Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (2 836)

plakát

Anthropoid (2016) 

Takhle si to ze školy napamatuju. I když teda není divu, protože hodiny dějepisu patřily klukovskému karbanu v zadní řadě. Že je film komplet v angličtině nikomu nevyčítám, akorát si mohli odpustit ty srandovní přízvuky, protože cizák to těžko ocení a tuzemák je z toho první půlhodinu akorát na větvi. Přijde mi škoda, že zrovna tohle téma musí přijet zpracovat Angličan, aby to k něčemu vypadalo, no ale aspoň ten hajzl Heydrich dostal pořádnou čočku. Občas totiž vůbec není na škodu něco si přikrášlit.

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

Mistr světa ve filmových omalovánkách je ve formě. Fantazie Tima Burtona jsem si užil, i když vlastnosti některých z postav zůstaly bohužel nevyužity (třeba taková dvojčata mohla z fleku zastavit celou válku). Pasáže v Sirotčinci neměly chybu, moje výtka by směřovala na prolínání s reálným světem, to trochu rušilo moji pohádkovou náladu. Kdyby za mých časů takhle vypadal Dům dětí a mládeže v našem městě, určitě bych do něj chodil častěji, než jen na vlastivědnou poznávačku.

plakát

Bezva ženská na krku (2016) 

Můj nejlepší filmový omyl tohohle roku. Zároveň i ponaučení, že nemám předem pohřbívat film o hrobníkovi. Má to šmrnc, vtip, lehkost, minuty utíkají jako polední pauza, k tomu nejsympatičtější obsazení českého filmu za poslední roky, supr muzika, výborný dialogy a krásná Péťa, která kdyby mě bývala učila na pětiletce, sedal bych si do první lavice dobrovolně a dělil se s ní o svačinu. Když ženskou na krku, tak tuhle.

plakát

Devátý život Louise Draxe (2016) 

Na začátku mi řeknou, že doktor Pascal se něčím zabývá a je v tom fakt dobrej. A až na konci ho napadne, že by to něco mohl použít i na Louise...? Podobnou pitomost ve vyprávění příběhu jsem dlouho neviděl. Dál mě mrzí větší nevyužití Sáry (o to bych se býval rád postaral já) a Draxe. O zajímavost jeho postavy ležící v prázdným špitálu se zas měli postarat pánové s tužkou v ruce. Takhle totiž jakoby v kómatu nebyl ani tak ten malý kluk, jako spíš celý film.

plakát

Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu (1964) 

Zaplať Kubrick to mělo dost humoru a rozumnou metráž, protože když se řekne "kult", znamená to pro mě většinou minimálně dvouhodinové trápení se u něčeho, na co bych potřeboval návod k použití. Film má mezi záběry skrytou určitou vážnost, ale naštěstí je to právě vtip, který mě držel nad vodou. Mimochodem nejzábavnější telefonáty, které jsem kdy v kině slyšel.

plakát

Halloween (1978) 

Asi nejsem ten správný klasik. Asi potřebuju u zrodu klasiky být přímo a živě, aby se pro mě nějaká klasika vůbec utvořila. Asi neumím razítkovat něco slovem klasika proto, protože to tak dělají ostatní. Asi nejsem fundovaný kritický profík, abych znal vývoj hororového žánru jako vývoj vztahu s moji holkou. Asi jsem jen obyčejný konzumní uživatel ČSFD, který se zmůže jen na těchhle šest řádků a dvě hvězdičky. Asi by se našel někdo, pro koho by to byla voda na mlýn. Asi mě to ale vůbec nezajímá, pane Procházko. To bylo sedmkrát asi a teď jedno určitě: se třemi pěknými kočkami se v Halloweenské noci určitě dají dělat o dost příjemnější věci, než jaké předváděl Majkl. /// V kině to mělo trochu jinou atmosféru, zvlášť při vědomí, že za pár nocí mi pod okny bude možná běhat Majkl opravdickej. Ještě pár projekcí a třeba vám začnu rozumět. (Vancouver, Kanada)

plakát

Já, kocour (2016) 

Já člověk, robot, černoch, hrdina, legenda, Američan. Já muslim, zrůda, monstrum, šílenec, padouch. Já Anna, Claudia, Barbie, César, Frankenstein, Baryk, delfín. Já pomsta, porota, spravedlnost, Já a milion dalších lidí, zvířat, věcí. A kdo se na to furt kouká? No přece Já, vůl.

plakát

Tajný život mazlíčků (2016) 

Na tenhle film by se měla podívat sousedovic čuba (já sám nevím, jestli víc myslím psa nebo paničku), aby viděla, co všechno se kromě štěkání celý den dá dělat. Já bych tak aspoň mohl přestat myslet na to, jak natočím dvojku o tajném životu zoufalých těch z nás, kteří se radši mazlíme se stejným živočišným druhem než se zvířaty. Pro děcka asi fajn, ale v sále jsme my s občankou hráli přesilovku, tak kdo ví, jestli se to k holkám a klukům vůbec donese...

plakát

Mimoni jsou sekáči (2016) 

Z předskokana stala se hvězda večera aneb dělat předfilm Mazlíčkům je nejvděčnější práce na světě.

plakát

Čapí dobrodružství (2016) 

Čáp ztratil hvězdičky, můžou za to dětičky. Když je na mě dětí moc, nespím potom celou noc. Ono stačí jediné a už řičím "ne ne né!" Že jsou špunti kreslení na tom pranic nemění.