Reklama

Reklama

Minuta věčnosti

Trailer 1

Obsahy(1)

Špičkový kardiochirurg Petr (Jiří Langmajer) je velmi uzavřený a introvertní muž. Jeho jednadvacetiletá dcera Lucie (Martina Babišová) má vrozenou srdeční vadu a Petr se ji rozhodne operovat sám při plánované operaci. Po operaci se společně vydají na dobrodružnou výpravu na nádherný severský ostrov. Tady mají dost času, aby k sobě opět našli cestu, protože Lucie se s ním už moc nestýká a stále ji trápí, že její matku opustil. Petr musí během dobrodružné výpravy přijít na spoustu věcí, které mu unikly a neustále je nucen odpovídat své dceři na všetečné otázky. Petr si uvědomuje, že mu Lucie chybí, že by měl některé věci ve svém životě změnit a naučit se nebýt tak velkým egoistou jakým je. Jednoho dne však Lucie náhle uprostřed divoké přírody zkolabuje. Petr si náhle není jistý, jestli neudělal někde chybu. Navíc má pocit, že je uprostřed nekonečné přírody ztracený a začne se mu stírat rozdíl mezi realitou a fikcí. Opravdu se plánovaná operace podařila? Opravdu Petr vyrazil s Lucií na dalekou výpravu? Není to všechno jen výplod jeho fantazie, která s ním hraje podivnou hru? Ocitá se v situaci, ve které poprvé v životě není jejím pánem, a musí podstoupit tvrdou zkoušku a souboj se svým svědomím a vědomím, aby přišel na to, co se doopravdy přihodilo, a jak se ocitl tam, kde je. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (86)

angel74 

všechny recenze uživatele

Mystická atmosféra drsné krajiny Islandu určitě patří mezi největší lákadla, kvůli kterým stojí za to tenhle film vidět. V souvislosti s tím bych chtěla vyzdvihnout velmi kvalitní práci s kamerou a hudbu. Zdá se mi však, že scénář mohl být poněkud dotaženější. Dialogy mezi otcem a dcerou probíhají vlastně pořád dokola o tom samém, psychologický podtext příběhu se v nich pak trochu ztrácí. Také po herecké stránce je to krapet nevyvážené. Zatímco Jiří Langmajer hraje stárnoucího kardiochirurga Petra až překvapivě dobře, Martina Babišová působí v roli jeho nemocné dcery nejistým dojmem, dalo by se říct, že podává amatérský výkon. (60%) ()

ANTYCHRYST odpad!

všechny recenze uživatele

Timhle chtěl básník říci co jako??? Tvl.. dokument kde jsou 2 herci a jedou lejnorozhovory... vše tam je úplně k hovinku... mohli natáčet Islandskou přírodu a bylo by to lepší... nejzbytecnejsi film co jsem viděl.. Film je silný výraz.. Jako dokument o přírodě bych nejakou hvězdu dal..ale jako film to je žumpa žump.. ten Langos uz hraje v kdejakem hovnu.. a že tohle je Majstrštych vsech hoven! 0% ()

Reklama

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Na Minutu věčnosti jsem byl poměrně zvědav. Už z traileru bylo zřejmé, že minimálně technická stránka filmu bude na české poměry velmi nadprůměrná. A to se také stalo. Kamera, hudba, střih i zvuk výborný! Ovšem teď nastává problém s příběhem a naším ústředním duem. Langmajer předvádí takový svůj standart, ale Martina celkem bída. Děj není nikterak zábavný a tempo je zdlouhavé, takže během sledování trvá každá minuta skoro jako věčnost. Velký plus je ale krátká stopáž a nádherná islandská krajina. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nebývá to tak často, aby se filmaři vydali do zahraničí a natáčeli tam český film. Ačkoli v posledních letech takových filmů přeci jen přibývá, Island je v tomto případě skutečnou filmařskou exotikou. Právě krajiny samotné tvůrci využili hodně a půlka snímku tak působí spíše jako přírodopisný dokument. Se samotným dějem mám problém od počátku. Petr totiž po své dceři žádá, aby neblbla, protože po operaci by se ještě měla šetřit, přesto ji bere na náročný výlet na Island. Po dlouhých rozhovorech se vzápětí ukazuje, že to nemusí být až taková pravda. Z toho by mi logicky vyplynulo, že se operace nepovedla, ale to také není pravda. Operace nakonec proběhla v pořádku. Takže...co je tedy pravda? Přijde mi, že ze solidního nápadu zbyla jen kostra. Jako by sami tvůrci nevěděli, co si s dobrým nápadem počít a jak jej rozumně ukončit. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Film je krásně nasnímaný a Jiří Langmajer hraje dobře, což je u něj tradiční, když mu to scénář povolí. Tady však scénář nefunguje, často se tu opakuji stejné výrazy, Martina Babišová má text z třetiny vyplněný plevelnými slůvky a samotný dialog je vlastně je vymýšlení vzpomínek, které pro dej nemají téměř význam. Nápad filmu je dobrý, stejně jako to, že po půlce si nemůžeme být jistí, zda jde skutečně o žánr, který jsme si mysleli, že sledujeme. Nakonec však scenáristé výměnknou a zvolí to nejjednodušší, bohužel i s horší variantou toho, jak to s Lucií dopadne. Aby film fungoval, musel by být postaven na filozofických otázkách a ty řešit, bohužel však neustále posloucháme pouze: vzpomínáš jak...? A k životním otázkám se vůbec nedostaneme. A vážně mě to mrzí. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Film Minuta věčnosti se natáčel na Islandu. „Zjistili jsme, že bychom mohli natáčet na Islandu, protože tam panovaly příznivé podmínky a k tomu všemu byl ostrov zcela opuštěný a tudíž extrémně bezpečnou lokací. Sehnali jsme si veškeré písemnosti, zjistili si podmínky příletu a pustili se do plánování toho, jak to vůbec natočit a jak se vypořádat s extrémními podmínkami a způsobem natáčení. Krajina totiž byla třetí hlavní postavou našeho filmu a museli jsme se vypořádat s technickými překážkami, které při normálním natáčení vůbec neřešíme. Island v sobě snoubí divokost a syrovost. Ve vnitrozemí se nacházejí lávová pole, gejzíry, vodopády a ledovce, ale také louky a pohoří, která mají díky klimatickým podmínkám jedinečnou barvu, jaká není nikde na světě. A doslova mystická je hora Helgafell,“ uvedl režisér Rudolf Havlík. (SONY_)
  • Island byl jako lokace pro natáčení zvolen i proto, že v době koronavirové pandemie to bylo jediné místo, kam se mohlo odcestovat. (vyfuk)
  • Roli Lucie měla původně hrát Aneta Kernová, která se částečně podílela i na scénáři k filmu. Den před odletem na Island jí ale vyšel falešně pozitivní test na covid-19, a tak roli narychlo získala Martina Babišová. Další testy následně Kernové potvrdily absenci nákazy covidem-19, k natáčení se už ale z časových důvodů nestíhala připojit. (Komiks)

Reklama

Reklama