Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 180)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Nezapametelný film, který neztrácí na kvalitě, když si ho pustíte znovu a znovu. Napětí od začátku až do konce. Příběh filmu je založený na tom, že trochu excentrický vědec Emmet Brown vynalezne zařízení známé jako Proudový kapacitátor. Ten umožňuje cestu v čase. Aby ji ale mohl uskutečnit, umístí jej do automobilu De Lorean DMC-12. S pomocí Martyho McFlye, středoškolského studenta cestuje časem, a to jak do minulosti – do roku 1955, tak i do budoucnosti (2015) a dokonce i do 19. století, do roku 1885. Celá série se odehrává ve fiktivním městečku Hill Valley, v Kalifornii. ( Hodnocení: 10/10 ) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Cestovanie v čase bolo, je a dúfam, že vždy bude veľmi zaujímavou témou. Navyše keď je to celé spracované takou zábavnou formou, tak film len tak neomrzí. Jedná sa o úplne nádherný pohľad na stroj času so všetkým, film nepôsobí nijak veľmi vedecky ale ani mu nechýba určitá, i keď dosť nadnesená logika, ktorá je pri spracovaní takejto témy potrebná. Rovnako potešia hlavní predstavitelia, ktorí pôsobia dosť sympaticky. Rád by som si vyskúšal, vrátiť sa do 50.rokov. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich prvych filmov detstva. Dokonalost sama o sebe. Som fanusik fantasy a sci-fi filmov a toto zapadlo medzi moje najoblubenejsie filmy, pod ktorymi je podpisany aj Steven Spielberg ako producent. Scenar je perfektny, nasmial som sa, az ma brucho bolelo, pricom mal obrovsku zasluhu hlavne Christopher Lloyd a odvtedy sa tesim na kazdy Zemeckisov film, aj ked niektore uz take vydarene nie su... 11.08.2009 _______ Michael J. Fox - (Marty McFly) +++ Christopher Lloyd - (Dr. Emmett Brown) +++ Thomas F. Wilson - (Biff Tannen) +++ Lea Thompson - (Lorraine Baines McFly) +++ Crispin Glover - (George McFly) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall, Bob Gale +++ ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Hehe, to jsem viděl už hodně dávno a rewatch jsem udělal kvůli jednomu více retro laděnému dílu MR. ROBOTA. Je to samozřejmě v mnoha ohledech strašně pitomé - zajímavé ale je, že je to strašně pitomé i v těch prvcích, které jsem ve své paměti jako pitomé neměl. Zároveň jde o do značné míry přelomový a vlastně celkem zábavný film - alespoň co se týká hollywoodského mainstreamu. Platí ovšem obecné pravidlo, že člověk by neměl znova číst knihy, co se mu líbily v mládí, a stejně tak by si neměl znova promítat takové snímky, pokud nechce zažít percepční inkongruenci, s níž by se musel vyrovnávat. Lze k tomu ovšem přistupovat i opačně – a sice že by to dělat právě měl, protože řešení těchto rozporů v časově posunutém vnímání a interpretaci mu mohou jedině prospět. Tudíž počítám, že rewatch 2. a 3. dílu bude následovat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19miliónovTržby USA $210,609,762Tržby Celosvetovo $388,300,000▐ ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $5,514,726 //počet predaných kusov 576,011║ __ Tržby za predaj edície Back to the Future - The Complete Trilogy na Blu-ray v USA $23,310,117 //počet predaných kusov 606,006Tržby za predaj Back to the Future Trilogy na DVD v USA $727,319 //počet predaných kusov 27,558║ Čaro 80.rokov z tohto filmu pekne dýcha, len škoda že som tento film nevidel prv, určite by ma to viac nadchlo, dnes mi to príde dejovo už dosť okukané, ničím extra zvláštne, aj keď sa to celkom dobre pozerá o tom niet pochýb. /65%/ ()

Galerie (219)

Zajímavosti (247)

  • DeLorean mal tachometer ciachovaný iba do rýchlosti 85 mph. Preto musel byť tachometer vo filmovom DeLoreane vymenený za taký, ktorý bol ciachovaný do 95 mph. (m.a.t.o.)
  • Víme, že na cestování v čase potřebujeme 1,21 GW, což při dnešních cenách elektrické energie, pokud bychom ji odebrali z elektrické sítě při ceně 3 Kč/kW, stálo by nás to 3,63 milionů Kč. Ovšem je to cena za jednu hodinu. Pokud potřebujeme tuto energii pouze na 1 vteřinu, tak při výpočtu zjistíme, že cestování v čase stojí cca 1 000 Kč v přepočtu na cenu energií (daleko levnější než-li nejlevnější letenka do sousedního státu). (josefnovak)
  • Časopisy "Amazing Stories", "Fantastic Stories Magazine" a "Thrilling Wonder Stories", které George (Crispin Glover) čte, skutečně existují. (GreatestFan)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama