Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Nepřekonatelné spodobnění války, na kterém spolupracoval i Spielberg. Příběh roty E (Easy) Vás zavádí ihned do výcvikového tábora a později nastupujícího do své první akce v Dnu D jako paragáni a od té doby Vás provází příběhem až do onoho samého konce a Vy si připadáte jako byste patřili mezi ně byli jejich součástí, a když končí ona válka končí bohužel i nejlépe zpracovaný příběh z 2. SV jaký jsem měl kdy možnost vidět. Každý díl je svým způsobem originální, jediněčný a odlišující se od ostatních. Řada z nich obsahuje opravdu parádní bitvy ať už operaci Market Garden nebo bitvu O Výběžek v Ardenách, každá Vás zaujme, co vojáci museli vydržet, aby v takovýchto podmínkách přežili, ale opravdu nejsilnější pocit jsem měl z předposledního dílu, kde nalezli koncentrační tábory a nikdy mi nebylo tak zahořkle při sledování filmu jako v tento moment. Ať si řikáte co chcete, Bratrstvo neohrožených, na kterém spolupracovali i veteráni, kteří bojovali zrovna v rotě Easy, je miniseriál tak realistický, surový, pravdivý a geniální, že může učit řadu lidí po desítky let dopředu a nikdy nedokáže omrzet a těžko už ho někdo překoná. (10/10)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Takřka neuvěřitelně vtipný kolos hlášek, který se na diváka chrlí prakticky v každém díle. Řikám prakticky v každém pač, když právě odchází jeden z hlavních hrdinů a přichází ta ujetá ženská Kochanská, seriál trochu uvadá. Naštěstí se na konci vrací a díky tomu má tak monumentální závěr, protože "jen sympatáci umírají mladí". Červený trpaslík je kult, je to kult, který mě naučil milovat anglický humor, i když právě tento není přesně anglický suchý, ale takový svůj ojedinělý hrající si s takovými jmény jako Star Trek Hlavní hrdinové jsou ale čistokrevní a nechutní Britové, které má každý divák rád, každý koho dokážou pobavit a ti kteří nedokážou prostě nemají smysl pro humor. Dále na kvalitách seriálu rozhodně přidává český dabing, který se jako jeden z mála seriálů opravdu povedl, i když nutno dodat že originál je také skvělý. Červený trpaslík je pro mě seriál, který mě nikdy nedokáže omrzet. Koukám na daný díl již po desáté a stále se stejně bavím. Jak je to možná? Smeg knows, hlavní je jedno a právě to potěšující na tom je, že tyhle legendy nikdy nezestárnou. Po dlouhé doby jsem si uvědomil, že jsem tu zapomněl něco napsat. Závist je sice hřích, ale nemohu si pomoci. Závidím každému, kdo na Červeného trpaslíka kouká po prvé, po druhé, po třetí a miluje ho. Je to nezapomenutelný zážitek. Vážně (10/10)

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Jeden z nejlepších komediálních seriálů, který jsem měl tu možnost vidět na naších televizích. I když fakt je, že ho nelze přehlédnout. Dávají ho každou chvíli a musím se přiznat, že pokaždé se na to těším až se každý den setkám s Hawkeyem, B.J.em, Radarem nebo dalšími postavami, které mám tak rád a dokázali mě bavit tenkrát, ale i nyní. Sice je první série, nebo respektive prvních 20 dílů nic moc a i tvůrci se rozmýšleli jestli točit další díly. Výsledek nakonec vidíte sami. 255 dílů. 255 nezapomenutelných dílů, které do Korejské války dokázaly vlít trochu nadsázky a humoru, který zkombinovaný s vážností příběhu dokázal vytvořit seriál, který fungoval a dokázal se na úkor začátku stát úspěšným. 10/10

