Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (756)

plakát

Vitaj doma, brate! (2022) 

Zaslouží si to jednu hvězdičku za neokoukané téma slovenské menšiny žijící ve Vojvodině. Jinak ale film trpí začátečnickými chybami scenáristy i režiséra (obojí P.S.Butko). Film má mnoho postav a špatně napsaný scénář, který se rozpadá na jednotlivé epizody a honí příliš zajíců najednou. Realizace zase trpí nevyrovnanými výkony neherců a režisérovou nezkušeností. A ani jako komedie to moc nefunguje. Kuriozitou je účast Martina Hofmanna v pětiminutové roli slovenského premiéra.

plakát

Střídavka (2022) 

Další z českých vztahových komedií, kterých se u nás od jisté doby točí tak dvacet do roka a jsou všechny tak nějak stejné a zaměnitelné. A všechny pramálo vtipné. I herecké obsazení je jak přes kopírák. Tahle komedie je výjimečná možná v tom, že scenáristka z tohoto námětu vytřískala ještě televizní seriál. Rád jsem znovu viděl Hofmanna a Svarinskou.

plakát

Oběť (2022) 

Velmi solidní drama podle skutečného případu, ale podobně jako u Blaškovy trilogie Podezření je scénář založen na očekávatelných situacích, bez jakýchkoli překvapení, podle mustru podobných filmů. Ale je to pečlivě natočené a optimálně zahrané, což je dnes v české kinematografii spíš výjimka než pravidlo. A ani z toho příliš nečouhá agitace pražské kavárny (aspoň ne tak, že by to bilo do očí). Za to ta třetí hvězda.

plakát

Velká premiéra (2022) 

Proč u nás vznikají takové bláboly, jako je Velká premiéra ? Ne, vážně, proč ? Naprosto zbytečný stupidní film, o němž nevím, co si o něm mám myslet a co si z něj mám odnést. Nejhorší Krobotův filmový počin a to ani ty předchozí nebyly žádné zázraky. Pavel Šimčík potvrzuje, že není hercem pro hlavní role (pokud je vůbec hercem) a Iva Janžurová se v roli viditelně necítí. Klady ? Snad moje milovaná Olomouc, ale to není zásluha tvůrců.

plakát

Hádkovi (2022) 

Taková variace na Schulhoffovy satirické komedie o Novákových a Bartáčkových, i když Hádkovi jsou po humorné stránce o poschodí níže. Přesto to většinou zábavné je, což lze ocenit o to víc, že tvůrci byli omezeni jedním bytem. Přesto ke konci už filmu přece jenom začíná padat řetěz... Herecky obstojné.

plakát

Řekni to psem (2022) 

Jako komedie nic moc, ale pokud máte rádi Bereniku Kohoutovou (které to tady moc sluší) a psy (chválím práci se zvířaty), bez problémů si film užijete.

plakát

Kam motýli nelétají (2022) 

Na začátečníky překvapivě docela solidně napsaný a realizovaný film, i herci v hlavních rolích jsou přesvědčiví, jen to putování jeskyní je zbytečně dlouhé a často i nudné. Polovina by stačila až až.

plakát

Párty Hárder: Summer Massacre (2022) 

No jo, jak už to tak bývá: druhý díl má sice větší rozpočet a delší stopáž, ale jinak je o 100% slabší. Vtipu je tu pomálu, pousmál jsem se asi dvakrát. Zatím asi nejhorší Mártyho film.

plakát

Kdyby radši hořelo (2022) 

Otravně tezovitá agitka pražské kavárny, obviňující obyčejné Čechy z rasismu, xenofobie a příchylnosti k dezinformacím. Scénář je hloupý a příliš doslovný, režie toporná, herecké výkony neherců křečovité. O podobnosti s Formanem si Rybanský může nechat jenom zdát. A abych nezapomněl: komedie to není ani náhodou.

plakát

Pánský klub (2022) 

Matěj Balcar vcelku invenčně převedl svou divadelní hru do filmu a vybral i sympatické herecké obsazení. Na debutanta prokázal vcelku jistou ruku. Jenže ono to celé není moc vtipné, což je u komedie dost podstatná chyba. A Jan Hrušínský ať už proboha nehraje, aspoň ne ve filmu. Sledovat jeho "výkon" je utrpení.