Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (2 223)

plakát

Bez úniku (2014) 

Takové nudné béčkové nesmyslné pátrání bývlých krimi-parťáků po jednom z nich, který při nepovedené fušce ztratil paměť a teď v zapadlém prdelákově uprostřed dezertu dělá šérifa. Párkrát se vystřelí, JCVD se tu moc ani neuprdne, takže je jasné, že je tu jen kvůli jménu na obalu, které prodá o pár kusů laciného DVDčka víc a to je všechno. Nezajímavé béčko, co kolem jen projde, bez povšimnutí.

plakát

Rio 2 (2014) 

Megaprůser od Blue Sky. Otravné, nudné, pitomé a natahované pokračování už tak nijak moc zajímavého prvního dílu. Zase premisa "Bude tam víc skopičin, bude víc srandy", do toho přidané děti, naprosto nesmyslní a nelogičtí nepřátelé PÍSNIČKY! Nejdřív to byla JEN hrůza. Pak byla hrůza na to koukat. Pak už byla hrůza to i poslouchat a nakonec to byla hrůza i proklikávat. Nakonec jsem to vzdal. Graficky je to fakt pěkné (to je ta jedna *), zbytek je ale naprostá srágora, nehodna jakékoliv pozornosti.

plakát

V tajnosti (2013) 

Velmi příjemné překvapení. Velmi nepříjemné psycho-drámo o dvou milencích-vrazích, vině, výčitkám a okolním hnusném světě. Přesto příjemné překvapení. Moc pěkně zahráno, moc pěkně to vypadalo. Lange, Felton, Isaac a hlavně mladší Olsenovic mě fakt překvapili. Stratton to ukočíroval fíborně :)

plakát

E zhan (2014) 

Nebylo to špatné, jen naprosto standardní. Čínská mlátička, rozhodně ne špatná, ála Yip Man, akorát v hlavní roli tady byl jiný hop-skok-kop artista. Jasně, tyhle filmy nemají co mít společného s nějakým příběhem, jde tu o tu kopanou až na prvním místě. Jenže to tu už bylo a ne jednou, tak proč to dělat furt dokola. Možná je to jiný bojový styl, to nepoznám a je mi to putna :) Není to špatné, vypadá to dobře, zní to dobře a artisti hopsají taky skvěle - je to prostě jen dobré. A dobré je za 3*.

plakát

Pod kůží (2013) 

No ty vole, tohleto teda. Úchylně mimózní filmy nevyhledávám, ale občas se mi ndopatřením nějaký pod ruku dostane a pak teda žasnu. Se znalostí obsahu, tedy toho, o čem film je, to už není tak megaúchylné, jak se mi to jevilo bez přečtení těch pár řádků textu výše, nicméně i tak musel režisér jet na něčem fakt slušném. Hluboce umělecký film se sci-fi prvky, kdy teprve konec tomu dá jakés takés rozuzlení. 1,5* za úchylnost. ~~~ PS: Jak se v tomhle voctnul Hádek?

plakát

Pozůstalí (2014) (seriál) 

Congratulationuju. Fakt má.málokdy se objeví něco, vyplněného postavami, které bych rád viděl už po pár minutách mrtvé. A tady je z toho celý první pilotní díl vznikajícího seriálu. Takže ne, tenhle díl mě nenalákal na očekávání každého dalšího dílu první série a následně čekání x měsíců na dotočení případného pokračování. Co postava, to psychopat. Drama / Fantasy / Mysteriózní / Hovadina

plakát

Matrix Revolutions (2003) 

A zase, po pár letech bych asi hodnocení tady ještě o hvězdičku zvednul, protože mě bavila mnohem více, než nudnější dvojka. Něco se tu už konečně pořádně dělo a bylo se i na co dívat. Byť je ten konec stále poněkud rozpačitý.

plakát

Matrix Reloaded (2003) 

