Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 662)

plakát

Kudrnatá holka (1991) 

Nic moc Johne teda. Tento snímek byl takový sice miloučký ale naprosto nijaký a i na tebe neskutečně naivní. A ten jekot v českém dabingu byl strašný:D No neříkám, že to bylo nejhorší, ale naprosto průměrné komediální drama, které hraje tak průhledně na city, že by to nepřehlédl ani slepý. 3* a ani o chlup víc, nebýt to od Hughese, pro jehož filmy mám slabost, tak možná jen 2*. Jednoznačně jeho nejslabší snímek.

plakát

Justin: Jak se stát rytířem (2013) 

"Dyť já ani nevím, co to je kočkovací průkaz. - Je mi líto, ale tvá kočka půjde do vazby." Místo rytířů zákonodárci aneb nádherná parodie na dnešní debilní politiku a zákony (v ČR je na tohle z posledních let nejlepší Bambitka) a vůbec dnešní konzumní společnost samozřejmě zaobalená do animáku pro děti, kde místo draků lítají krokodýlové, kde místo rytířství jdete na práva se svou holkou (bacha za prvé měl přítelkyni, žádné vidíš nevěstu těsně před svatbou, za druhé holky mohly jít studovat.. wau...), kde je normální jít do středověké hospody a objednat si kebab z tresčích jater, prasečí burger a hranolky, kde už existoval kamenný notebook, kde jeden z padouchů byl naprosto skvěle přiteplený se svým krokem a pohazování brky na čepce, kde se tančí moderní tanec (trochu mit o připomnělo tento taneček z Příběhu rytíře) a v neposlední řadě, kde všecky ženské měly neskutečně výrazné a kýčovité líčení... a hlavně... oční linky. Jinak ten kůň byl boží "Pusť ty osle. Vrať to ty jelito." 3-4*

plakát

Parade (2011) 

Zaujalo mě to už od prvních záběrů aka takového menšího slovníku "nářečí" nebo spíše "nadávek". Je to holt děs, co se děje všude kolem nás. Nedávno jsem viděla něco s podobnou tématikou a taky mě to hodně dostalo. Hrozně vtipné mi přijdou ty řeči chlapů, co říkají lesbám, že oni je mohou vyléčit a že asi jim to ještě asi nikdo neudělal pořádně... och jak ješitné a hloupé:D Hrozně se mi líbilo, jak se postupně rýsovaly vztahové linie, kdo jak proč co. Srbština je vážně nádherný jazyk aka aby nás nevyjebali a perlička: ve filmu řekli "najebani sme" a české titulky psaly "jsme v prdeli" :D Lemonade byl nehorázně vtipná karikaturka. "A teď když máte přispět k ochraně lidských práv a té kokotiny... (podívá se na tahák napsaný na ruce)... nenásilný komunikaci, se chováte jak buzny!" Nádherný motivační proslov jak prase. Jeho spánkové pozice mě dostaly. Nejlepší byla ta, jak se držel lampy, kolena na židli a nohy na stole. Tohle je jeden z těch naprosto humorných snímků, který zničehonic nahodí něco nehorázně smutného, což jsem opravdu nečekala, takže mě to dost překvapilo. Vtipné mi přišlo to, když se narodil nový oslík a chorvat "Udělám mu profil na fejsbuk hmm?" a vyfotí ho. Nebo záběr, když Lemonade otevřel dveře a tam spala jeho snoubenka s lesbou, kamera se otočí na něj a on? Měl parohy. Měla bych se asi více zaměřit na srbskou tvorbu, protože jsem viděla teprve druhý snímek, ale oba dva mě braly. "Kde jsou Bolek a Lolek?"

plakát

Zpátky ve hře (2012) 

Juuu Amy Adams, Justin Timberlake a Clint Eastwood. Ti všichni v jednom filmu, který není o tom baseballu až tak moc, jak by se na první pohled mohlo zdát. Bavila jsem se, bylo se na co dívat, a ani záběry ze hry vůbec nenudily.. parádní romantika s pár daddy issues zabalená do sportovního packu.

