Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (1 649)

plakát

Vládcové nebes - Část druhá (2024) (epizoda) 

Tenhle díl byl o poznání lepší. Začíná se vykreslovat víc postav (i když ty tři, které jsem jmenoval u předchozího dílu, ulpí nejvíc), vykreslují se kamarádství (to divák ocení, až začnou umírat), v bojích je vyzdvihnuta role navigátora, počasí, mrštnosti nepřítele i diametrálně odlišných taktik Spojenců. Pokud bude vzestupná tendence zachována, už příští díl by mohl být za 5.

plakát

Vládcové nebes - Část první (2024) (epizoda) 

Asi nejslabší úvod ze všech (porovnávám BoB a P). Z postav se mi vybaví pouze Buck a Bucky, možná ještě trochu poblijón Crosby. Vzdušný souboj moc napínavý nebyl, navíc dojem kazí příliš mnoho CGI, navíc ne úplně povedeného. Pokud tohle ale bude nejslabší díl, budu spokojený.

plakát

Temný případ - Noční krajina (2024) (série) 

Když přehlídnu nesympatické postavy (opravdu tu není nikdo, kdo by se divákovi zalíbil), tak první díl byl velice kvalitní (= nad 80 %). Druhý díl polevil, ale furt bylo na co se koukat (skvělé sousoší). Pak se ale naplno rozjely velmi křehké vztahy, nuda k uzoufání, aby se z toho na konci vyklubala laciná oppressed girl power komedie (nechtěná). Když už někdo chce nechat na svět prosáknout něco, z čeho si feministky začnou klikat na myšky, a ještě na to nalepí True Detective™, tak ať si, do vulvy, nastuduje, co je to detektivka. Vtipný je, že jsem u 5. dílu zjistil, že jsem omylem přeskočil 4., ale vůbec to nevadilo.

plakát

Air: Zrození legendy (2023) 

Svěží překvápko, i když Affleck se jako režisér vždy dokázal slušně vytáhnout. Air sice nedosahuje kvalit jako můj oblíbený Moneyball, nemá tu tendenci spustit nějakou jaw-dropping reakci, ale přesto není ani na chvíli nezajímavý a člověka baví vyčkávat, jaká vyjednávací taktika nakonec MJe chytila. Nakonec to byla tak zásadní změna ve struktuře sponzorských smluv, že bez ní si už dnešní dobu představit neumíme. Vtipná byla volba MJe po celý film neukázat (kromě skutečných záběrů na konci). Svěží jednohubka o vyjímečném týpkovi bez vyjímečného týpka.

plakát

Sisu (2022) 

Neskrývaně nadsazená, a díky tomu zábavná, vyvražďovačka nácků jedním železným dědkem zlatokopem z Laponska. V první půlce i velice nápadité (dýchání pod vodou), v půlce druhé místy též (přežití provazu) , na konci už moc přestřelené (nástup do letadla). Skvělé zvládnutá stopáž.

plakát

Willy a kouzelná planeta (2019) 

Výpravné, barvité, a kupodivu nápadité co se týče fauny a flóry na neznámé planetě. Kde to nápad bohužel postrádá, je příběh. Ten je odfláklý a jindy žádaná 90minutová stopáž tento nedostatek ještě zvýrazňuje. Ale pro děti OK.

plakát

Mluv se mnou (2023) 

Hodně velký překvápko. Člověk by ani nevěřil, že v žánru hororu lze ještě vymyslet něco originálního a chytlavýho (což se v případě hlavního artefaktu hodí). Nehraje se tu ani tak na gore efekty (i když těch pár výjevů je výživných), jako na atmosféru. Debilita hlavních postav navíc není tak vlezlá a vlastně každý čin lze s přimhouřenýma očima tolerovat. Stopáž je též příjemná, film nestačí nudit, tak kde je chyba? Bohužel, v konci. Žádná gradace, žádný nápad, přitom si to o větší vyvražďovačku a toulky jinosvětem přímo říkalo. A ruku jako sexuální pomůcku taky nikdo nevyužil.

plakát

Mr. Brooks (2007) 

Zprvu jsem si myslel, že to bude filmový Dexter, nicméně ten byl propracovaný (pomiňme nepovedené poslední série, ale celý jeho koncept byl supr). Brooks je roztahaný na dvě hodiny, ale vlastně se o něm nic nedozvíme. Jen že rád žere jídlo, píchá a zabíjí. Ve filmu si přitom dá jeden pohár, nezapíchá si vůbec, aspoň toho vraždění si trochu užil. Proč má ale rád zrovna tuhle aktivitu se nikdo neobtěžoval vysvělit. Kevča Nákladner spolu s jeho alter egem Vilémem Bolestí si role viditelně užívali, líbil se mi i větší prostor pro Dejmi Víííííc a její postavu (myslím tím hlavně její postavu, ale i její postavu). Film slušně graduje, ale bohužel postrádá konec, což mě nemale zklamalo. Škoda, tohle je promarněný potenciál.

plakát

Coherence (2013) 

Tohle mě totálně minulo. První 15 minut se člověk musí koukat, jak se 8 individuí čepíří okolo jídeláku. Pak se začne něco dít, všichni se stanou odborníky na kvantovou fyziku a začnou pobíhat z domu do domu. Ale dobrý, nějaká mysterióznost tam je. Pak to pobíhání a přeřvávání a Parkinson za kamerou začnou srát, až se na konci provalí, že scénárista nevěděl, jak dál a jak to ukončit. Nebrat. Radši si o Schrödingerově kočce přečtětě. Scénárista to neudělal.

plakát

Království zombie (2019) (seriál) 

Kvalitní a opravdu originální seroš. Polit-thriller z Korejského ostrova za pučení zombie moru. Dobře napsané a rozeznatelné postavy, napětí, akce, boj o moc. Všeho trochu ve vhodném mixu. Druhá série lepší než první, a to hlavně díky většímu prostoru pro politikaření a většímu rozpočtu. Chybí mi větší naléhavost (děje se to jen na ostrově) a zombie jsou viditelně pouze zapatlaný lidi v pyžamech (nemají viditelné kousance, natož aby chyběly nějaké končetiny apod.).