OK, koukám, **** a říkám si "Za co jsem tomu kdysi dal čtyři hvězdičky?". Nevím, ale stalo se a zpětně svoje hodnocení neměním. Tehdy někdy se mi to prostě na ty **** líbilo no. Dneska bych tomu dal tak **. Chybou filmu je totiž právě jeho rozdělení na dvě části - druhou a třetí. u filmu to totiž bývá tak, že gradování děje a většinou i to v případě akčního filmu zajímavé bývá ke konci, kdy se divák těší, jak to bude končit a ten Konec má být s velkým K. Jenže tenhle film je první polovinou. Nudnější, s mnohem větší mírou rádoby filozofických kdáků, od cool vizuálu a dění se přesouváme pod zem do šedého hnusného oslizlého tfujky postapo světa a navíc do děje vstupuje příliš mnoho dalších postav a vzájemných vztahů a mnoho z nich je postavena jen jako vata, aby měl kdo ve správnou chvíli pojít. V mých očích přinesení Sionu a jeho obyvatel do děje v tomto druhém díle Matrixu uškodilo. Tehdy mi to samozřejmě tak přijít nemohlo, ale dnes mě při sledování napadlo, že celá ta dvojka je jakýsi mix Trona a Chronicles of Riddick. A násilné useknutí děje kvůli předělu do třetího dílu mi taky nesedlo. Pravdou ale je, že to bylo efektní, byť doprovodná licencovaná hudba už nebyla tak na prdel sednoucí jako v případě prvního dílu. Jediné, co se mi na tomhle celém dílu tak líbilo, byly asi tři věci (ano, jediné... tři věci :) - Nápad s backdoors, bitka v Chateau a pak samotná dvojčata. U dvojčat mě hodně mrzelo, že jejich existence a npád nebyly využity mnohem déle i do třetího dílu. Merovingianova dvojčata vs agenti Matrixu vs postupně Matrix ovládající Smith vs Morpheus a jeho squadra a ke konci filmu mohl nastat začátek konce některých těchto stran, který by vyvrcholil na začátku trojky. Bohužel u filmu mě ani moc nepřesvědčily bonusy na placce. Bylo jich sice hodně a s mnoha informacemi, skutečně kvantem informací, ale herci už ze začátku standardně PR blábolili a navíc se do ukázek a vysvětlování mísily i události z teprve následujícího pokračování. Zpětně bych tak Reloaded hodnotil spíše jako takový lehký zmetek hrachový lusk - vypadá zdravě, bohatě a šťavnatě a když ho otevřete, tak v něm sice jsou velké a dobré hrášky, ale jen dva místo devíti. První méně záživná půlka vyprávění.

plakát

Zimní příběh (2014) 

Tak tohle od Odpadu! zachraňuje skutečně jen těch pár efektů a tři čtyři herecké ksichty, jinak je to totiž neuvěřitelná hovadina, na níž padlo minimálně, a teď si sedněte na zadek, $60 milionů. Za co? na DVD/BR krabičce, jak bývají vypané nejhalasnější skvostné výkřiky recenzentů, by mělo stát: "Gangs of New York meets Stardust - WTF?". Nuda, nezáživnost, nesmysl, blbost a hovadina v jednom předraženém projektu, který v kinech ve světě nezískal ani polovinu vložených peněz. Nádherná ukázka propadáku. Těžko říct, jestli to je taková pitomost i v knižní předloze, nebo to jen zmrvili autoři filmu. ~ 0,5*

plakát

Prokletí Midasovy skříňky (2013) 

Pominu-li, že hlavní postava je fakt nesympaťák, že nebýtSheena a Neilla, tak není na koho ani koukat, že je to děsný nesmysl, vlastně je vám až trapné na to koukat a ke konci by mě ani nepřekvapilo, kdyby se na scénu přenesl nějaký Goa'uld, tak... ani tak to za nic nestálo, vyhozené peníze za tvorbu téhleté DVD koniny. Oproti tomuhle je snad ještě skvělý počin i série Librarian s Noahem Wylem.