Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (4 791)

plakát

Hrát za každou cenu (1984) 

Kolegyně Kleopatra patrně viděla film v druhém dabingu od Miroslava Nohýnka, a když vidím jak skvostná jména jsou napsaná u toho prvního předrevolučního, vůbec se jejímu hodnocení nedivím. Ve skutečnosti s mistrem hlasů Eduardem Cupákem a naši nejkrásnější původní Pyšnou princeznou Alenou Vránovou je to skvělý počin a pro cvičené ucho opravdová lahůdka. Začátek filmu je o dost lepší než ten závěr, ale i tak jsem se královsky bavil. Asi nejlepší je scéna kdy se herec a producent setkávají u producenta doma v posteli.

plakát

Okupace (2021) 

Oceňuji tu proměnu postav tam a zpátky a zase zpátky, ale mně se tenhle formát ala Karamazovi prostě nelíbí. Vytušený konec opravdu přišel.

plakát

O zestos minas Avgoustos (1966) 

Očekával jsem soft eroťák, dostal jsem velmi dobře sepsané drama (nikoliv detektivku, protože divák na rozdíl od policie ví, co přesně se stalo) s výborně srozumitelnými dialogy. Šedesátá léta na Rhodosu s letadly Olympic, to musela být pohádka.

plakát

Minuta věčnosti (2021) 

Tři doktoři spolu operují, před zákrokem si myjí ruce, zjevně to není praxe mediků, ale zaběhlé pracoviště obsluhované profesionály. Přesto mají potřebu se zkoušet ze znalostí, aby divákovi polopaticky vysvětlili o co půjde.  Borec odoperuje aortální chlopeň a v rámci rekonvalescence ho nenapadne nic lepšího, než holku vytáhnout někdy mimo letní sezónu na Island (tvůrci si nechali zaplatit dovolenou), aby si mohl vyzkoušet, že jí hercna drží a že občas omdlívá, jen aby se divák nenudil. No a když už tam kempují a všechno co s sebou nosí, tak fotr (55) vytáhne knížku pohádek a dceři (21) před spaní na požádání čte, protože ty vole má v krosně místo a ta pipka stejně celou dobu promlouvá jak dvanáctiletá, místo aby v jednadvaceti někde zabodávala s frajerem. Zoufalost, kterou ani poměrně dobře napsané poslední dvě minuty nespasí. Aspoň mohli vybrat do té role nějakou fakt hezkou holku, nestalo se.

plakát

365 dní (2020) 

Dějově naprosto šílený, pro chlapy jedině na zasmátí, jak by mohli dopadnout se zlatokopkou. Pro dámy super věc. Kamera a hudba výborné, na pomezí eroťáku a skoro softporna. Anna Maria jako brunetka neuvěřitelně sexy, jako blondýna o poznání méně. Viděno v polskoanglickoitalské verzi, s řeckými titulky (neotitulkované byly jen polské pasáže).

plakát

Drobný zločin (2008) 

Pro mě ta nejlepší pozvánka na ostrov, na který jsem na Kykládách málem zapomněl. Thirasia leží tak trochu ve stínu vulkánu, ostrova, na který se ze Santorini pořádají fakult. výlety. Podle záběrů z ostrova je to ideální místo na víkend, a až mě cesta zanese na Thiru, zkusím se ta dostat. Komedie se střídá s dramatem, začátek je hodně bláznivý (kontrola zelináře policistou slouží spíše k představení hlavní postavy), postupně je téma smutnější. Vicky Papadopoulou byla opravdu moc hezká.

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

Adamczyk aspoň umí a má co hrát. Jeho jednostranné přestřelky s Fialovou baví, což se o zbytku pohádky s výjimkou Ivy Janžurové prostě říct nedá. Naprosto nezvládnutý dabing královny matky tchyně prince, a to nebýt jeho, v pohodě jsem se ztotožnil s tím, že Sonsee Neu je trochu starší Andrea Elsnerová.

plakát

Oblečen na zabíjení (1980) 

První půlku filmu jsem se díval, druhou spíš už jen poslouchal. Možná tomu někdy dám ještě šanci, chce to ale dívat se za horkého a větrného letního dne, kdy budou dveře okna dokořán a záclona každou chvíli pleskne o okno. Ačkoliv se vyústění může zdát překvapivé, zdejší odborníci jistě budou tvrdit, že to věděli dopředu. Já nemůžu soudit, protože jsem se díval na půl oka.

plakát

Večírek (2021) 

Ostuda scenáristická (to především) i ta herecká. Suchánek by asi za kameru lézt už neměl. Jediný důvod, proč jsem nedal odpad, je že přeci jen existují ještě horší věci. Líbil se mi docela Vladyka, neurčitý pocit jsem měl z Rodena. Bavil akorát Langmajer a úmyslně přestřelená tupost jeho filmové ženy. Proč ale proboha ty čuráci jeli na pohřeb autobusem, když jich bylo šest a nikdo další se k nim přidat neměl? A to přelepený logo na autobusu ze strany, to neměli ani na to, aby to normálně přelepili? Asi jako product placement sehnali akorát ICOM.

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Nevím jestli je zdravé být u českého filmu tolik nekritický, ale je tolik horších filmů a tady se aspoň občas dobře zasmějete. Trochu vadilo, že scénář si neporadí s některými nelogičnostmi. Potěšila dobrá camea, za všechny Hádek s Mádlem..