Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (1 649)

plakát

Nevina (2021) (seriál) 

Velice povedenej kousek. Ač v nemálo místech překombinovaný a spoléhající se na velké náhody či nedotaženosti, přesto jsem až na jeden díl nemohl spustit z obrazovky oči. Postavy se dají přehrabovat vidlemi, a přesto je každá jiná, má svůj charakter i neotřesitelnou pozici v napínavém příběhu o Umítancovat a jejím Matějovi. Vzhledem k výše popsanému se nedá vyloučit druhé zhlédnutí.

plakát

South Park: Post COVID: The Return of COVID (2021) (TV film) 

Druhá část byla ještě lepší než ta první, kupí se tu jeden vtípek za druhým, satira nezná mezí (pro mě byl číslo jedna Jimmy, současnou přetolerantní a nudnou dobu nemůžu totiž vystát) a do hry se dostává i cestování časem v hliníkové fólii a efekt motýlích křídel. Jsem jediný, kdo se nad Cartmanem na konci lítosti rozbrečel?

plakát

Poslední souboj (2021) 

Dabljů-ou-dabljů. Skrz takovou banalitu, kdy se řeší, jestli blondýnu ten středověkej Máho Jakotyč k mrdu přinutil nebo si to skrytě přála, se Ridley dotkne mužské ješitnosti, ega, pýchy, postavení ve společnosti; ženské víceméně méněcennosti v té době a jejich určení k plození dědiců a jejich mentálních starostí s tím spojených; jediných dvou jistot - smrti a daní; a absurdity té doby vyjádřené cynicky vtipným soudním procesem. Zabaleno do epického hávu ozdobeným syrovými bitvami a parádní výpravou, jež dodávají filmu jedinečnou atmosféru (Ridley je pro filmy z této doby tím pravým režisérem, jeho věk pomalu odpovídá století, ve kterém se film odehrává). To vše navíc vyprávěné z pohledu tří postav, jejichž pohled na věc a sebe sama se pochopitelně liší. Bez hereckých výkonů, které by dokázaly postavy v jednotlivých vyprávěních odlišit, by to samozřejmě nešlo. Zde musím vyzdvihnout hlavně Démona a blondie Jodie, kteří si své scény kradli pro sebe. Souhlasím s názorem, že tento film se musí líbit mužům i ženám (jsou jen dvě pohlaví, smiřte se s tím, mentálně nemocní) a že se jedná o film bez jediné chyby (i přes dlouhou stopáž má film rychlý spád, daný hlavně výborným střihem). Ridley, ať už se udržuješ v kondici jakkoliv, nepřestávej, prosím.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Ačkoliv mě mendesovky ničím neoslnily a zájem o Kubu Dluhopise u mě poslaly skoro k ledu, přesto jsem si poslední krejgovku nemohl nechat ujít. Naopak jsem se do ní pustil s velkým zájmem, neb na režisérskou stolici se posadil CJF, který si mě získal první řadou Temného případu. A hned od začátku mě ujistil, že byl tou pravou volbou. Bond je pro mě hlavně o akci, které tu je dost a dost (aby ne vzhledem ke stopáži), je přehledná a v 90 % nápaditá. Craig je jako vždy super, gadgety si taky užije a emočně je to v rámci všech Bondovek unikát, díky kterému je stopáž vyžehlena do snesitelna. Tak proč jen 4 hvězdy? Unikla mi Luciferova motivace k takovému činu. Proč????? Dále mě zklamalo nevyužití Any de Armas (proč?????) a v neposlední řadě nová 007 - jako agent naprosto nepřesvědčivá černoprdelnice (tady všichni víme proč). Když se ale od těchto nedostatků odprstím, je to parádní jízda. Navíc s v této sérii nevídaným koncem. Craig je pro mě nejlepším Bondem a jeho nástupce bude muset zaplnit sakra velké boty.

plakát

Agent (2019) (seriál) 

První dva díly nijak zvlášť neoplývají atraktivitou, nicméně zaujmou a tempo je dávkované tak akorát. S dalšími díly seriál graduje a zdatně mapuje kroky agenta, který se dostal až do neuvěřitelných výšin. Jediné, co mi tu nesedí, je samotný Šáša. Vážné role mu nejdou a zde jsem mu toho agenta nevěřil. Až na poslední díl, který byl absolutně výborný že všech pohledů. Minisérie, kterou i přes zjevné nedostatky stojí za to vidět.

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Vydařená brutální psychozáležitost, která ve všech směrech 2/3 graduje, aby pak následně sundala nohu z plynu a nechala pracovat rekuperaci, jinak by jí došla šťáva úplně. Snad u toho stojanu s nápady nějaký měsíc vydrží, aby se dalo jet dál a mohl být odčiněn konec, který tu vlastně ani nebyl.

plakát

Duna (2021) 

Po zhlédnutí Duny už není nic, co by mi zabránilo označit Villeneuva za sci-fi mága. Ta dokonalá souhra prostředí, barev, hudby, kostýmů, tempa vyprávění a neotřelého designu všeho, na co se člověk podívá, je tak opojná, že si teď nevybavím nikoho, kdo by v současné době byl schopný dosáhnout alespoň podobného efektu. Samozřejmě, že po Las Vegas v Blade Runner 2049 asi nikdo nečekal nějaké pohoření, ale i tak jsem byl nad očekávání nadšen. Herecký ansámbl je rovněž jedna z největších pecek poslední doby. Takže pro "jen" 4 hvězdy? Je to opět můj osobní problém u většiny filmů DV - filmy jsou naprosto kolosální a člověk si přeje, aby neskončily, jenže finále není hodné toho, jak si film vedl v předchozích minutách a hodinách. Jen Sicario a Arrival jsou vyjímkou. Sequel byl potvrzen, takže šup sem s ním!

plakát

Equalizer 2 (2018) 

Už jednička nefungovala, dvojka není jiná. Doupězel vrahounskej skill prostě nemá a ač se kameraman se střihačem snaží jeho nemohoucnost zamastkovat, stejně je to k smíchu. K tomu je to nuda, kterou zachraňuje jen zajímavá lokace posledního zúčtování.

plakát

Přátelé: Zase spolu (2021) (TV film) 

Fan servis, který každý fanoušek musí vidět. Co naplat, že zajímavých informací je tam pomálu a ve zbytku času se rekapitulují vtipné scénky a herci je komentují. Kolik už bylo takových, nicméně kdo to má rád, rád se podívá znova. Muži budou zklamaní z toho, že stárnout s grácií umí jen Lisa Kudrow. Aniston byla zmalovaná kilem make-upu a CC je ošklivá PETka. Viděl jsem dost dílů, nicméně za fanouška se nepokládám, proto ani nehodnotím nijak nadprůměrně.

plakát

Equalizer (2014) 

Když už má svého postaršího mstitele Liam Neeson i Keanu Reeves, Doupězel Umylington nesmí zůstat pozadu. Jenže tentokrát je to velký přešlap vedle. Tempo se vleče, Doupězel ani to nestíhá, takže mu musí pomáhat tma, střih a umění kameramana a příběh je tak tuctovej, že tenhle Punisher z OBI snad nemůže nikoho bavit. Podruhé se už nepodívám.