plakát

Pomsta mrtvého muže (2013) 

Téměř dokonalé krimi drama s pohledným Colinem a neméně krásnou Noomi. Já si tuhle story užívala a byla jsem i překvapená, když došlo k odhalení, co všecko Victor dělá a musí se nechat, že to měl všechno hezky promyšlené. Na takové promakané dramata se dívá naprosto fantaskně a nenašla jsem nic, co by mi na tom vadilo, nebo proč bych tomu nemohla napálit plný počet. Budiž 5*.

plakát

The Union: The Business Behind Getting High (2007) 

"Je dnes na trhu produkt, který by poskytoval stejné výhody jako konopí? - Ne...... Je to hlavní nevyužitá surovina." Je to prostě smutné a tragikomické zároveň, někdy je to i jen komické. Ačkoliv tedy nejsem uživatel marjánky, tak mi to přijde vážně absurdní, jak se na ni pohlíží. Přesně, jak se říká ve snímku, vynakládá se na boj proti ní tolik peněz, co jdou samozřejmě z našich daní, které by se mohly využít na užitečné věci. Nehledě na to, že kdyby se zlegalizovala, tak by se tím snížila kriminalita, šly by z toho prachy pro vládu, tím pádem menší daně pro nás, dalo by se to lépe využít a myslím si, že už řada studií prokázala, že tráva prostě nemá žádné škodlivé účinky užívá-li se s mírou. Je to všechno snůška keců a přitom za její držení jdete do basy pomalu na stejnou dobu jako někdo, kdo vykradl banku. Kde to jsme? Anebo jak tady říkali, když vás nachytají s jointem, tak nemáte nárok na stipendium na vysokou, ale když někoho zavraždíte, tak klidně jo. Je to hrozně logické. Je pravda, jak tu hodně lidí píše, že je to zaměřeno pouze jednostranně, s velkým nadšením PRO, a když se ukazuje protistrana, tak to vyznívá jakože mají chabé argumenty atd. No jo, ale není tomu náhodou tak ve skutečnosti? Ano mohlo to být kapku méně zdramatizované a dát tam i něco z protistrany objektivně zobrazeného, aby to nevyznělo jako totální propaganda, ale nepřišlo mi, že by to bylo až tak mimo. Jinak v podstatě každý, kdo v tomto dokumentu byl, tak relativně riskoval s těmi názory. A co teprve ten filmař, co jel natáčet do soukromé malé pěstírny, nebo se jel podíval do jedné objevené pěstírny, kdy měli 20 vagonu vlaku pod zemí. Jinak pro mě bylo novinkou, to co jsem se dozvěděla o Tommy Chongovi. Film Up in smoke jsem viděla a nevěděla jsem, že vlastně šel do basy kvůli němu. Z tohoto snímku jsem se dozvěděla spoustu zajímavých faktů či názorů, takže dík. "Nemůžete udržet takovou lež navěky."

plakát

Zlodějka knih (2013) 

"One small fact. You are going to die." Příběh o Liesel se mě velmi dotkl. Už jen to, že to celé vypráví smrtka/smrťák/smrt (vyberte si), tomu dodává punc zvláštnosti. Určitě bych neřekla, že je to film pro děti (jak jsem někde slyšela), jen kvůli tomu, že v tom děti hrají jednu z hlavních rolí, čili 10leté potomky na to do kina prosím neberte. Je to prostě dojemné, někdo by řekl citově vyděračské, já bych takové škaredé slova ale nezvolila. O skvělé hudbě a kameře ani nemluvě. Našlo se tam samozřejmě i pár úsměvných okamžiků, ať už úsměvných-vtipných (když Mama řekla o Maxovi, že alespoň někdo ocení její vaření, a on to vzápětí vyzvrací zpět do talíře), tak úsměvné-smutné (jako například to kdy si udělali menší Vánoce ve sklepě u hroudy sněhu). Vůbec, co se týče těch knih, tak kdybych je viděla hořet, taky by mi nebylo do zpěvu, takové barbarství je neskutečné. Každopádně o Sophie Nélisse doufám, ještě v budoucnu uslyším, protože ta zde předvedla něco bravurního hned vedle G. Rushe, E. Watson. "It's the only difference between us and a lump of clay. A word. Words are life." Emoce ze snímku mnou doslova proplouvaly a k takovému množství posmrkaných kapesníků jsem se už delší dobu nedostala.

