Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (67)

Ženy od hluboké řeky

Ženy od hluboké řeky (1981)

Film byl na počátku 80. let umístěn v UK na tzv. videonasties list, tedy seznam filmů zakázaných z důvodu zobrazování násilí, brutality, krve, nahoty a sexu.

Vetřelci na Zemi

Vetřelci na Zemi (1980)

Film byl překvapivě nějaký čas umístěn na seznam zakázaných filmů v UK, tzv. "videonasties", což byly filmy, které se nesměly promítat a produkovat z důvodu zobrazování brutality, násilí a krve.

Vraždy vercajkem

Vraždy vercajkem (1978)

Film byl na počátku 80. let v UK umístěn na seznam tzv. "videonasties" filmů. Tedy filmů, které bylo zakázáno promítat z důvodu zobrazování brutality, krve, nahoty a sexu.

Plivu na tvůj hrob

Plivu na tvůj hrob (1978)

Při scéně oběšení jednoho z násilníků na stromě se při natáčení scény údajně povolily popruhy, kterými byl jistěn, a herec dostal psychický šok. Jeho výraz v obličeji tak naprosto přesně odpovídal Zerchiho představám a schválně použil tuto původně nepovedenou scénu, která působí na diváka velmi reálným a znepokojujícím dojmem.

Plivu na tvůj hrob

Plivu na tvůj hrob (1978)

Film byl původně přijat tak, jak byl zamýšlen, ale to mělo velice krátké trvání. Původní Zerchiho název filmu byl "Day of Woman". Tohoto názvu se Zerchi stále drží a nestotožňuje se se známějším názvem "I Spit on Your Grave" (Plivu na tvůj hrob). Toto proto, že film nakonec nechtěla žádná seriozní společnost produkovat. Ujala se jí tedy společnost vydávající horrory, trashové snímky a v rámci tehdejší explotation vlny film přejmenovala. Udělala tak z filmu čistý explotation trash, který si získal nechvalnou pověst "ubohého" díla. Toto vše je ovšem dle Zerchiho slov obrovský omyl a nedorozumění od samého začátku. Pověst, kritika a cenzura filmu prý naprosto pohřbila jeho původní "účel a výpověď".

Plivu na tvůj hrob

Plivu na tvůj hrob (1978)

Zerchi chtěl realitu znásilnění vyobrazit co nejpřesněji a přiznal, že diváky záměrně šokoval, ovšem bez toho, aby natočil cokoliv nereálného nebo neskutečného. Když zkoušel "sílu a efekt" některých scén na náhodně vybraných divácích v malém promítacím sále, při druhé scéně znásilnění na kameni v lese jeden z přítomných můžů (povoláním elektrikář) zvolal: "To už je moc, tohle nezvládám!" A opustil sál. Zarchi po této reakci zvolal: "Ano! Scéna funguje přesně tak, jak má!!"

Plivu na tvůj hrob

Plivu na tvůj hrob (1978)

Film údajně vznikl jako reakce na Zerchiho osobní zkušenost, kdy zastavil znásilněné a zmlácené dívce u parku, vezl ji na policii, zde byl svědkem naprosto neprofesionálního a nelidského jednání ze strany policie, proti vůli policistů dívku následně odvezl do nemocnice.

Plivu na tvůj hrob

Plivu na tvůj hrob (1978)

Režisér Meir Zarchi původně film natočil z naprosto jiného důvodu, než si diváci mysleli. Chtěl varovat a upozorňovat tímto filmem na páchání násilí na ženách, zobrazit opravdová muka znásilněných žen a otevřít myšlenku na spravedlivý trest. Film měl být tragickým dramatem, nikoliv hororem.

Yi bo la bing du

Yi bo la bing du (1996)

Veškeré vydané verze tohoto extrémně násilného a brutálního filmu prý byly v některých svých částech cenzory vystříhány. Údajně neexistuje oficiální verze, která by byla cenzory nedotčena. Film byl původně mnohem více násilný a brutální. Necenzurovanou verzi vlastní pouze režisér sám, ale má zakázáno ji kdekoliv produkovat...

Nehanobte spánek mrtvých

Nehanobte spánek mrtvých (1974)

Film byl počátkem 80. let ve Velké Británii zařazen na seznam tzv. "videonasties" filmů - tedy zakazovaných filmů - pro svoji brutalitu, krev a násilí.

Žár

Žár (1981)

Film byl řadu let ve Velké Británii zařazen na seznam tzv. "videonasties" filmů, tedy filmů zakázaných pro zobrazování násilných scén a brutality.

Žár

Žár (1981)

Na scénách vražd se podílel mistr svého oboru Tom Savini.

Ta paidia tou Diavolou

Ta paidia tou Diavolou (1976)

Film byl pro zobrazování násilí, sexu a vražd v mnoha zemích po svém vzniku zakázán. V UK byl umístěn na seznam "videonasties" filmů, které se nesměly promítat. Dodnes film vzbuzuje u diváku velmi rozporuplné ohlasy a dojmy.

Gekitocu! Aikidó

Gekitocu! Aikidó (1975)

Hlavní postavu Ueshibu, zakladatele aikido, hraje Jirô Chiba, mladší bratr japonské legendy Sonnyho Chiby.

Ta paidia tou Diavolou

Ta paidia tou Diavolou (1976)

Režisér po letech přiznal, že film natočil pouze pro finanční zisk, aby pak mohl financovat tvorbu již serioznějších filmů. Veřejně prohlásil, že děkuje cenzorům, a že je jim vděčný za to, že z jeho filmu udělali nechtěně legendu.

Krvavý sport

Krvavý sport (1988)

Odkaz na skutečný život Franka Duxe je podle mnoha zdrojů nesmysl. Dux měl být členem tajné služby a při výkonu své "mise" se měl dostat mezi asijskou mafii. Byl údajně okolnostmi donucen bojovat v kumite, které nakonec vyhrál... Později se zjistilo, že Dux je velký lhář a spoustu skutečností o svém životě si pravděpodobně vycucal z prstu...

Nechoďte do lesů

Nechoďte do lesů (1981)

Film byl pro zobrazování brutálních scén, vražd a krve jistou dobu na seznamu "videonasties" filmů ve Velké Británii a v jiných zemích byla jeho projekce zakazována.

Reklama