se věci mají a stala se z toho skoro až řadová vyvražďovačka, již mi nic nebránilo se dostat v hodnocení až na lehký nadprůměr. Nápad dobrý, atmosféra taky, ale zbytek nakonec trochu hloupý a skoro až typicky pracující s hororovou nelogikou. A ano, vím, že nejde o horor, spíš thriller, ale stejně mi to vadilo. Moc to tu lidi vychvalují. /// Viděno na Nova Cinema s českým dabingem.

plakát

Stockholmský syndrom (2018) 

Slušné drama, které se neutápělo ve zbytečné depresi a dokázalo uvěřitelně vykreslit emoce. /// Viděno na JOJ Cinema s českým dabingem.

plakát

Reminiscence (2021) 

Detektivní příběh zaobalený do sci-fi staré školy. Líbil se mi nápad zatopeného města, života výhradně v noci a samozřejmě i možnosti prozkoumávat vzpomínky do detailů. Co mi akorát na systému vzpomínek nesedlo, byla nelogika týkající se až moc velkých detailů - co daný jedinec neviděl přímo, nemohlo být přece logicky viditelné. Ale dobře, přenesu-li se přes tuto „maličkost“ a fakt, že byl příběh ze začátku trošku příliš zamotaný a nezaujal mě, zejména poslední půlhodina měla správné grády a dokázala děj účinně převrátit. Jsem tedy ve výsledku celkem spokojen a zároveň mě mrzí, že se z kinematografie podobné kousky časem vytratily, či upadly v zapomnění a sem tam se objeví něco, jako toto, co je připomíná. /// Viděno na HBO s českým dabingem.