plakát

V lepší společnosti (2010) 

I přes božského Ryana, i přes perfektní Kirsten, tak tohle je nehorázná slátanina snažící se vypadat jako velké krimi drama, kdy si můžeme jen domyslet, co se vlastně ve skutečnosti stalo s Kathie /což je naprosto jasné, když byl totální psychopat/. Je mi už otravné psát slova jako nudný a nijaký, ale přesně tohle snímek naprosto vystihuje. Nebýt těch dvou hereckých špiček byla by to slabá 1* až odpad, díky nim 1,5*.

plakát

Hoří, má panenko (1967) 

"Doktor mu to neřek. Na to je zákon. To nesmí říct doktor. To můžeš mít rakovinu jako řemen a doktor ti to neřekne." Ono skoro vše, co mohlo být o tomto snímku řečeno, už tu bylo napsáno, ale i přesto přispěju svou troškou do mlýna. Vtipnou scénu tu nenajdete vlastně ani jednu, všechno jsou to scény tragikomické. Mě se nejvíce líbily asi tyto čtyři. První - jak chudák Sovák (že to byl Sovák? ale nikde jsem o něm a tomto filmu nenašla dokupy zmínku) visel ve vzduchu a řval "Já se pouštím" a nikdo ho nezachraňoval, protože se tam tři hašiči snažili uhasit malinký ohýnek na plakátě. Druhá - jak kandidátky na královnu plesu zdrhaly, aby nemusely jít před celou dědinou na podium a všichni je tam honili (pak už nejen ty kandidátky) do jednoho až tak, že jednu vláčeli po zemi i se stolem, kterého se držela. Třetí - jak se hostinský snažil zastavit dav hrnoucí se k požáru a vyřešil to tak, že chodil pak u požáru mezi nima a řval Platit. No a čtvrtá asi ta nejvíce tragikomická - jak chudákovi dědovi hořel barák a neodpustím si to, já to tu dám, protože tím, že tu hráli obyčejní lidé-neherci, to působilo tak neskutečně přesvědčivě, až jste cítili, jako byste tam byli s nimi. "Odejděte na stranu kousek. - Dyť já tady stojím, aby neviděl, jak mu hoří barák. Taky ho necháte koukat. - Otočte ho aspoň. Dyť je to blbý. - Tak se dědo otočte. No dyť von se tam stejně dívá. - No nedivte se, dyť mu hoří barák. - Dědo? Není vám zima? Půjdeme blíž k ohni, ne?."

plakát

A.C.O.D: Děti rozvedených (2013) 

Jedna z mnoha, mnoha ale opravdu mnoha průměrných komedií. Největší hodnotu pro mě z celého filmu měly asi záběry na konci, kdy se ptali ohledně tohoto tématu lidí ze štábu. Na tom člověk viděl, kolik lidí opravdu pochází z rozvrácených rodin a je to až neuvěřitelné. A ještě více neuvěřitelné a možná i smutné je to, že většina z nich potom naprosto odmítá svazek manželský, protože proč by se hrnuli do něčeho, co viděli, že nefunguje. Sama jsem A.C.O.D. (skoro teda, bylo to až po mých 18. narozeninách, ale pořád jsem byla v podstatě dítě:D) a popravdě mám podobný názor.... nevidím v okolí žádné manželství, které by fungovalo.. dneska se všichni rozvádí, jednou, dvakrát, třikrát.... takže proč se do toho hrnout hmm? :)