Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (4 791)

plakát

Všechno bude (2018) 

Rozpory. Sice trochu šok co to sleduju, ale nedá se říct, že by to byla nuda, nebo trapárna. Dvojice policistů a útěk z fízlárny trochu pro pobavení, ale budiž, jsou malé filmy, na které se koukat dá a tohle byl jeden z nich. Při natáčení se neutopil ani jeden pes.

plakát

Pět mrtvých psů (2016) (seriál) 

Nemá to ani kousek atmosféry a napětí jako se objevuje ve Vodníkovi nebo Živých terčích. Když vás neuvěřitelně sere jedna z postav (Voříšková) a vy víte, že se jí až do konce nezbavíte... Martin Havelka je výbornej mafián.

plakát

The Persuaders! - Take Seven (1971) (epizoda) 

Kdo by chtěl brášku, co měl být mrtvý a místo toho zdědí celé bohatství, zatímco sestřičce zbydou jen krásné oči pro pláč? Ale co když...? Hoši v bourácích to holt musí prošetřit. Závěr na zámečku není špatný.

plakát

The Persuaders! - The Gold Napoleon (1971) (epizoda) 

Dost chaboučký děj, honička po francouzsko italské dálnici, hodně 180 zvratů v posledních pár minutách. Motivace k vyšetřování slabá, což u těchto situačně laděných "detektivek" celkem vadí.

plakát

120 BPM (2017) 

Pokud Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois nejsou gayové, tak klobouk dolu. Hodnotný, silný, užitečný film, na nějž se zároveň ale hrozně blbě kouká. Nechutné scény, ať už z demonstrací, tak z postele. Začátku vládne mnohačetný dialog, slovní přestřelka, sotva stíháte titulky. Konec protknutý tklivou hudbou na někoho možná zapůsobí, ve mně jen umocnil rozpolcenost: opravdu je dobré rozdávat feťákům jehly? Co radši vyřešit ty feťáky? Proč lidé kteří bojují za práva HIV pozitivních jdou na Gay pride?

plakát

Cam Girl (2014) 

Kdyby trochu rozvedli alespoň jednu ze zápletek, šli do hloubky, ukázali víc, mohl to být zajímavě lehtivý film. Takhle sledujeme příběh jedné schopné a tří husiček, které by se rády koupaly v šáňu, ale aby 16 hodin vysedávali před monitorem, se ji moc nechce. Dopadne to jak musí, divák uvidí celkem dvě nahé ženy. V traileru, screenech plakátech a očekáváních bylo mnohem víc...

plakát

Drakeova výprava (1980) (TV film) 

Jako televizní zábava pro milovníky galérek, proč ne. Způsob restrospektivního výprávění panovnici jen zabíjí čas, a taky maří možnost jakéhokoliv napětí (kdo historii tak dobře nezná, přesto ví, že Francis přežil). Televizní formát, málo záběrů z exteriéru, minimum z pevniny. Právem zapomenutý kus.

plakát

Noc klavíristy (1976) 

Moc hezky vystavěný příběh. Ačkoliv není moc co odhalovat, divák se nenudí. Herecký koncert především Otakara Brouska. Normalizační čs filmy jsou i dobré. Nechtěl bych v té době pracovat ve stavebnictví a dělat třeba jen setinu toho co inženýr Kratina, to jim všem musela po premiéře zhoustnout káva.

plakát

Pepek námořník (1980) 

Hvězdička je za tu vesničku, kterou dodnes udržují na Maltě a letos jsem ji navštívil. Film je naprostá hovadina, které jsem dal šanci asi pětkrát. Anglicky, v dabingu, všechno málo platné.

plakát

Studený jak kámen (1991) 

Maximální devadesátková tvrďárna (s osmdesátkovým lookem), kde uvidíte pár nahých ňader, čopristy a hodně akce. Ačkoliv pěstní souboj je daleko za hranou i té filmové reality a finále ve státní budově (motorka do vrtulníků, bože) je už moc, kdo má tuhle vhs dobu mimořádně v oblibě, spokojen spíš bude. Tvrdosti přidává Marek Vašut, zdárně mu sekunduje padouch Boris Rösner, dialogy a režie Marie Fronková. Ale co ty tangoslipy na začátku?