Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 065)

plakát

Zahradnictví: Nápadník (2017) 

Zatímco první díl byl absolutní nudný propadák, druhý díl byl mnohem lepší a zajímavější, tak třetí díl je nejméně vážný a tudíž nejvíc zábavný. A poskytuje nejvíc prostoru vyniknout Martinu Fingerovi, jenž je o dvě třídy před ostatními, bezkonkurenčně nejlepší. Z trilogie Zahradnictví mám nakonec převládající pozitivní dojem.

plakát

Dokonalost (2018) 

Parádní psycho úchylárna, která je výborně napsaná a stejně tak skvěle zahraná, přičemž velký podíl na úspěchu má famózní hudební složka a brutální střih, který se někdy zarývá až moc do morku kostí. Allison Williams jsem si oblíbil v Uteč a evidentně jí podobné role přitahují. V rámci ne úplně tradičního a jasně vymezeného žánru nemohu hodnotit jinak než plným počtem.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Milý film s milými postavami a v čele s neskutečně sympatickým a skvělým Eddiem Redmaynem. Našla by se u mě ale také nějaká výhrada a jedna možná dost podstatná - základní dějová linka je příliš jednoduchá, až slaboduchá a nemá to pořádné grády. Proto možná trochu naivně očekávám, že ve dvojce to Johnny Depp pořádně rozjede. Ale stejně se mi to líbilo!

plakát

Ruby Sparks (2012) 

SPOILER! Především velmi dobře napsaná (potlesk Zoe!) netradiční love story. Moc se mi líbila základní myšlenka - můžeme si všichni vysnít ideální protějšek, který se bude pořád chovat tak, jak my si přejeme a jak nám vyhovuje, ale realita dokáže s tímto pomíjivým ideálním stavem nemilosrdně zamávat. Paul Dano je chameleon, který zvládne všechny typy postav, Zoe Kazan se ideálně hodí pro takový žánr a navíc ještě jednou potlesk za napsání takového scénáře. Za absolutní vrchol filmu považuji, když Ruby proti své vůli dělá všechno, co Calvin naťuká do psacího stroje. Krásně vymyšlená a zahraná scéna.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Pořádný nářez akce, humoru, vulgarit a sebeironie. Přesně tohle v USA masivně chybí. Deadpool je samostatná kapitola, svérázná postava antihrdiny s vražedným sarkasmem v každé druhé větě. Přitom mu nechybí srdce a smysl pro spravedlnost. Ryan Reynolds se našel, krásná narážka na Green Lanterna a ostatně úplně na všechno, co v dnešním světě frčí. Brolin se nezadržitelně prodírá na piedestal všech možných drsňáků, darebáků a padouchů, Moreny Baccarin bylo málo. Řval jsem smíchy u první akce-výsadku skupiny X-Force. Tím, jak je Deadpool jiný, věřím, že těch filmů s ním uvidíme ještě několik.

plakát

Mrazivá pomsta (2019) 

Pokud by se tenhle film bral vážně, tak to nemůže skončit jinak než odpadem. Pokud k němu budeme ale přistupovat jako k černé komedii až parodii, tak se jedná o poměrně dobrou zábavu. Liam Neeson v roli nasraného mstitele je už trochu otřepaný a ačkoli jej mám jako herce moc rád, on takové postavě už nemá co dát. Působil unaveně a byl tak zastíněn všemi těmi obskurními figurkami z podsvětí. Potenciál Emmy Rossum rovněž totálně nevyužit, dalo by se říct, že si zahrála naprosto zbytečnou postavu. Potlesk tak sklízí především Tom Bateman a scénáristé za nápady se všemi těmi šílenými přezdívkami.

plakát

My (2019) 

Jordan Peele se posouvá do pozice lídra originálních hororů, jimž nechybí (a což velmi oceňuji) humorná složka. Napsal a natočil dva povedené snímky, z nichž Uteč přece jen bodoval více. Ale u My oceňuji nápad, kreativitu a závěrečnou pointu. Navíc příběh vyžaduje od herců silnější výkon než obvykle. Inteligentní hororová zábava.

plakát

Mission: Impossible - Fallout (2018) 

Šestý díl a stejně pořád výborný. Tom Cruise je nadále Ethan Hunt a Ethan Hunt je Tom Cruise. Stará dobrá sestava, k níž už evidentně patří i Rebecca Ferguson a jako bonus valná část příběhu v Paříži, sice na těch nejprofláknutějších místech, ale ta se asi nikdy neomrzí... Jsem zvědavý, jestli Tom Cruise s Ethanem vydrží třeba až do sedmdesáti :-)

plakát

Trestanec (2017) 

Tematicky otřepané, zpracováním klasické, dvě časové roviny se táhnou poměrně pomalu a z mého pohledu ta ze současnosti je dost chudá. Nikolaj Coster-Waldau začíná dorůstat do světových rozměrů Madse Mikkelsena. Lehce lepší průměr, stopáž bych zkrátil.

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Přespříliš americké, dějově lehce nezajímavé, resp. až moc otřepané, ale jako úvod do problematiky Avengers snesitelné. Dvojka a trojka by měly být zajímavější, tak se na ně brzy vrhnu.