Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystifikační dokument ze zákulisí českého hudebního průmyslu. Prostřednictvím výpovědí několika zúčastněných budete svědky zrození uměle vytvořené kapely, poznáte její recept na raketový vzestup, prožijete s ní nejúspěšnější roky a nakonec odhalíte i utajované neshody, které vedly k nečekaným personálním změnám. (ajuska)

Videa (1)

TV spot

Recenze (150)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Výborná mystifikace o uměle vytvořené kapele Mňága a Žďorp, jejím vzestupu, vzpouře a následnému fungování kapely s úplně jinými lidmi (mimochodem hrají je Chinaski). Ani by mě nepřekvapilo, kdyby si někdo myslel, že je skutečný dokument. * *"Já jsem teda nechtěl hrát převlečenej vůbec za žádný ovoce, ale když už, tak ze všeho nejmíň jsem chtěl bejt ananas. No, samozřejmě to dopadlo tak, že jsem za něj byl převlečenej já."** ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený film, který by jako mystifikační dokument obstál i v dnešní době. Můj dojem bohužel maličko pokazilo to, že jsem o mystifikaci už předem věděl. Ale to je jen drobná vada na kráse a chyba spíše má, než filmu samotného. Každopádně je třeba ocenit spoustu skvělých hlášek, nápad, výkony neherců a také hudbu, kterou sice nějak moc neposlouchám, ale přesto považuji za kvalitní. Bonusem navíc už je pak přesah do kritiky hudebního průmyslu a povrchnosti fanoušků. ()

Reklama

Leoric 

všechny recenze uživatele

Happy End je rozhodně můj neojoblíbenější hudební dokument, viděl jej už nespočítaněkrát. Díky lásce k Mńáze možná přehlížím chyby:). Příběh kapely je skvěle podaný, správně absurdní, a je vidět, že Mňága si vše řádně užila. Další povinností správného mňágisty je ještě další snímek, který se zove Made In Valmez, ale zde na ČSFD jsem jej nikde nenašel. Naštěstí si ho suším na VHS:) ()

stub 

všechny recenze uživatele

Opakování mystifikačního modelu. To, co poprvé fungovalo dokonale, nemohlo zabrat znovu - tady už každý chápal, že jde o recesi (ne kvůli horšímu zpracování; prostě proto, že to bylo o 3 roky později). Ono koukat se na mystifikaci a říkat si: "To je pěkná mystifikace!" nemá tak nějak hlavu ani patu. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Svět je jenom hodinový hotel a můj pokoj je studený a prázdný... Hodinka nabitá perfektními mystifikačními nápady, hláškami a skvělou muzikou. Mňágu sice nijak moc neznám, ale vlastním první tři alba, která si čas od času rád poslechnu. Petr Zelenka stvořil skvělý fiktivní dokument a zároveň parodii na hudební dokumenty a satiru na hudební rychlokvašky. U konkursu do kapely jsem se neudržel smíchy, stejně tak u ukázky z filmu o kapely od Zdeňka Trošky. A navíc tváře všech protagonistů (rozhodně bych nečekal Karla Zicha, Jiřího Černého či Ivana Krále) jsou tak dokonale přesvědčivé, že by tomu člověk dokonce i uvěřil :-). 85%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Petr Zelenka si ve filmu zahrál malou roli jednoho z účastníků konkurzu. (jzvc)
  • Kapela Chinaski nahrála novou verzi Hodinového hotelu, ale v některých rádiích uváděli jako interpreta Mňágu a Žďorp. (Yardak)
  • Jedná se o druhý film ze Zelenkovy trilogie hudebních a zčásti fiktivních dokumentů. Prvním natočil o kapele Visací zámek, druhým pak byl snímek Rok ďábla (2002). (jzvc)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama