Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (3 822)

plakát

Král psanec (2018) 

Počátek filmu se mi sice jevil jako příliš rozvláčný a málo záživný, byť kostýmy, prostředí a celkové zpracování zaujalo prakticky okamžitě, ale později se Outlaw King natolik rozjel a stal se toliko syrovou a drsnou ukázkou středověkých střetů, že už mi nedovolil odpoutat zrak od obrazovky.

plakát

Nevídáno, neslýcháno (1958) 

Oceňuji snahu a výkon Václava Faltuse, ovšem jak jednou poznamenal Jiří Krampol, jenž sám zkoušel Funese dabovat po nenahraditelném Františku Filipovském, bylo to napodobené, nikoliv zahrané. Nebudu se teď pouštět do spekulací, kdo zmíněnou dabérskou ikonu nahradil nejlépe, ale raději stručně vysvětlím své nízké hodnocení tohoto snímku. Louis de Funes předvádí skvělý výkon, to je pravda, jeho grimasy opět dokáží pobavit, avšak v uvedené roli mi příliš nepasoval (patrně jsem až příliš svázán jeho slavnějšími rolemi, ať už Četníky, Fantomasem či Pošetilostí mocných a Velkým flámem). Prakticky jen díky němu jsem se občas zasmál. Zbytek mi připadal průměrný, nezáživný, nezábavný.

plakát

Anděl Páně (2005) 

Anděl Páně je vskutku zjevením mezi novodobými českými pohádkami, minimálně za posledních 15-20 let. Dokáže zaujmout, pobavit a potěšit svoji neotřelostí, ale též inteligentním humorem a samotným příběhem.

plakát

BlacKkKlansman (2018) 

BlacKkKlansman je vynikající záležitostí, jež je umocněna ještě díky tomu, že se inspiruje skutečným příběhem. Opět tu máme snímek, který nastavuje zrcadlo americkému rasismu, apartheidu. Filmu nechybí skvělé herecké výkony, perfektní dobová atmosféra i silné scény, z nichž bych právě teď vzpomenul například zasvěcovací rituál klanu či hořící kříž. K pěti hvězdičkovému dojmu napomáhá také velká dávka napětí, kterou je příběh okořeněn.

plakát

Temple Grandinová (2010) (TV film) 

Silný příběh o ženě, která se nikdy nevzdala a stále šla proti všem za splnění svoji vize. Temple Grandinová, autistka, která i díky svému znevýhodnění dokázala takřka nemožné. Jakmile si divák přivykne tomuto počinu, bude vtažen do děje a s napětím bude sledovat příběh až do úplného konce. Velká poklona patří hlavní hrdince, resp. i její představitelce, neboť podala vskutku obdivuhodný herecký výkon.

plakát

Boleslav První (2018) (TV film) 

Obdobných dokumentů máme žalostně málo a je to veliká škoda. Takto nějak si představuji přínosný počin o historických osobnostech našich dějin.

plakát

Černá kniha (2006) 

Krásně natočený a velmi chytlavý příběh, jenž se zakládá na skutečném příběhu. Černá kniha diváka po chvíli pohltí a přiměje ho k pozornému sledování každé minuty. Není tu nouze o napětí i nějakou akci, ale to vše zastřešuje intenzivnost zážitku.

plakát

Cizí oběd (2013) 

Pěkný příběh, jenž dokáže diváka poměrně brzy vtáhnout do děje a zabavit jej po celou svoji dobu. Nejde o žádnou lacinou limonádku, ale o dobře vystavený příběh ze zajímavého a pro nás exotického prostředí.

plakát

TaJeMno (2018) (pořad) 

TaJeMno není vůbec špatným počinem, byť z průměrnosti se jen těžko dostane. Mnohé epizody jsou vskutku chytlavé, mají atmosféru a i určitou výpovědní - informační hodnotu, avšak jiné jsou na hranici průměru a podprůměru. Na každý pád však říkám, že každou novou část dosud očekávám s chutí.

plakát

Jak nás vidí svět (2017) (pořad) 

Zajímavý pohled na to, co si o nás myslí cizinci. Nejčastěji se hodnotí jídlo, ale na scénu někdy přichází i naši sportovci, politici či hudba a filmy. Pokud se jedná o "negastronomické" epizody, jsem často nespokojen s výběrem posuzovaných objektů (např. výběr hudby byl tristní). Často si divák musí říct, jak málo cizinci o našich významných osobnostech vědí, avšak při zamyšlení se s rukou na srdci je nutno uznat, že my bychom patrně také neznali nějaké australské, thajské či indické sportovce, herce, atd. Aniž bych chtěl dělat nějaký obecný závěr, v případě Australanů začínám mít dojem, že arogantnější národ snad ani neexistuje, neboť v 90% případů vše kritizují a odsuzují. :)