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Když tenhle seriál přišel do ČR ihned jsem si ho oblíbil. Bylo to možná tím že v televizi dávali jenom Star Trek a jiný sci-fi v té době nebylo k vidění. Dnes je to pro mě jeden z nejlepších sci-fi seriálů vůbec. Oblíbil sem si všechny členy posádky a tak mi je líto že postupně i ti v seriálu odpadají i když se to dá čekat když nyní nastupuju na scénu 10. řada. Už tím je vidět, že seriál je velmi oblíbený a úspěšný. Pravda je, že tu občas nějaký díl je velmi špatný, ale všeobecně vzato je to velmi dobrý nápad a podle mě i výborné zpracování seriálu, který se podle mě již zapsal do historie SCI-FI, teda u mě určitě a co si budeme povídat, může za to hlavně geniální Richard Dean Anderson aka MacGyver, který boří vážnost sci-fi do smysluplně a zábavně laděné epické geniality plné zábavných hlášek a laických názorů. (10/10)

Přátelé

Přátelé (1994)

Jeden z nejvtipnějších amerických seriálů vůbec, kam se na něj hrabe Beverly hills aj. slátaniny. Mám rád snad všechny i když mi občas Phoebe příjde až moc praštěná. Rád na seriál vždycky koukám, ale tak od šesté serie mi to příjde nepříliš vtipné už když nebydlí Joey s Chandlerem Bylo ta správná dvojka a jejich kravinky v gauči mi chyběli. Jinak je to jeden z mála seriálů, který ačkoliv měl 10 sérií pořád stály za sledování a nejspíš mi bude tahle bláznivá parta chybět ať už to je Monika, Rachel, Phobee nebo Joey, Chandler a Ross. (95%)

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Po opravdu dlouhé době se setkávám s klasickým komediálním seriálem, který mě pobaví, který si zamiluju, a na který budu v jednom kuse myslet. Klasická dvacetiminutovka, výborní herci. Nutnost si je zamilovat. Vrací se mi doba, kdy jsem si zamiloval Přátelé a sledoval každý jejich díl, uslintávající si na kabát. How I Met Your Mother je možná klasický příběh o vztazích, o přátelích, ale především je to zábava, která potěší. Jako v každém seriále je tu jeden hodně citlivý, jeden hodně velký magor, pár ženských. Dobře se to skloubí dohromady. Ani bez jednoho by to totiž jinak nešlo. Když bych jinak popsal jak mě tento seriál dostal, tak bych řekl asi to, že jsem na první sérii koukal celou noc a šel spát až v půl šestý ráno, a to ještě ani ne na dlouho, protože mi to nedalo a okamžitě jsem se pustil do další. Paráda. (9/10)

Californication

Californication (2007)

David Duchovny je kultovní postava teď už minimálně dvou seriálů, krom toho, že se občas objevil i v nějakém výraznějším filmu, kde dokázal, že talent rozhodně má. V seriálu takovéhoto typu ho divák asi jen tak neviděl. V Americe se roztrhl pytel se seriály, kde hlavní postava se vymyká normálu. Začalo to Dr. Housem a pokračuje Hankem, člověkem, kterej se s ničím a nikým nesere i když je ve skrytu duše postavou totálně na dně. Californication má na to být solidním seriálem. První sezóna to rozhodně dost slušně dokazuje. Zobrazuje svět člověka na dně zase jinýma očima a bohužel i pravdou dokořán, kterou se jen tak někdo chlubit nebude. Jsem rád, že se David odtrhl od Akt-X a objevil se v seriálu, který ho rozhodně pozvedne opět o trochu výš, jenže jak to tak bývá, on už dál chtít jít nebude. Tohle mu stačí a ještě aby ne, já být na jeho místě, taky si pískám. V poslední době výborný seriál, který jsem sledoval od začátku do konce se zatajeným dechem jako hooodně dlouho ne. Proto si zasluhuje plný počet, málokdy mám divný pocit v žaludku, a smutnou náladu po skončení seriálu, jako jsem měl tady. Kéž by byla další série... (10/10)

Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře (1980)

