Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (280)

Poslední z Aporveru

Poslední z Aporveru (2023)

Práce na filmu začaly už v roce 2007, samotné natáčení pak v roce 2008, přičemž původní plán byl uvést film do kin v říjnu 2009. Náklady na produkce se vyšplhaly až na mohutných 241 milionů korun.

Poslední z Aporveru

Poslední z Aporveru (2023)

Půl roku před premiérou měl film nabídky na nákup práv ze 22 zemí světa.

Četníci z Luhačovic

Četníci z Luhačovic (2017) (seriál)

Četnická stanice byla vybudována na zámku v Lesním Hlubokém u Velké Bíteše, dále natáčení probíhalo v Jimramově, Prostějově, Luhačovicích či Mrákotíně. Seriál se natáčel i v okolí Znojma, v Brně nebo Praze. Seriálový Hotel Popper je ve skutečnosti Dům Bedřicha Smetany (Lázeňské nám. 308, 763 26 Luhačovice). Kostel z 1. dílu 1. série "Pytláci" je z malé vesničky na Vysočině, z obce Jasenice. Historická budova vlakového nádraží se nachází v Lednici. Ve 2. a 3. díle 1. série se děj mimojiné odehrává na železnici. Lokalita k natáčení byla vybrána na Olomoucku, na trati č. 310 mezi obcemi Domašov nad Bystřicí a Hlubočky. Zámek, na kterém bydlel baron Jan Jiří Podhajský a jeho žena Vilma Hermína (Tereza Bebarová), se nachází v Hošticích u Kroměříže.

Četníci z Luhačovic

Četníci z Luhačovic (2017) (seriál)

Scenáristé původně plánovali pokračování úspěšného seriálu Četnické humoresky (od r. 1997). Časem se ale vyvinul samostatný projekt, který má s původním seriálem jen pár společných motivů.

Osm hrozných

Osm hrozných (2015)

Tarantino od svého filmu Kill Bill (2003) začal v trailerech a úvodních titulcích své filmy číslovat. Film Osm hrozných je v úvodních titulcích označen jako "8. film Quentina Tarantina".

Osm hrozných

Osm hrozných (2015)

Skladby z filmu zazněly naživo poprvé ve světové premiéře 15. ledna 2016 v pražské O2 Areně, kde Ennio Morricone zahájil své tehdejší turné.

Osm hrozných

Osm hrozných (2015)

S délkou 168 minut (speciální "Roadshow verze" má s předehrou a přestávkou 187 minut a televizní verze 210 minut) se jedná o do té doby nejdelší Tarantinův film. Výjimkou byl dvojfilm Grindhouse (2007), jehož součástí byl Tarantinův film Grindhouse: Auto zabiják (2007), Rodriguezův snímek Grindhouse: Planeta Teror (2007) a k tomu i několik fiktivních trailerů. Celková stopáž tak dosáhla na 191 minut.

Osm hrozných

Osm hrozných (2015)

Tarantino žádal Morriconeho o složení hudby pro svůj film již několikrát, avšak pokaždé zhatil plány skladatelův nabitý kalendář.

Osm hrozných

Osm hrozných (2015)

Ennio Morricone nahrával hudbu k filmu v Praze s Českým národním symfonickým orchestrem. S tím spolupracuje již řadu let a orchestr jej mj. doprovází i na živých vystoupeních. Přítomen na nahrávání byl i Quentin Tarantino.

Interstellar

Interstellar (2014)

Matt Damon (Mann) točil svou roli dva týdny a za filmováním musel letět na Island.

Interstellar

Interstellar (2014)

Do jedné z rolí byl zvažován i Irrfan Khan, ale nakonec se natáčení nezúčastnil kvůli nedostatku času.

Hobit: Bitva pěti armád

Hobit: Bitva pěti armád (2014)

Snímek měl být prvním filmem celé šestidílné ságy, který by nebyl v kinech uveden ve vánočním období a také jejím prvním dílem, před kterým nebyla obvyklá roční pauza. Avšak tvůrci nakonec posunuli termín premiéry z léta 2014 na ono tradiční vánoční období.

Od soumraku do úsvitu

Od soumraku do úsvitu (2014) (seriál)

V seriálu se mj. objevila postava šerifa Earla McGrawa. Ta se pravidelně objevuje ve filmech Quentina Tarantina a Roberta Rodrigueze v podání Michaela Parkse. Ten si McGrawa zahrál v původním Od soumraku do úsvitu (1996), dále pak v Kill Bill (2003) a Kill Bill 2 (2004), Grindhouse: Auto zabiják (2007) a Grindhouse: Planeta Teror (2007). V tomto seriálu se tak postava Earla McGrawa objevuje poprvé v podání jiného herce, a sice Dona Johnsona.

Od soumraku do úsvitu

Od soumraku do úsvitu (2014) (seriál)

Produkce druhé série byla potvrzena po odvysílání pouhých tří dílů první řady, a sice 26. března 2014.

Reklama