Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (366)

plakát

Čerstvý vítr do kongresu (2019) 

Příběh ultimátního underdoga a film plný naděje a mladýho a dravýho idealismu. A víte, co je nejlepší? Že narozdíl od toho Rockyho se to fakt stalo:')

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Totální pecka! Pojem dechberoucí nabírá úplně jinej význam, když člověk fakt zapomnene díky ty awesomnosti v kině dejchat:) Russoové jsou největší frajeři, tolik postav, a každá má dostatek prostoru pro sebe, pro svůj příběh, pro svůj konec. Jokuje se tak akorát a ta kombinace s tearjerker momentama je skvěle vyvážená. Bejt v tý permanentní brečící/smějící se křeči ale dá během těch 3 hodin docela zabrat, to zas jo. a Konec trochu trpěl syndromem Návatu krále, ale vzhledem k tomu, že prostě nechcete, aby to skončilo, tak je to vlastně dobře:) P.S.: A Community camea potěšili! P.S2: svět potřebuje víc filmů s pegasama v totálně epický bitvě.

plakát

Sidney Hall (2017) 

Nenápadné překvápko. Nejvíc fajnový a sympatičtí herci (Elle a Logan!), bezva hudba (Přidejte kamkoliv Philipa Glasse a máte vyhráno) a šíleně melodramatickej příběh, který určitě nesedne každému, ale mě to totálně dostalo. Tak dík!

plakát

Nikdy neodvracej zrak (2018) 

Epický příběh, který vás zároveň dostane do kolen svojí intimitou. Nejlepší německý herec (nojo, Tom Schilling fangirl), nejlepší hudební skladatel (November, omg!), rodinná tragédie versus životní láska, východoněmecká politika versus umění, časový rozptyl 40 let a přenádherná výprava. Díky bohu že se Florian Henckel von Donnersmarck vrátil k německé historii, The Tourist byl mega fail a tohle mu sedne stejně jako Životy těch druhých! No, a kéž by ten film byl ještě delší.

plakát

Umbrella Academy (2019) (seriál) 

Na to, že ten seriál měl téměř 10 hodin na to vybudovat několik postav, tak pořádným vývojem prošel akorát Hazel a ten je ještě k tomu vedlejší postava! Hudba pěkná, ale někdy se na ní tvůrci spoléhají až moc - to, že někde zahrajete Radiohead, z toho ještě neudělá ultra deep pecku:( No, taky je to takovej zvláštní mix Watchmenů, Misfits (Sheehan už 10 let hraje stejnou postavu, chudák) a X-menů a bůhvíčeho ještě. P.S.: taky se vám po tomhle začalo šíleně stýskat po Sense8?

plakát

Kafarnaum (2018) 

Film pro západního diváka, který si po filmu akorát tak řekne "no je hrozný, jak to chodí na tom blízkym východě" a zajde si na pofilmový raut, kde dostane bílý nebo červený vínečko a trochu hummusu a může se dál bavit o svých ultra důležitých (neexistujících) problémech. Nicméně tohle je dost špatně hodnotitelný film. Ale s jistotou se o něm dá říct, že to je pure citový vydírání a že vám bude během sledování fakt špatně (a o to víc, pokud jste žena/matka, režisérka Nadine Labaki holt ví, jak nás dostat). Jenže co uděláte, až ten film skončí? Vydáte se na humanitární misi? Pošlete stovku charitě, aby mohli koupit balíček vložek? Opravdu netuším, jaký je význam tohohle filmu, než aby získal nějaký ceny a uznání od špatně se cítících privilegiovaných celebrit v Cannes (a možná i na Oscarech), aby se pak přesunul do arthousových kin, kde na něj přijde pár lidí a budou si pak moct po filmu s vínečkem v ruce plácet po zádech, jak moc jsou sociálně angažovaní, když chodí na takové filmy. Nebuďte jako my. Break the cycle a jděte radši na něco jinýho. Takže jak by řekl uživatel mcb: “měli jsme radši jít na Jak vycvičit draka 3”

plakát

Titanic (1997) 

Jeden z posledních opravdu velkých filmů.

plakát

BlacKkKlansman (2018) 

Až nás za x desítek let potom, co se tady navzájem zničíme, bude studovat mimozemská civilizace, tak doufám, že se tenhle film dochová v nějaký protiatomový time capsule. Aby si pak řekli, co jsme to byli za primitivní druh, že se neustále nejsme schopni poučit z vlastní debility a nejsme schopní přijmout všechny lidský bytosti jako sobě rovný. Tenhle film funguje na všech úrovních; řemeslně, politicky, herecky, žánrově... Výborný film, kterému bych přála všechny oscary. Nejen že to je dobrej film, ale ještě by to poslalo aspoň další malou message všem rasistickejm č*****m, hlavně tomu s tím žlutým příčeskem (v tomhle případě bych brala i Romu) . Sorry, hodně emocí, ale jak často tohle s váma nějakej film udělá, že?

plakát

Marie, královna skotská (2018) 

Film od ženy. O ženách. O ženských věcech. Hurá! Hurá? Ne, je to jen ultra korektní, prostříhaný kostymní (velký palec nahoru) drama, na který se pěkně kouká, ale bohužel sem tam to nedává moc smysl. Některé pravděpodobně silné scény tak vůbec nevyzní, protože jakýže má ta Mary vlastně vztah s touhle a touhle postavou? Asi se holt stříhalo víc, než by bylo dobrý. Škoda, potenciál to mělo velkej, ale je to těžkej průměr:(

plakát

Vice (2018) 

Dobrej i špatnej film. Tam, kde byl Big Short zábavnej a svěží, tak tam je Vice trapnej a otravnej. Jeden by mohl argumentovat, že je to McKayův režijní styl, ale tou svojí sugestivní montáží si akorát neúspěšně hraje na Ejzenštejna 21.století (furt vám bude cpát, jak se máte cejtit a jaký asociace máte mít... ) . Je to škoda, protože ten film se tváří intelektuálně, ale v podstatě je strašně primitivní. Všichni herci hrajou samozřejmě skvěle, jen teda ten hyperrealistický make-up možná víc škodí než pomáhá. Připadám si teď jak nějaká konzervativní republikánka (což nejsem), hejtit takhle ultra liberální film (čehož si je ten film samozřejmě sám vědom a snaží se to zahrát do outu meta humorem). Je to prostě jako dívat se na dokumenty Michaela Moora. Je to všechno strašně poutavý a člověk by tomu chtěl věřit. Ale je jen jeden úhel pohledu. Ach ta politika. Sorry, mrzí mě to:( McKayi, natoč raději Anchormana 3, prosím.