Ač mi dalo práci rozhodnout se zda-li se na to podívám nebo ne, nakonec jsem risknul a naprosto oněměl tím jak Jim Hacker, Bernard nebo Sir Humphrey hláškujou a to natáčení si naprosto užívají. Co epizoda to satira na vládu, která se nezměnila od té doby do dnes a je stále stejná. Mimo to jsem měl rád toho, no, pana Majzla, teda Hajzla....no vlastně Wajzla :-D Britcom je to nejlepší co se na světě mohlo urodit a tento seriál ho nezničitelně zastupuje a nadále zastupovat bude po boku takových hvězd jako je Černá zmije nebo Červený trpaslík. Jediné co mohu dodat je: Jistě, pane ministře (98%)

Ztraceni

Ztraceni (2004)

Šest dlouhých let, držel jsem s tím seriálem šest dlouhých let. To už je pár pátků, který jsem mu obětoval. A jsem za to všecko nesmírně rád, radši už ani být nemůžu. Ve Ztracených se totiž sešlo taková řada sympatických herců, že mě mrzel každý zářez herce, který s tím seriálem seknul. Je pravda, že bylo období, někdy mezi třetí a čtvrtou sérií, kdy jsem bojoval, abych to všecko vůbec dokoukal, ale nakonec jsem se přemohl a užil si ten úžasný závěr, který ale většina tak strašně zkritizovala. Přičemž já absolutně nechápu proč. Možná čekali víc odpovědí, než dostali, ale pokud do toho seriálu jsou opravdu zabraní, tak si na ně dokážou odpovědět sami a vyhledat si potřebné indície na internetu. Vždyť ten seriál měl tak silnou fanouškovskou základnu, že se pro ně vyráběli různé podpůrné věci, jako stránky plné informací kolem samotného ostrovu. Divák si pak opravdu mohl najít co chtěl a pokud mu samotný seriál nestačil, vyplnil si tak mezery v otázkách, které celou dobu nabývali na čísle enormním způsobem. Tenhle seriál je taky prvním seriálem, se kterým jsem se od začátku do konce sžil. Pamatuju si, když jsem zjistil, že jsou v Americe z něj celý paf a tak jsem se ho rozhodl sehnat. Do dvou týdnů jsem pak zkouknul celé dvě série a měl pak problémy s čekáním na další sérii. Hledal informace, bádal, užíval si celý tajuplný příběh, který se z dobrodružství často měnil na sci-fi, fantasy a zpátky zase na dobrodružství ztroskotaných. Bylo období, kdy jsem myslel, že mi ze seriálu sice houkne, ale nakonec se to všecko dalo zvládnout. Ztraceni jsou tak jedním z největších příběhů, kterým jsem byl svědkem. Jedním z příběhů, který byl tak komplexní, že se do toho kolikrát zamotal, ale také jedním z příběhů, na který nikdy nezapomenu. Nezapomenu ty chvíle, kdy jsem čekal na každý díl, abych věděl jak to bude dál, dlouhých šest let. Nikdy se mi to nestalo a pochybuji, že toho budu někdy svědkem. Setkalo se tu více faktorů dohromady a málokdy to tak bude ještě fungovat. Ono originální chtivý nápad spolu s prakticky celým sympatickým štábem jen tak neseženete. Ztraceni jsou tak jediným seriálem, který mě na sto procent pohltil a jsem rád, že jsem mohl být jeho součástí. Kéžby se na scéně objevilo něco podobného, ale pochybuju, že se někdy setkám s nějakým podobným šílenstvím, jako bylo právě kolem Ztracených.

Dr. House

Dr. House (2004)

Hned vedle Dextera je Dr. House nejvýraznější postava amerických filmových dějin posledních pár let, což je vcelku paradox jelikož herec Hugh Laurie je oficiálně Angličan a do role se opravdu nevšedně vžil a když jsem se při pohledu na jeho filmové role všimnul jedné hlavní roličky v geniálním seriálu Černá zmije bylo mi jasné, kde podobných grimas a gagů nastřádal a v tomto seriálu je dokonale uplácal v podobě geniálně bláznivého doktora, který si z ničeho nedělá problémy a všechno řeší tou zdánlivě nejjednodušší cestou a tím pádem dělá z lidí děsné idioty. Přiberme k tomu, že dostává ty nejroztodivnější případy a je ihned o zábavu postaráno. (9/10)