Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (2 924)

plakát

Byli jsme to my? (1990) 

Mrazivý film se spoustou věrně zachycených postav, povah a podob. Všeobecná normalizační apatie a bezduchost v krystalické podobě. Opravdu měli tehdy k sobě lidé blíž?

plakát

Vražda v Mexiku (2015) (TV film) 

No je vidět, že není moc masochistů, kteří by se dívali na film, který je kompletně popsán v "Obsahu". Opravdu, ve filmu není vůbec nic navíc... Způsob vyprávění je nicméně zajímavý a občas má až Lynchovské nuance, bohužel to je asi z nouze ctnost, protože to, že se děj nikam neposouvá zřejmě není chtěné. Když už si divák udělá nějaký obrázek, závěr mu ho pro jistotu zmuchlá a zahodí.

plakát

Výkupné (1996) 

Kvalitní a poctivý devadesátkový thriller s příšerně upjatým Gibsonem. V jednoduchosti je krása a tady se mi té jednoduchosti častokráte nedostávalo.

plakát

Dukla 61 (2018) (TV film) 

Dobré téma, skvěle natočené, tudíž ve výsledku hodně působivé. Nejslabší stránkou jsou herci, za snahu a v celkovém kontextu přivírám oči, ale když Martha Issová provolává "kde jsou naši chlapi" (dovolil jsem si volně přeložit), tak to je na facepalm.

plakát

Nelly a Simon: Výprava za Yettim (2017) 

Viděno na Zlínském filmovém festivalu i s úvodním slovem režisérské dvojice. Z toho bylo zejména patrné, že se jednalo o vypiplané dílo na kterém si dali záležet a věnovali mu hromadu času. Bohužel je vidět, že nadšení nemůže vyvážit produkce molochů Disney nebo Dreamworks. Velkým plusem je vizuál, krásné namalované obrázky zejména ty z Nepálu. Rušivě pak můžou působit Yettiové bez renderu chlupů a s idiotským výrazem jako z nějakého mexického večerníčku. Oni tam celkově působí jakoby nepatřičně, nicméně vlastně nejsou tak důležití. Film je veskrze velice koukatelný, zábavný (nejen díky obezličce v podobě otravného ptáčka) a uteče jako voda. Do plného počtu ale hodně chybí a je to zejména příběh, který je nepochybně slabou stránkou. Nevadí mi enviromentalistická pointa, ale spíš bezradnost vyznění příběhu, které je dospělým divákům jasné už po deseti minutách filmu a děti ho nepochopí ani na konci. Příjemná jednohubka ze které by jeden mohl lehce nabýt dojmu, že běhat týden po Himalájích je taková lehká procházka jako výlet na Kokořín.

plakát

Conni (2011) (seriál) 

Pro děti dobře sledovatelný seriál, který jako bonus není stupidní a je o skutečných dětech.

plakát

Špindl (2017) 

Prapodivný mix (nebo vykrádačka) Sneženek a machrů, Snowboarďáků, Padesátky či Románu pro ženy. Ne, není to tím, že film o horách nejde udělat jinak. Když už se divák ujistí, že nejde o žádný výše zmíněný film, nastane nejistota, jestli to není nějaký speciální díl Tvoje tvář má známý Stardance. Bylo mi trapně za Oldu Navrátila, Igora Bareše, Marka Vašuta protože to co "museli" hrát nemělo opustit mysl scénáristovu. Jeden jediný povedený vtip ("A na zadku máte celulitidu") neznamená komedii, a jediný poznatek z filmu pro mě byl utvrzení v tom, jak jsou Krkonoše ošklivé hory.

plakát

Coco (2017) 

Nebylo pro mě překvapení že je to dobrý film, to se dá z hodnocení odhadnout. Překvapením byla stavba filmu, příběh, pointy scén i závěr. Hlavní je že to překvapení bylo v pozitivním smyslu. Velmi dobrý a funkční celek působí na diváka opravdu velmi silně po všech stránkách. Emoce diváka jsou navíc v jasném zajetí filmu a všechny generace se rády nechají unášet, zvlášť když vizuál je nadmíru příjemný. Neokoukaný, příjemný, dojemný a prostě hezký animáč.

plakát

Středo-džungle (2009) (seriál) odpad!

V aktuální konkurenci nemá tahle stupidita místo.

plakát

Maratónec (1976) 

Dobře stupňovaný, herecky stabilní thriller, který je ovšem hodně natahovaný. Ono se to tak tehdy dělalo. Každopádně na nudu nedojde, spíš je na obtíž, že má divák dost času na přemýšlení. A to není úplně dobře...