Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 662)

plakát

The Alchemist's Letter (2015) 

Krása střídá nádheru, ta animace kombinující vzpomínky ve stroji s alchymistickými párami a tekutinami s přírodou.. Nádhera... A příběh sám o sobě? Co je důležitější - peníze nebo rodina? Někdy v dnešním světě ztrácíme přehled o tom, co by mělo znamenat více a ospravedlňujeme si jedno druhým. K vidění stále zde: https://vimeo.com/125527643

plakát

Nahrávka (2014) 

Celý život ve 3 minutách, proč ne? Je to geniální a shrnuje to celou podstatu lidského života a taky to, že zvědavost se nevyplácí. Na konci mi lehce naskočila husí kůže. Možnost stále vidět zde: https://vimeo.com/225249697

plakát

9 (2005) 

Kraťas vyhrává nad celovečerákem ;) Bohatě stačilo na děj a myšlenku snímku 10 minut než 70min. u prodloužené verze filmu. Tady je vše, co se mi na dlouhé verzi líbilo, plus tu není to, co se mi na ní nelíbilo, aka tohle je perfektní. Někdy je lepší zůstat u jednodušší a kratší verze.

plakát

4 (2009) 

Nope... možná jsem to měla vidět v roce 2009, možná bych tehdy z toho měla jiný pocit. Ale dnes je to jen přehršel překrývajících se obrázků, které má spojovat jakýsi komentář odrážející se od čísla 4 a slov se 4 písmeny a má to být asi hrozně art a komentovat tehdejší společnost či co, ale na mě to působí jen jako jeden velký nic neříkající chaos.

plakát

Kočky netančí (1997) 

Teď bych tomu dala tak 3*, protože zápletka je tam téměř nulová a v rámci děje se tam nic neděje a dospělákovi ten film může přijít jako lehká nuda. Avšak jako malá jsem ten film zbožňovala a i dnes pořád jednotlivé postavy fungují jak mají, animace je klasická jak bývala, která se nikdy neomrzí, takže z nostalgie přihazuju 4*.

plakát

LEGO® příběh 2 (2019) 

Nevím čím to je, ale dvojka se mi líbila mnohem více než jednička. Řekla bych, že je na stejné úrovni jako Lego Batman movie. Asi jsem víc infantilnější než dříve (nebo naopak víc moudřejší?), i když si myslím, že řadu narážek a dvojsmyslů by asi menší děti nepochopily. Proč film vidět? Kromě milionů hlášek, nespočtu narážek a odkazů na filmy, přehršle barviček a třpytek a roztomilosti v sesterském systému, cestování časem, jsou tam asi i tři rádoby i nerádoby úchvatné songy a taky je to asi jediný film, ve kterém má své okolí rádo Green lanterna a není za totálního outsidera. Jo a samozřejmě má film i vyšší význam v rámci vztahu sourozenců a rodičů ve světě lidském. Asi těžko najdeme člověka, který má mladšího nebo staršího sourozence, a jednou v dětských letech nebyl ve stejných kolejích. Jo a vyústění konce? WAAAAU. Aneb Everything's not awesome. P. S. Rozhodně sledujte i závěrečné titulky, teda se do nich spíše zaposlouchejte, protože ty zase boží jsou :D

plakát

Chlapec a svět (2013) 

Jednoduchá animace byla kouzelná, námět a myšlenka filmu také. Snímek, ač animovaný, rozhodně není určen primárně pro děti, protože by neměly šanci vlastně pochopit, o co režisérovi jde - pro ně by to byla jen pohádka "jak se vydal chlapec do světa", ale nic by si z toho nevzaly. Jak tu píšou jiní, sice sledujeme příběh chlapce, který hledá otce, ale vlastně nám ukazuje témata dnešního světa - rozdíly vesnice/města, nástup technologie a modernizace nahrazující pracovní místa lidem, konzumerismus a zkaženost dnešní společnosti a v neposlední řadě "válku a nepokoje". Rozuzlení v závěru bylo, přiznám se, pro mě nečekané. Avšak je tu jeden výrazný zápor a to velký - délka snímku. Na tohle téma s touto animací by bohatě stačilo 30 minut, mělo by to rychlejší spád a možná i větší dopad na mou mysl. Dlouhá stopáž ale bohužel hodně zkazila prožitek ze sledování a po 40 minutách už jsem jen blahosklonně čekala na závěr. 3-4*

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Po shlédnutí 2. série - proč nejde dát více jak 5*???? Protože tenhle seriál je naprosto úžasný, skvělý, brilantní, bezchybný, báječný... jak 1. tak 2. série. Má to v sobě všechno - scifi, drama, napětí, lásku, přátelství, vtip, šok... všechno prostě.. jakýkoliv další komentář je asi zbytečný, všechno už bylo řečeno a já se nerada opakuju. Prostě tohle musíte vidět... Aneb já chci 6*!!!

plakát

Od písně k písni (2017) 

Jsou dvě kategorie lidí. Jedna, která tento film považuje za artový zázrak a druhá, která za pytel sra*ek. Artové snímky mám ráda, ale tenhle "art" byl pěkně bez hloubky, bez jakéhokoliv smyslu, postavy ploché a pro mě to teda nemělo žádnou výpovědní hodnotu a ani ty "krásné přirozené" záběry si tu člověk neužil, protože to všechno bylo až moc vyumělkované. A jakože "příběh" ani nechtějte, abych nějak komentovala, protože takový mišmaš už jsem dlouho neviděla. Po hodině jsem film musela vypnout, protože už jsem tu nicneříkající nudu nemohla ustát a druhou půlku jsem si pak pustila s čerstvýma očima další den a opět ji relativně protrpěla a doufala, že už nastane konec tohoto blábolu. Ani skvělí herci tento film prostě nemohli zachránit.

plakát

Svatba upírů (1993) 

Jsem na vážkách mezi 2 a 3*. Na jednu stranu je to docela povedená česká komedie, na druhou je místy neskutečně stupidní. Rudolf Hrušínský nejml. je zcela odpudivý a tu košili si ve filmu opravdu svlékat neměl. Iveta Bartošová tam toho moc nenamluvila ani nenahrála, ale furt hezky vypadala a usmívala se. Film tedy stál především na hereckých výkonech Nárožného, Preisse a Táborského, kteří se svých rolí zhostili skvěle. Celé to má i docela rychlý spád a furt se něco děje, nejsou tam hluchá místa, má to atmosféru Prahy 18. století a když to tak sepisuju, tak jo.. jsou to ty 3*.