Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční

Zajímavosti k filmům (8)

Ztraceni

Ztraceni (2004) (seriál)

Jméno otce Johna Locka (Terry O'Quinn) Anthony Cooper (Kevin Tighe) odkazuje ke stejnojmenné významné osobnosti anglické politiky 17. století. Filozof John Locke s Anthonym Cooperem, později lordem ze Shaftesbury, spolupracoval a říká se, že nebýt Coopera, Locke by se nikdy nestal tím Lockem, jak jej známe dnes. Důvodem je jeho výrazná názorová proměna, kterou Locke pod vlivem smýšlení Coopera prodělal. Pokud by seriálový John Locke nikdy nepotkal Anthonyho Coopera, pravděpodobně by se jeho život ubral jiným směrem.

Zabriskie Point

Zabriskie Point (1970)

Na hudbě k filmu se podílela tehdy začínající hudební skupina Pink Floyd. K hudbě, která v budoucnu Pink Floyd celosvětově proslavila, se ale soundtrack neblíží. Kapela totiž tehdy tvořila v duchu psychedelismu.

Podsvětí

Podsvětí (1927)

Na začátku filmu můžeme vidět záběr na reklamní panel s nápisem "The city is yours". Podobný citát se objevil ve filmu Zjizvená tvář (1932), kde jeho podoba byla "The world is yours".

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Závěrečná sekvence v kině má i svou parodii; objevila se v 8. epizodě 22. řady amerického seriálu Simpsonovi.

Metropolis

Metropolis (1927)

Scéna střídání směn, kdy dělníci odevzdaně odchází a vstupují do továrny v organizovaných formacích, se stala vzorem pro pochod studentů do přístroje na mletí lidí ve filmu Pink Floyd: The Wall (1982) natočeného podle stejnojmenného legendární alba. Tento akt doprovázela skladba „Another Brick in the Wall“.

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Závěrečnou skladbu ve hřbitovní scéně sehrál symfonický orchestr vedený Michaelem Kamenem jako intro ke koncertu Metallicy, který byl nazvaný „S&M (Symphony and Metallica)“ a vyšel jak na DVD, tak i na CD.

Ztraceni

Ztraceni (2004) (seriál)

Jméno Jacka Shepharda (Matthew Fox) bylo převzato ze stejnojmenného díla anglického romanopisce Harrisona Ainswortha (1805 - 1882).

Reklama