Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 398)

plakát

Seveřan (2022) 

O filmu jsem téměř nic nevěděl, předpokládal jsem, že půjde alespoň trochu o historický film, jenže on to byl docela psycho film. Zápletka filmu je taková klasická, zabijou mu tátu a syn prahne po pomstě. Alexander Skarsgård ani Anya Taylor-Joy mi nevadili, ovšem co mi vadilo byly celkem brutální scény, resp. spousta záběrů byla plná krve a některé scény byly dost temné, např. závěrečná bitva vůbec nebyla přehledná, jak tmavé prostředí tvůrci vytvořili. Po konci filmu jsem se sám sebe ptal, co mi ten film dal, co si z něj zapamatuji. Odpověděl jsem si však, že by se nic nestalo, pokud bych ten film neviděl.

plakát

Blondýnka (2022) 

Největším pozitivem filmu je brilantní výkon Any De Armas, která zahrála naprosto přesvědčivě a věrohodně Marilyn Monroe. Film jako takový má kvalitu, dětství Marilyn bylo hezky do detailu zpracováno (ono tedy moc hezké nebylo), ovšem pak některé skutečnosti tvůrci odbyli. Např. vztah s prezidentem Johnem F. Kennedym, je nám vlastně ukázána jen jedna jejich scéna a vlastně vůbec nevíme, jak to dál pokračovalo, je to ustřihnuto a jde se na další etapu života Marilyn. Na to, že film má téměř 3 hodiny, tak některé skutečnosti byly odbyty. Druhou věcí, za kterou musím strhnout hvězdičku, jsou nepochopitelné rozmazané záběry, kameraman schválně v některých scénách rozmazal záběr, ale je mi záhadou proč, mělo to akorát tak negativní efekt. Když však pominu tyto dvě věci, tak byl film dobrý a dobrý si zaslouží za 3*. Výkon Any de Armas však hodnotím 5*.

plakát

Třináct životů (2022) 

Tento film neměl vůbec žádnou chybu, naprosto brilantně natočené drama podle skutečné události. Ron Howard dokazuje i v 68 letech, že je výborný režisér. Film byl od začátku do konce napínavý, jeskynní scény pod vodou byly velice reálné, říkal jsem si, jak je toto možné takto reálně natočit. Viggo Mortensen a Colin Farrell v hlavních rolích byly výborní. Bylo také hezké vidět, jak se ti obyčejní Thajci semkli a chtěli za každou cenu pomoci, i za cenu ztráty úrody. To by se u nás v ČR nestalo. Ke konci už jsem měl slzy v očích, jak napínavé to bylo, a také k tomu přispěl fakt, že jsem si nepamatoval, jak to nakonec skončilo ve skutečnosti, a tak mě film pohltil a dojal ještě více.

plakát

Dalších 365 dní (2022) 

Opět zdlouhavé záběry plné sexu, ale děj téměř žádný. Ve filmu je více scén s hudbou nežli mluvených scén. Co mě ale dodělalo byl závěr, kdy už jsem myslel, že se bude jednat o konec celé trilogie, ale ono to mělo zase otevřený konec. No na případnou čtyřku už se dívat nebudu.

plakát

Čas na sebe (2022) 

Pohodová komedie s Kevinem Hartem a Markem Wahlbergem. Oba dva herce mám moc rád a i zde je mezi nimi dobrá chemie, vtípky fungují. Scénář není nijak převratný, ale toto duo dělá film vtipným.

plakát

Hawkeye (2021) (seriál) 

Ze čtveřice seriálů WandaVision, Falcon a Winter Soldier, Loki a Hawkeye se mi právě Hawkeye líbil nejvíce. Clint Barton je součástí Avengers od samého začátku, ale vždy byl vedlejší postavou. Proto jsem rád, že dostal vlastní seriál. Kromě Hawkeye se ale děj zaměřuje i na Kate Bishop, jejímž vzorem je právě Clint a chce se také stát superhrdinkou s lukem a šípy. Musím říci, že chemie mezi Jeremy Rennerem a Hailee Steinfeld se mi líbila. Navíc ta rodinná atmosféra, Vánoce, spousta akce a bitek, perfektní zloduši, skvělý soundtrack – to vše dělá z tohoto seriálu výborný počin. Moc se mi příběh líbil a byl jsem každou epizodu napjatý, jak to celé dopadne. Doufám však, že to nebylo naposledy, co jsme viděli Hawkeye, snad se s ním ještě nějakou dobu budeme potkávat.

plakát

Psycho (1960) 

Tak už i já jsem konečně zhlédl tento kultovní snímek. Příběh filmu se mi líbil, respektive až do scény ve vaně mě děj filmu bavil, Janet Leigh byla ve své roli sympatická. Od scény ve vaně ale začal film ztrácet tempo, byly tam nudnější scény. Ono to asi bylo tím, že já jsem už v té době odhalil, jak to asi dopadne a přesně tak to i dopadlo, tudíž pro mě to až tak napínavé nebylo. Co mě však zaráží je fakt, že je tento film veden jako horor a i zdejší komentující zde píší, že se alespoň trochu báli. Mně tam tedy nic hororového nepřišlo, prostě normální thriller. Když vezmu lepší první polovinu filmu a druhou horší a zkombinuju to, vyjdou mi 3*.

plakát

Kryštůfek Robin (2018) 

Tento film je daleko lepší než Sbohem Kryštůfku Robine. Přesto mi však celá první polovina filmu přišla ponurá, atmosféra byla pochmurná. Zlepšilo se to až se Kryštůfek vrátil zpět do Stokorcového lesa, po peripetiích se sloniskem jsme viděli i radost a zábavu.

plakát

Rakeťák (2022) 

Animace je opravdu dobrá. První polovina příběhu také, hodně mě to zaujalo a bavilo. Avšak čekal jsem, že zhruba v polovině filmu se konečně z té planety dostane a začne nějaké nové dobrodrůžo. Ovšem za mě nesmyslně přišli roboti, kteří se do toho filmu vůbec nehodili a Buzz zůstal až do konce na té planetě, což mělo za následek snížení napětí i kvality příběhu. Šokem pak pro mě bylo, když se v animáku pro děti objevil lesbický pár a měl spolu dítě. Dcera z toho byla zmatená, jak se dvěma ženám mohlo narodit dítě.

plakát

Loki (2021) (seriál) 

Musím říci, že seriály WandaVision a The Falcon a Winter Soldier se mi líbily o něco více. Od Lokiho jsem čekal trochu něco jiného, tato dějová linka pro mě byla celkem překvapením. Ale rychle jsem si zvyknul, především musím ocenit výkon Owena Wilsona, který byl v roli Mobiuse perfektní. Seriál mě nakonec chytnul a zkouknul jsem ho během dvou dnů. Ale závěrečná epizoda ve mě zanechala rozporuplné pocity, čekal jsem, že „správce času“ bude nějaký mocný týpek, což však nebyl. Celá 1. série pak končí otevřeně, tudíž co se dělo dál se dozvíme ve 2. sérii.