Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 398)

plakát

V plném slunci (1960) 

Za mě se jedná o průměrný film, tzn. nebylo to špatné, ale ani ne extra dobré. Filmu by slušel lepší úvod, dále se tam nacházely nudné zdlouhavé scény. Avšak postava Alaina Delona mi byla sympatická, i když bych záporákovi fandit neměl, ale získal si mě více, než Maurice Ronet. Konec pak byl celkem fajn.

plakát

Rychlá rota (2022) 

Na Chipa a Dalea jsem jako malý moc nekoukal, pár epizod jsem viděl, ale nikdy mi nepřirostli úplně k srdci. Zde ve filmu mě však bavili, avšak tvůrci udělali chybu s tím, že to bylo napůl animované a napůl hrané. Když se v reálném světě objevovali kreslené postavičky, tak mi to tam vůbec nesedělo. Nebýt toho, tak by to byl fajn film.

plakát

Samaritán (2022) 

Slyovi tyhle role hrdiny a zároveň mentora sedí. Příběh je to zajímavý, ale trochu více depresivní, ve filmu vidíme lokace, kde je samý bordel, hromada bezdomovců, zločineckých gangů, do toho každou chvíli prší. Musím říci, že jsem se ani chvíli nenudil, avšak filmu podle mě chybělo něco navíc.

plakát

Denní směna (2022) 

Fajn akční komedie se zabíjením upírů a kapkou humoru. Příběh je celkem fajn vymyšlen a Jamie Foxxovi role drsňáku sedí. Mě velice potěšil také Dave Franco v roli „pochcánka“, zahrál ho dobře. Sedl mi zde i humor, párkrát jsem se dobře zasmál.

plakát

Let číslo 93 (2006) 

O útoku 11. září 2001 v USA asi všichni víme. Toto je příběh letadla, které nedoletělo ke svému cíli díky odvaze cestujících. Tento film je natočen tak skvěle, že když se do toho vcítíte, tak si připadáte jako v tom letadle či řídícím středisku. Opravdu výborné zpracování, doslova autentické.

plakát

Falcon a Winter Soldier (2021) (seriál) 

Po první epizodě jsem byl trochu zklamaný, jelikož Anthony Mackie mi nepřišel zrovna typ herce, který by utáhl celý seriál. Avšak pozdějšími epizodami si mě celkem získal, i když na Chrise Evanse se absolutně nechytá. Pomohlo, že ústřední postavy jsou dvě, a to ještě Bucky, který vyzařuje obrovské charisma a dle mého on je tím hlavním, kdo tento seriál táhne. Když se pak přidal ještě Daniel Bühl jako Kapitán Zemo, tak celý seriál stoupl o úroveň výše. WandaVision od Marvelu se mi sice líbila více, ale i tento seroš mě bavil, především po akční i příběhové lince.

plakát

Ztracené město (2022) 

Miluji kvalitní dobrodružné filmy s dobrým příběhem, akcí i humorem. A Ztracené město je přesně tímto snímkem. Zde navíc hraje plejáda mých oblíbených herců viz Sandra Bullock, Channing Tatum, Brad Pitt a Daniel Radcliffe. Všichni zmínění byli skvělí ve svých rolích. Toto dobrodrůžo se mi velice líbilo a budu rád za více takovýchto podobných filmů.

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

Film navazuje na výborný seriál a musím říci, že se to opravdu povedlo! Jakub Štáfek exceluje v roli Laviho a film obsahuje mnoho vtipných situací. Za mě velice kvalitně natočeno. Potěšila i camea bývalých fotbalistů.

plakát

Mořská příšera (2022) 

Vypadá to na nejlepší animák roku 2022! Já ani nevím, kde začít, napadá mě tolik pozitiv. Začnu tedy animací, která je naprosto, ale naprosto luxusní! To je neskutečné, co animátoři v dnešní době dokáží. Ta voda, moře, listy na stromech, kmeny stromů, dlažba, lodě, no prostě vše vypadá jak živé, skutečné, jako z reálného světa. To je prostě lahoda se na to dívat. Dále musím ocenit velmi dobrý soundtrack a především děj filmu, který není tuctový, ale diváka naopak čeká nový neokoukaný příběh. To „pirátské“ dobrodružství mě neskutečně bavilo. Za mě určitě a jednoznačně nejlepší animák roku 2022.