Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (4 788)

plakát

Vodník (2019) (seriál) 

Jako začátek hodně hroznej, ale pak to dobře nabralo spád a dodíval jsem dva díly najednou. Sice té hudby, kamery a rozostřovaček tam bylo až příliš, ale budiž, napínačka to docela byla a tohle odhalování po letech má něco do sebe. Kasijana Džakič! A Neužil namaskovanej jak sviňa, v první scéně v bytě sice trochu přehrávačka, ale pak to hrál dobře.

plakát

Bolest a sláva (2019) 

Obávám se, že tentokrát do toho Pedro dal příliš mnoho sebe. Děj v jeho mládí se mi líbil moc (skvělá Penélope), v současnosti lze maximálně vyzdvihnout herecký výkon Antonio Banderase (film jsme viděli v sobotu večer v Brně v den, kdy byly vyhlášeny výsledky v Cannes), jinak je to ale dějuprosté, předvídatelné a poněkud se opakující. Alespoň já jsem v tom cítil návrat k Pedrovým snímkům konce osmdesátých let, samé buzny, drogy, Madrid. I když jsem moc chtěl, nebavilo mě to dost.

plakát

Podezření (1990) 

Velmi dobře vystavěný thriller, přidal bych erotiku a násilí, a možná i trochu akce, ten druhý poločas už se omezil pouze na soudní přelíčení (ne že by tyhle filmy chytře napsané, nefungovaly).

plakát

Klec (2019) (TV film) 

Hádek i Bohdalová si odehráli svůj standard. Vysoký standard. Klobouk dolů před Jiřinou, že ve svém věku kývla na takovou roli. Smutný, zlý, ošklivý film, mistrně zahraný, slušná kamera. Nelíbila se hudba, příliš naznačovala to, co měli ukázat herci - když šlo do tuhého, předbíhala pocity.

plakát

Živé terče (2019) (seriál) 

Nejvíc jsem se zasmál, když učitel Bárta (Tadeáš Tobiska) ukazoval kpt. Mrázovi (Stanislav Majer), že aféra se stážistkou Magdou Trávníčkovou (Kateřina Klausová) stojí za to :))) Hrozný je výkon policejního prezidenta Jiřího Štrébla, něco tak toporného jsem dlouho neviděl. Odhalování pachatelů dostalo na prdel, když nám je na konci druhé řady ukázali, zvláště když podle komentářů (vždy na ČSFD) lze usuzovat, že všichni kromě mě dávno dopředu vědí, kdo je pachatel.. Seděla mi hudba, vyloženě bavil dr. Aleš Kuželík v podání skvělého Michala Isteníka. Rutina, ale pořád mi to za tři večery stojí.

plakát

Básník, který málem zabil Hitlera (2015) 

Můžete si zkusit před zhlédnutím zjistit fakta o jugoslávské historii, postavách, ohraničení: druhá světová válka Vylepšíte si sledovací pozici, ale taky se může stát, že se vám to líbit stejně nebude. Já bych rozdejchal, že neznám dokonale reálie. Jenomže ani bláznivá komedie nesmí opustit některá pravidla, a to bodnutí kudlou do břicha jsem tam moc nepobral. Scénář střídavě opouštěl a blížil se k hlavní postavě, trochu se to tříštilo. Líbil se X factor, nelíbil Hitler, popravy. Jugoslávci asi ocení.

plakát

Finist, jasný sokol (1975) 

Ruské pohádky s výjimkou několika jsou hrozně přeplácané, složité a postavy v nich šeredné. Když porovnáme napříč čs tvorbou, kde se nikdo tolik nepitvoří, zůstane nám slaboučká bajka obalená marastem. Sokol je hovadina, v níž se navíc zpívá. Z piety k dabérům dávám aspoň jednu.

plakát

Nenávist (1959) 

Poctivě natočená kriminálka, u níž si můžete být takřka jistí, že odhalení vraha přijde až takříkajíc v poslední vteřině a bude překvapivé. Za druhý dabing vzniklý a uchovaný ale jako první (původní byl vysílán živě, to musela být velká paráda) dávám vysoké hodnocení, přeci jen duo Ráž Němec, to je těžký kalibr. Úplně jsem scénáři nevěřil, že černoška byla bílá, přeci jen MJ žil v jiné době a už měl jiné možnosti. Milovníci staré dobré Anglie budou ale asi zklamáni, je to pinewoodovka tzn. ateliérovka.

plakát

Hrysoskoni (2009) 

Atény, ještě před "krizí". Libuju si v exteriérech, takhle opravdu centrum Atén (mimo turistické cesty) vypadá, všude motorky, hustý provoz, posprejované zdi a proluky. Nebýt deníku na konci, film neměl moc kam směřovat. Je to šílená nuda, často sledujeme Annu, jak někam přichází, sedí, čte, přemýšlí, hraje na klavír.

plakát

Vabank (1996) 

Nemám filmy z této komunity (chudé černé Ameriky, aby bylo jasno) zrovna v hledáčku, a Vabank nepřekvapí. České hlasy se Simonou Stašovou film ozvláštňují, dabing je zajímavě obsazen, ale pokud nejste fandy těchto agresivních příběhů, nebude to nic pro vás.