Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (473)

plakát

Street Kings (2008) 

Slušně napsaná a zrežírovaná kriminálka s hodně kvalitním obsazením. Ale taky otravně předvídatelná. 70%

plakát

Prezident Blaník (2018) 

Má to pouze dvě roviny. Jednu, to vulgární hovado a druhou, že samotná politická scéna musela nedobrovolně akceptovat tuhle performanci. Oboje mi přijde fajn, ale na skutečnou satiru je to strašně málo. Chybí psychologie moci, mechanismy oblbování, mechanismy rétorického lhaní a podobně. Mohlo to být nadčasovější a chytřejší. Ale i tak mají tyhle Babovřesky moje sympatie.

plakát

Nikdys nebyl (2017) 

Neohrožená mlátička na cestě do organizovaného podsvětí a zpět. Velká škoda, že režisérka není na stejném levelu jako Phoenix na tom svém hereckém. Mám rád nedoslovné, atmosferické napínáky, ale tady za těmi "artovými" vypravěčskými postupy cítím spíš velkou řemeslnou bezradnost. Doopravdy byl záměr vytvořit tak chaotické Psycho flashbacky s dýcháním v igelitu a asi "taťínkovým" kladívkem?? Doopravdy se hodila vodní pohřební scéna do konceptu filmu?? A posledních 15 minut je to režijně a scénáristicky už na přes držku. Škoda, protože na úvodní kratičkou momentku zpívajícího černošského taxikáře ve zpětném zrcátku nedokážu zapomenout.

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Řemeslně vytříbená a dokonalá podívaná, určená pouze pro velké plátno. Přeplněno popkulturními a herními odkazy, v jednotlivostech originální fantasy svět. Ale to je vše. Děti odkazy nepoberou, protože si nepamatují předchozí dobu. Generace +30 zase nepřijme základní hloupoučkou příběhovou linku. Na uvěřitelné herectví animovaných panáků si budem muset ještě pár let počkat. A blockbuster s poselstvím?? Nebo dokonce kultovní?? Opravdu se dneska mladá generace chystá řešit dilema, jestli žít virtuál nebo skutečnost?? Tady je stařičký Steven asi nejvíc mimo mísu.

plakát

Teror - Vabank (2018) (epizoda) 

Po prvních dvou dílech oceňuju výpravu, atmosféru a herce. A především jakousi těžko definovanou nevstřícnost k divákovi. Filmové obrazy, které jen tak z hlavy nezmizí, nedoslovnost a nejednoznačné, ale přitom zajímavé charaktery. Po prvních dvou dílech celkový dojem za 100%.

plakát

Legenda o Kolovratovi (2017) 

Ten střih a způsob odvyprávění byl buď dost špatnej nebo naprosto mimo moji kulturní matrici. Fantasy bez inteligentních fantasy symbolů a psychologie, takže zbývá jen přefiltrovaná, přestylizovaná nacionalistická řežba po vzoru 300 nebo Čínské zdi. Chybí Tolkienův prsten, chybí "kdybys nebyl hlupákem, nestal by ses medvědem", chybí pohádková nebo fantasy imaginace. Čirá propaganda v čase války i v čase míru. Mě z toho mrazí.

plakát

Little Boy (2015) 

Kluk čeká na tátu, až se vrátí z 2. světový, kde bojuje proti Japoncům. Čistota a naivita dětského pohledu na sračky dospělých, říznutá náboženstvím, provedená v barvách ilustrací Strážní věže /viz. dětská silueta v západu slunce na plakátu filmu/. Těžce manipulativní a doslovné. Sentimentální kýč, který tlačí k dojímání. Na druhou stranu ve filmu hrají velmi dobří herci včetně dětí, je to plynule odvyprávěné, místy vtipné. 55%

plakát

Robinsonův ostrov II (2018) (pořad) odpad!

Nesestříhaný materiál spíš než původní americký Survivor připomíná nějaký povinně-dobrovolný podnikový zájezd na Mácháč, kde v písku divná parta lidí nuceně dovádí a povídá si. Legranda. Divim se, že Nově neseberou licenci pořadu.

plakát

Cizinec ve vlaku (2018) 

U tohodle druhu thrilleru se tak nějak očekává, že tempo, akce, napětí a nečekané zvraty budou upřednostněny před logikou a uvěřitelností příběhu. Tady však je to kilometr za hranou tolarance, hluboko v zóně debility. Liame, jseš dobrej herec a na důchod už máš našetřeno, tak si ku..a začni vybírat kvalitní projekty.

plakát

Dokonalá loupež (2018) 

Měl to být ultracoool hláškující nekonveční vyšetřovatel, ale zrodil se jen trapnej vocas. Pro mně to nejpodstatnější v žánru krimi, tedy dialogy a postavy, je tady úplně špatně. Christian Gudegast tvoří na jiný, než mojí, planetě.